חסיון וסודיות האם חל גם על עובדי משרד עורך הדין?

  • כתוב בכללים שאסור
    עדי | 29/07/2018 01:20

    כתוב בכללים שאסור לעורך דין ולעובדו לעשות שימוש במידע שקיבל מלקוח . האם לעובד אחר במשרד (שותף / קולגה)  שאינו עובדו מותר? (הוא קיבל המידע כשעורך הדין נועץ בו באגביות) מניין זה נקבע?

    • חסיון וסודיות האם חל גם על עובדי משרד עורך הדין?
      עו"ד מייק יורק | 29/07/2018 09:56

      עדי שלום

      החוק והפסיקה מלמדים כי דני חסיון וסודיות חלים גם על לעובדי המשרד, עורכי הדין הנמנים עימו ומתמחים וכ"א העזר לרבות מזכירות .

      חסיון עורך דין-לקוח הקבוע בסעיף 48 לפקודת הראיות מעניק לעורך הדין ועובדיו פטור מהחובה להעיד בפני בית המשפט או רשויות החקירה בכל הנוגע לחומר חסוי. החסיון הוא פטור מחובת גילוי ראיות בהליך המשפטי וככזה הוא מהווה חריג לחובה להעיד.

      סעיף 90 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א-1961 קובע:

       "דברים ומסמכים שהוחלפו בין לקוח לבין עורך דין ויש להם קשר ענייני לשירות המקצועי שניתן על ידי עורך הדין ללקוח, לא יגלה אותם עורך הדין בכל הליך משפטי, חקירה או חיפוש, מלבד אם ויתר הלקוח על חסינותם".

      כלל 19 לכללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986 קובע:

       "עורך דין ישמור בסוד כל דבר שיובא לידיעתו בידי לקוח או מטעמו, תוך כדי מילוי תפקידיו, זולת אם הסכים הלקוח במפורש אחרת; הוראה זו אינה חלה על גילוי בהליך משפטי, חקירה או חיפוש שאינו חסוי על פי סעיף 90 לחוק".

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      יגאל אלון 126, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc

      • מעביד ולא עובדו
        עדי | 29/07/2018 12:54

        אכן רשום "ועובדיו" ושאלתי מה במקרה שאין הם עובדיו, אולי בכלל המעביד

        • זהות העובדים
          עו"ד מייק יורק | 29/07/2018 14:16

          לא ירדתי לסוף דעתך, מי הם עורכי הדין שיכולים להיות במשרד ולא עובדיו?

          בברכה,

          מייק יורק, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          יגאל אלון 126, תל אביב
          טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc

          • ומה לגבי התייעצות עם עורך דין נוסף, שאינו מן המשרד
            דובי | 29/07/2018 14:57

            כאשר עורך דין מתייעץ עם חבר שמתמחה בתחום המשפטי - מחד גיסא מדובר בגילוי מידע חסוי לצד ג', אבל מאידך גיסא גם עורך הדין השני חייב בחיסיון הלקוח ומטרת ההתייעצות אינה גילוי החומר החסוי כי אם התייעצות מקצועית למתן שירות טוב יותר. האם גם שיתוף כזה נאסר?