דיור חליפי

  • תמא 38/1 - קשישים
    רונית | 15/08/2018 14:08

    שלום,
    שמעתי שיש חוק חדש לגבי הסדרת מקום מגורים חלופי לקשישים בבניין שבו נעשה תמא 38/1 - מסלול חיזוק.
    הבנתי שהחוק יכנס לתוקף עוד כמה חודשים.
    מה קורה במצב שבו דיירי הבניין עומדים לחתום בעוד שבועיים על החוזה? האם צריך לבקש לדחות את מועד החתימה? (לדעתי לא יסכימו כי האינטרס של הקבלן לקבל חתימות וזהו). מה עושים במצב כזה?
    בנוסף האם קבלן יכול להתנות שכר דירה לדירה חלופית בכך שהוא ישכיר את דירת הקשיש? (זה ממש נורא. אנחנו לא רוצים שיהרסו את הדירה. המטרה לחזור אליה אחכ).

    תודה!

    • דיור חליפי
      עו"ד אלעד וייסטוך | 15/08/2018 16:41

      רונית שלום,

      גם לפני השינוי בחוק היה נהוג בפרויקטים רבים לאפשר מגורים חלופיים במצבים כאלו, תוך שאכן לקבלן שמורה הזכות להשכיר את הדירה לשוכר אחר.

      החוק החדש מעגן את חובת הקבלן לספק דיור חליפי בצורה פורמלית אך הוא אכן עדיין לא נכנס לתוקף.

      יחד עם זאת, החוק אומר כי ככל וחתמו לא יותר מ- 15%  מדיירי הבניין לפני כניסת החוק לתוקף, השינוי בחוק יהיה בתוקף באותו פרויקט.

      אין לכם כמובן מה להפסיד לבקש לדחות את החתימות מהדיירים.

      לא כדאי לקבלן להגיע בכל מקרה למצב של מחלוקות בפרויקט ולהגשת תביעה למפקח/ת שעליה הוא מפסיד זמן וכסף.

      אני מציע לפנות לקבלן ומאמין שניתן להגיע עם הקבלן להסכמות.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • דיור חליפי - המשך
        רונית | 23/08/2018 08:33

        שלום,

        תודה על תשובתך, ביררנו עם הנציגות ועו"ד של הבניין ולטענתם החוק תקף רק לפינוי בינוי. אני יודעת שזה לא נכון גם לפי מה שהסברת וגם קראתי באינטרנט לגבי החוק. השאלה מה ניתן לעשות במצב כזה כשהתחושה היא שהניציגות ועו"ד מגבים כל הזמן את הקבלן ולא ממש מייצגים את הדיירים. (לא רק בנושא הזה, גם בנושאים תכנוניים שפוגעים בנו) והבעיה היותר גדולה היא שיש להם רוב מקרב הדיירים כי לרוב לא אכפת (רובם משכירי דירות או דיירים שאין להם מושג בפרטי התוכנית והם מאמינים לכל מה שאומרים להם) מה שקורה בפועל הוא שהם יחתמו על ההסכם ובעצם "נפסיד את החוק" האם התנהגות כזו תקינה? איך תהיה התייחסות בית משפט לסיטואציה הזו בעתיד כשיחייבו את אמא שלי החתום?

         תודה!