האם מותר לעו"ד לדרוש 5000 שקלים "רק" עבור כתיבת הסכם?

  • האם מדובר בהתנהלות לא אתית?
    רז | 01/08/2018 12:19

    לאחר שלוש פגישות ייעוץ בנוגע להליך גירושין, טרם בכלל התקיימה פגישה עם צד ב', טרם יודעים בכלל מה צד ב' רוצה, עו"ד כתבה הסכם גירושין אשר נשלח במייל ולקחה צ'ק בסכום של 5000+ ש"ח "לטובת כתיבת הסכם גירושין ושלוש פגישות ייעוץ כאשר צד ב' יבוא". (בגין הפגישות וכתיבת ההסכם לא יצאו חשבוניות)הלקוחה רוצה את הצ'ק חזרה אך עו"ד מסרבת בטענה שהיא טרחה והכינה הסכם גירושין.האם אין כאן התנהלות לא הוגנת מצד עו"ד? האם אין כאן התנהלות מחפירה של עו"ד היות ובני הזוג רק בתחילתו של הליך אז כיצד כבר הקדימה והכינה הסכם גירושין בהנחיה ללקוחה שלה "קחי, תני לו לקרוא ושיחתום"?
    האם לא מדובר בהתנהלות שאינה אתית למקצוע רק כדי לחייב כסף על כתיבת הסכם?

    • האם מותר לעו"ד לדרוש 5000 שקלים "רק" עבור כתיבת הסכם?
      עו"ד אדם אשכנזי | 01/08/2018 15:02

      עורכת הדין נפגשה עמכם שלוש פעמים, אתה לא חושב שהיא זכאית לשכ"ט?

      לגבי הסכם הגירושין, עורכת הדין החלה בעבודתה, הכינה הסכם ככל הנראה לקראת משא ומתן, מעשה סביר והגיוני לגמרי (בכל זאת, הרי נפגשתם איתה שלוש פעמים).

      אינני רואה שום פסול בהתנהגותה של עורכת הדין, אכן רצוי מאוד להבהיר נושאים כספיים בהסכם שכ"ט (שלא ברור אם קיים בנסיבות), אך עורך דין (גם לדעת הפסיקה) זכאי לשכר הולם על עבודתו.

      כך שסכום של 5,000 ש"ח, בגין שלוש פגישות (בתחום דיני המשפחה, מה שמוציא אותי מנקודת הנחה שאלו שלוש פגישות ארוכות - ואינני עוסק בתחום), הכנת טיוטא של הסכם, נשמע לי שכ"ט מאוד סביר.

      לגבי חשבונית מס - בהחלט, עורך הדין מחויב להוציא קבלה\חן מס על תקבול שקיבל, ואתה בהחלט זכאי לקבל העתק. אי מתן העתק ובוודאי שאי הוצאת חשבונית מס, היא עבירה אתית.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • עו"ד קיבלה שכ"ט
        רז | 02/08/2018 12:25

        בגין כל הפגישות אשר התקיימו, שכר טירחה שולם במלואו ללא קבלת חשבונית.

        עו"ד הכינה הסכם כאשר כל מטרתו היא לנסות ולראות באם צד ב' יחתום היות ויש בהסכם סעיף בו רשום שצד ב' מוותר על זכויותיו בדירה משותפת, לשם מטרה זו יצא ההסכם.

        עו"ד גם אמרה שיש סיכוי שצד ב' בכלל יקרע את ההסכם...

        כמו כן עו"ד הציגה אפשרות נוספת להביא מזומן בניכוי 1000ש"ח מסכום הצ'ק כדי לחסוך את המע"מ...

        • המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 02/08/2018 12:31

          אם זה עניין של העלמת מס, אז בהחלט עבירה אתית - לכאורה על יסוד התיאור שמסרת.

          לגבי המחלוקת על שכ"ט, הרי שמדובר בסכסוך כספי, לא בהכרח ראוי להפוך את זה לאתי, אתה יכול ללכת להיוועץ פרטנית ולבחון האם באמת היא זכאית לשכ"ט. תמיד תוכל לתבוע אזרחית על הכספים. עם זאת, ככל שהיא מעכבת לכם מסמכים, הרי שעליה להודיע לכם על כך, ולהגיש תביעה בתוך שלושה חודשים.

          אני באמת מציע שתיגש לייעוץ פרטני בנסיבות העניין.

          בהצלחה!

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il