תיחום של שירות מקצועי

  • ייצוג
    שילת | 31/07/2018 18:51

    האם בעסקת מקרקעין עו"ד יכול להגיע להסכים לייצג רק ברכיב אד בלבד כמו רק בהכנת החוזה או רק ברישום בטאבו וייצוג מול רשויות המס ולא לייצג בשאר הדברים?
    ואז אין לו אחריות על יתר הסיכונים בעסקה?

    • תיחום של שירות מקצועי
      עו"ד אדם אשכנזי | 01/08/2018 14:58

      שילת שלום רב,
      תיחום של שירות מקצועי, במיוחד בתחום המקרקעין הוא דבר נהוג, ובלבד שהלקוח מבין ומודע לתיחום המתבקש.
      לא כל עורך דין שעוסק במקרקעין גם עוסק במיסוי, ולהיפך.

      מבחינה אתית, אין כאן קושי, ובלבד שאכן הדברים ברורים, וגם רצוי - עולים על הכתב במסגרת הסכם שכ"ט.

      כמובן שיש מקרים תיאורטים, שיכולים להיות לא תקינים, אך שאלתך היא כללית, והתשובה היא בהתאם.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • שילת
        שילת | 01/08/2018 15:03

        העו"ד אומר שגובה שכ"ט נמוך בהתחשב בכך שאנו מוותרים על בדיקה של תשריט בית משותף ועוד דברים בעסקה כי אנו מכירים את המוכר  וסומכים עליו. האם זה תקין מבחינתו ואם תהיינה בעיות בעתיד אם לא יוכל להתבע ברשלנות או בדיני אתיקה

        • המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 01/08/2018 15:06

          קודם כל, לא כל דבר צריך להפוך לאתי. התבטאות והעלבה מיותרת היא התנהגות לא אתית, תקיפה, היא התנהגות לא אתית של עו"ד, והדוגמאות עוד רבות.

          לא כל סכסוך בין לקוח לעורך דין - הוא אתי.

          עכשיו לשאלתך: אין שום בעיה, את בעצמך כותבת שהוא הסביר והבהיר בדיוק מה השירות שהוא נתן. לגבי רשלנות? כל מקרה נבחן לגופו, אבל אם עורך דין תיחם את השירות, הבנתם שהוא מטפל בנושאים - א' ו- ב' אך לא ג', הרי שלרוב, אין שום עילה נגד עורך הדין. אך שוב כל מקרה נבחן לגופו.

          עקרונית, עורך הדין פועל בצורה ראויה, ונראה כי הבהיר לכם כדבעי מהו השירות שהוא מעניק לכם.

          אגב, גם אתם יכולים לפנות לעורך דין נוסף כדי להתייעץ, וכן להיעזר בו בנושאים שבהם עורך הדין הראשון לא מטפל.

          בהצלחה!

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

          • שילת
            שילת | 01/08/2018 15:08

            נאמר לי שיש תביעות רשלנות רבות במקרים כאלו וכן שוועדת אתיקה קבעה כהלכה שזו חובה של עו"ד וכל האחריות עליו

            • המשך
              עו"ד אדם אשכנזי | 01/08/2018 15:11

              כן, שעורך דין מתרשל.
              את שואלת על סיטואציה שעורך דין מבהיר מראש שהוא עוסק בנושא מסוים. שאלתך היא אם בנושא אחר, שהוא לא מטפל, הוא אחראי גם כן.

              אז בכל הכבוד, תשובתי, ואני חוזר עליה, אם עורך הדין מתחם את השירות, ומבהיר לך שהוא מטפל בנושא אחד, ברור שאם בנושא הזה הוא יתרשל, הרי שהוא יהיה חב בנזיקין.

              אבל אם הוא לא מטפל בנושא השני, ומבהיר לכם את זה, כפי שנראה שהוא הבהיר, אז איזו אחריות יכולה להיות כלפיו בגין אירוע מסוים שייקרה בנושא השני (שבו הוא כאמור לא מטפל, והבהיר שלא מטפל).

              בהצלחה.

              בברכה,

              אדם אשכנזי, עו"ד
              מנהל פורום אתיקה מקצועית

              רחוב האורגים 21, אשדוד
              טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il