עיקולים על קרן פנסיה

  • משיכת כספי קרן ההשתלמות וכספי הפנסיה
    אלמוני | 07/08/2018 12:52

    שלום , לפני למעלה משנה וחצי נקבעה לי תוכנית פרעון ולפיה עלי לשלם סך של 1735 שקל מידי חודש למשך 54 חודשים כאשר אני הרווחתי אז נטו כשומר בשכר מינימום לשעה כ-6275 שקל נטו לחודש כולל נסיעות מאז כבר הספקתי להחליף חברת שמירה כי החברה שבה הרווחתי את השכר הזה הפסידה במכרז והגיעה חברת שמירה אחרת שאחרי כמה חודשים הרווחתי אצלה התחלתי להרוויח פחות כסף בערך בין 700-1000 שקל פחות אך למרות זאת לא ביקשתי להקטין תשלומים כי היה לי חשוב לעמוד בתנאי תוכנית הפרעון לפני כחצי שנה פוטרתי מעבודתי ודמי האבטלה שלי היו נמוכים בין 3800 שקל נטו ל 4700 שקל ולמרות זאת לא הגשתי   בקשה להקטנת התשלום החודשי שלי כי עשיתי הכל כדי לעמוד בתנאי הפרעון כולל כאשר זה בא על חשבון האוכל שלי והביגוד שלי כל הכסף שהיה לי הקדשתי למען עמידה בתנאי תוכנית הפרעון עכשיו עברה חצי שנת האבטלה ונגמרה לי דמי האבטלה גם , יש טיפולי שיניים בסך כולל של כ 21000 שקל שאני צריך לעשות ויש לי הצעת מחיר , אם לא היתי משלם את התשלומים הגבוהים האלו במיוחד אחרי שהכנסה שלי ירדה והיתי מבקש להפחית בתשלומים היתי יכול להתחיל בטיפולים אך מאחר ושילמתי תשלומים כאלו גבוהים נגמר לי כל הכסף שהיה לי ואין לי כבר כסף לשלם לטיפולי שיניים , יש לי דמי קרן השתלמות מתקופת עבודה של כ 13 חודשים וגם קרן פנסיה על 13 חודשים שטרם הגיע המועד למשיכתם אני בן 43 , על קרן ההשתלמות אשלם סך של 49% מס ועל קרן הפנסיה 35% על המשיכות הנטו שאקבל ביחד לא יכסה את מלוא עלויות טיפולי השיניים אבל זה יעזור , העניין שאחרי שפוטרתי נודע לי שהוטל עיקול על הכספים בחברת הביטוח עוד לפני שהתחלתי לעבוד לכן אין אפשרות למשוך את הכספים האלו , השאלה שלי היא האם הנאמן או הכונס יכול לבטל את העיקול על מנת שאמשוך את הכספים ללא צורך בהגשת בקשה לבית המשפט המחוזי ?

    • עיקולים על קרן פנסיה
      עו"ד עומר נירהוד | 14/08/2018 10:11

      ביטול העיקול יעשה על ידי בית המשפט בהמלצת המנהל המיוחד אליו יש לפנות.
      לדעתי לא היו אמורים להיות על זה עיקולים מלכתחילה. מוזר. בדוק מי הטיל אותם. אולי הם הוטלו שלא כדין

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il