איחור במסירת דירה בקומות החדשות בפרויקט תמ"א

  • איחור במסירת דירה בבניין תמ"א 38 בקומות החדשות
    רפאל | 30/08/2018 08:33

    בוקר טוב
    הקבלן מאחר לי מעל 60 ימים
    בשיחה איתו הוא לא מוכן לשלם פיצויים בגין איחור.
    טוען שזה לא מוסרי לבקש זאת שאיחורים הם דברים שקורים בעולם הנדלן ושתוך חצי שנה המפתח יהיה אצלי ביד.
    שנית הוא בימים אלה מתגבש להחתים אותנו על טופס כלשהוא ואף שאל אם מישהו רוצה למכור לו את הדירה בחזרה הוא מוכן לשלם יותר .
    מתי מבקשים פיצוי לאיחור ?
    ולמי ניגשים עלמנת לבקש זאת חוץ מהקבלן(כי הוא עושה שרירים)
    תודה על הפורום הנפלא :))))

    • איחור במסירת דירה בקומות החדשות בפרויקט תמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 30/08/2018 09:15

      שלום רפאל!

      אני מבין מהשאלה שאתה רכשת דירה חדשה מיזם, אחת הדירות להן הוא זכאי במסגרת פרויקט תמ"א 38.

      במקרה חלים על היחסים בינכם גם הוראות חוק המכר (דירות).

      סעיף 5א' לחוק זה מסדיר את נושא הפיצוי בגין איחור במסירה וקובע-

      5א.     (א)  לא העמיד המוכר את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר (בסעיף זה – המועד החוזי), זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט להלן, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה: (1)   סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.5 – בעבור התקופה שתחילתה במועד החוזי וסיומה בתום שמונה חודשים מאותו מועד; (2)   סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.25 – בעבור תקופה שתחילתה תשעה חודשים לאחר המועד החוזי ואילך.
      (ב)  הפיצויים הקבועים בסעיף זה ישולמו בתום כל חודש בעד אותו חודש; הפיצויים בעד שישים הימים שתחילתם במועד החוזי ישולמו בתום שישים הימים האמורים.           (ג)   על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), הצדדים לחוזה המכר רשאים להסכים כי הסעיפים הקטנים האמורים לא יחולו על איחור במסירה שנגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסיכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו.

      כך שבהתאם להוראות החוק על היזם לשלם לכם כבר עכשיו את הפיצויים עבור 60 ימי הפיגור שחלפו וכן לשלם בשוטף מידי חודש בחודשו.

      אני כותב זאת בהסתייגות שאני לא מכיר את הפרויקט ואת ההסכם בינכם והאם היו הסכמות אחרות בינכם.

      בכל מקרה אני ממליץ לא לחתום על כלום.
      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • החוק
        שי | 04/09/2018 08:11

        הסכמות אחרות? החוק קוגנטי. שינויים רק לטובת הרוכשים