מעבר דירה כשמתקיימת משמורת משותפת

  • העתק מקום מגורים
    אבי | 27/08/2018 20:45

    שלום,
    גרושה שנמצאת במשמורת משותפת וגרה עם הקטינים בדרום (הגרוש גר באותה עיר) רוצה לעבור למרכז

    1. מה המרחק (בקילומטרים) שמותר לה לעבור מבלי לערב בית משפט?

    2. במידה ויש צורך לפנות לבית משפט, היא צריכה להגיש תביעה או להגיש בקשה?

    • מעבר דירה כשמתקיימת משמורת משותפת
      עו"ד מיקי חשמונאי | 28/08/2018 14:08

      אבי שלום,

      1. החוק אינו קובע מרחק, בק"מ, וכל מקרה נבחן לגופו.
      למשל - מעבר שימנע או יקשה מאוד, על המשך קיום המשמורת המשותפת ו/או מחייב מעבר של הילדים למסגרות חינוך אחרות, ייחשב כמעבר שמצריך אישור.
      2. פתיחת ההליך הוא בבקשה לישוב סכסוך (אלא אם כן חלפה פחות משנה, מהליך י"ס קודם).

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il