הגדלת סכום התביעה

  • במידה ואני רוצה להגדיל את סכום התביעה
    לירון | 12/08/2018 15:41

    1) במידה ואני רוצה להגדיל את סכום התביעה
    האם אני צריך למחוק את התביעה ולהגיש את התביעה מחדש? או שמא עליי להשאיר את התביעה ולהוסיף עוד תשלום במזכירות בית המשפט?
    2) עוד שאלה - אם ביטלתי את התביעה בהליך כלשהו וההליך הישן נמחק לפני שהתקיים דיון, אני זכאי להגיש את אותה התביעה שמחקתי מרצוני באותו ההליך? זה ייראה בעין יפה מבחינת השופט אם לאחר שמחקתי את התביעה בהליך הקודם הגשתי את אותה התביעה? או שכל עוד לא התקיים דיון במעמד הנוכחים ולא ניתן פרוטוקול אז השופט לא מתייחס לזה?
    יש לציין שמחקתי את התביעה הקודמת ללא צו להוצאות חודש לפני קיום הדיון, ולאחר 8 ימים הגשתי את אותה התביעה עם אותם הדפים באותו הליך, אך עם סכום גדול יותר.
    לתשובתכם אודה....

    • הגדלת סכום התביעה
      עו"ד שי בייזר | 14/08/2018 17:35

      שלום רב,

      1) לא צריך למחוק את התביעה. אפשר להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה, ולעדכן בה את הסכום. דרך אגב - עם תיקון התביעה ניתן לתקן בה כל דבר, לא רק את הסכום. הצד השני מקבל זכות להגיש כתב הגנה מתוקן, ובד"כ בית משפט מחייב את התובע בהוצאות בגין העניין.

      2) אם ההליך הקודם נמחק ולא נדחה אז אין מניעה להגיש שוב את התביעה.
      איך בית משפט יתייחס לכך (אם הוא יהיה מודע לכך) תלוי בנסיבות של העניין.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il

      • חיוב בתשלום על תיקון כלשהו של כתב תביעה
        Rachel | 23/08/2018 22:03

        האם בית משפט נוהג בדרך כלל לחייב את התובע בתשלום עבור תיקון כלשהו של כתב תביעתו גם כאשר מדובר בתביעה קטנה?  רחל