איחור במסירת דירה

  • איחור במסירת דירה
    rufrect | 27/07/2018 14:47

    שלום רב
    אני רכשתי דירה מיזם במסגרת תמא 38 בניין בן 4 קומות תוספת של 2.5 קומות.אני קניתי דירה חדשה בקומה 6 שעתידית להבנות.
    במעמד החוזה לא היה היתר בניה,אך היה כתוב כי תאריך מסירת הדירה יהיה 24 חודשים מיום קבלת היתר הבניה.
    אני בדקתי דרך העירייה את תאריך ההיתר הסופי כי היזם לא נתן לי תאריך מדויק.
    עכשיו עברו שנתיים הדירה הייתה אמורה להיות מוכנה.
    בפועל עדיין בונים את הבניין והיזם מתחמק במילים מכובסות כמו כוח עליון,או בעיות עם גג הבניין או מחסור בעובדים ובעיות עם קבלן וכו...
    אני יודע ש60 יום הוא רשאי לאחר ויש לציין שעדיין לא עברו 60 יום.אך הוא כן אמר שיקח חצי שנה עד שאקבל את המפתח.
    האם מגיע לי פיצוי?
    ואם כן איך אני מבקש אותו?
    יש לציין שאני בקשר עם שאר הדיירים שרכשו בפרויקט כולל הדיירים הוותיקים בבניין וכולם לא יודעים מה לעשות.
    אשמח לתשובה :))))
    תודה ושבת שלום

    • איחור במסירת דירה
      עו"ד אילן הלוי | 30/07/2018 12:03

      שלום רב!

      סעיף 5א לחוק המכר (דירות) קובע כי רוכש דירה זכאי לפיצוי כספי בגין איחור במסירה בהתאם לקבוע בחוק. זו לשון הסעיף-

      5א.     (א)  לא העמיד המוכר את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר (בסעיף זה – המועד החוזי), זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט להלן, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה: (1)   סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.5 – בעבור התקופה שתחילתה במועד החוזי וסיומה בתום שמונה חודשים מאותו מועד; (2)   סכום השווה לדמי שכירות של דירה דומה בגודלה ובמיקומה כשהם מוכפלים ב-1.25 – בעבור תקופה שתחילתה תשעה חודשים לאחר המועד החוזי ואילך.           (ב)  הפיצויים הקבועים בסעיף זה ישולמו בתום כל חודש בעד אותו חודש; הפיצויים בעד שישים הימים שתחילתם במועד החוזי ישולמו בתום שישים הימים האמורים.           (ג)   על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו-(ב), הצדדים לחוזה המכר רשאים להסכים כי הסעיפים הקטנים האמורים לא יחולו על איחור במסירה שנגרם כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסיכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו.

      שים לב שאם האיחור הוא מעל 60 יום על היזם לשלם דמי שכירות החל מהיום הראשון לאיחור.

      בנוסף - בהסכם רכישת הדירה יש בודאי התיחסות למקרה של איחור במסירה. בכל מקרה ההסכם לא יכול להיות נוגד להוראות החוק.

      לגבי בעלי הדירות הישנים - עליהם החוק לא חל אלא ההסכם בינם ובין היזם, כל שעליהם לבדוק מה כתוב שם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • איחור מסירה - מקרה דומה
        דייר | 12/08/2018 10:43

        שלום רב,

        בבניין של הוריי מתקיימת תמ״א 38 והפרוייקט נכנס למשבר. כבר מספר חודשים שהוא תקוע, היזם והקבלן אינם מתפקדים והעו״ד של הפרוייקט נלחם על קיומו של הפרוייקט.

        תקופת הבניה + 3 חודשי גרייס מסתיימת בחודש הבא, ועל פי החוזה הוחתמו הדיירים הקיימים שמרגע סיום התקופה, כל בניין יקבל פיצוי יומי, כאשר הפיצוי הוא עבור בניין ברמה הקולקטיבית ולא ברמה הפרטנית לכל דייר.

        1. האם חוקי להחתים דיירים על פיצוי קולקטיבי?
        2. האם במצב שבו הפרוייקט נמצא במשבר כדאי לתבוע את זכויות הוריי?
        3. האם עורך הדין של הפרוייקט מחוייב לייצג את עמדת הדיירים בנושא? או שעל כל דייר לתבוע את חלקו היחסי באמצעות עו״ד משלו?

        אודה לתשותבכם

        • איחור במסירה
          עו"ד אילן הלוי | 14/08/2018 10:09

          שלום רב!

          לי נראה כרגע החשיבות הגדולה לכם היא השלמת הפרויקט ואני שמח לשמוע שעורך הדין פועל עבורכם להצלת המצב ולסיום הפרויקט.

          לגבי הפיצוי- אני לא רואה בעיה אם זה שמדובר לכולם כי גם האיחור הוא לכולם. כך שלא צריכה להיות בעיה לגבות את הסכום כמקשה אחת ולחלקו בין הבעלים לפי הוראות ההסכם.
          אין בכך כל פסול חוקי.

          עורך הדין מייצג את כלל הדיירים ברמת הפרויקט. אם אתה חוש שלהוריך יש טענה יחודית להם אני ממליץ קודם כל להעלות אותה בפני אותו עו"ד ואם אתה לא מקבל תשובה שמשביעה את רצונך אז תפנה ליעוץ משפטי. לא נראה לי הגיוני שכל בעל דירה יקח עו,ד ותתחילו לריב על חלוקת הכסף.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com