חתימת היסב על גבי המחאה ומימוש המחאה

  • קבלן "עשה ניקיון" על צ'ק שלי ללא ידיעתי
    אלמוני | 29/07/2018 15:10

    שלום,

    נתתי לקבלן צ'קים על העבודה שהוא ביצע, אחד מהצ'קים הוא עשה עליו ניקיון בלי ידיעתי כמובן על סך 100 אלף ש"ח.
    אחרי 4 שנים פונים אלה שקיבלו את הצ'קים (כמובן דרך עו"ד) והם מבקשים שאני אאשר שאני בעל הצ'ק. על הצ'ק מאחורה רשום שהקבלן ערב אישית על הצ'ק הזה. השאלה היא האם זה שווה משהו, איך מתייחסים לצ'ק הזה? האם צריכים לתבוע את הקבלן או אותי?

    • חתימת היסב על גבי המחאה ומימוש המחאה
      עו"ד אריאל שוורץ | 05/08/2018 10:15

      שלום רב,

      משאלתך לא ניתן להבין האם השיק הופקד בחשבון הבנק והאם השיק כובד. על פניו נראה כי קיבלת שירותים מהקבלן בשווי השיק וע"כ יש לכבד את השיק והינך חב בגובה ההתחייבות של השיק. עקרונית השיק ניתן למימוש על פני תקופה של 7 שנים אך בפועל הבנקים לא מאפשרים מימוש שיק לאחר תקופה של חצי שנה.
      בנסיבות שתיארת ככל הנראה תוגש תביעה נגדך ונגד הקבלן וע"כ מומלץ כי תתייעץ עם עו"ד הבקיא בדיני שטרות והוצאה לפועל על מנת לבחון האם השיק ניתן למימוש כלפיך.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      פנחס ספיר 8, נס ציונה
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com