נסיעה לחו"ל בזמן חופשת מחלה - האם מותר?

  • מחלה וחופשה
    רוני | 15/08/2018 08:07

    שלום. אני עובד במפעל כבר עשר שנים ולפני חודש וחצי נתפס לי הגב בצורה קיצונית ואני בחופשת מחלה וטיפולים אינטנסיביים. בזמן האחרון אני מרגיש יותר טוב ומתהלך עם מקל ויש לי אישור מחלה עד 1 בספטמבר.
    אני מתלבט אם לצאת לחופשה של מנוחה ביוון בשבוע הבא מהחשש שהבוס שלי יתעמר בי אם ידע שאני יוצא לחופשה כשאני במחלה. כמובן שאני לא רוצה שיפטרו אותי בגלל זה. מצד שני זה לא אמור להפריע לו שאני מבריא בחו"ל
    בקיצור אני מתלבט ולא יודע מה לעשות?

    • נסיעה לחו"ל בזמן חופשת מחלה - האם מותר?
      עו"ד רענן קריב | 15/08/2018 10:10

      רוני שלום,

      עובד בחופשת מחלה אמור להחלים, והנחה סבירה היא שאם עובד מסוגל לנסוע לחופשה בחו"ל, הוא כנראה יכול גם לעבוד. תגובה חמורה של מעסיק במקרה כמו שאתה מתאר לא תהיה התעמרות אלא תהיה סבירה, בעיקר אם ידרוש שתיבדק על ידי רופא מטעמו (דרישה שאמנם מופיעה בחוק, אך היא בעייתית ליישום. לא ניכנס לכך כאן).

      ניתן לסתור הנחה זו באמצעות אישור של רופא המתמחה בפגיעה, שיאשר שאינך מסוגל לחזור לעבודתך - לאחר שהרופא קיבל ממך פרטים אמיתיים ומלאים על מהות עבודתך - אך אתה מסוגל לנסוע לחו"ל לחופשת מנוחה, כחלק מתהליך ההחלמה. מאד מומלץ שהחופשה אכן תהיה להחלמה, ושלא יתפרסמו במקומות שנים תמונות שלך בסיורי ג'יפים, סנפלינג וכיו"ב.

      יציאתך לחופשה אכן תעלה סימני שאלה, לא כהתעמרות אלא כתגובה עניינית, ולכן מומלץ מאד להיערך עם אישורים מתאימים. אם רופא יסרב לתת אישור שאתה מסוגל לכך - מומלץ לא לנסוע כלל.

      בברכה,

      עו"ד רענן קריב
      טל: 072-2322449 ; מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, קומה 36, מנחם בגין 132, ת"א