ממצאים עובדתיים נגד עורך דין

  • מדיניות
    אור | 28/07/2018 23:40

    עו"ד נתבע בתביעה אזרחית והתביעה לא התקבלה .האם כשיש פסק דין בעד עורך הדין האם ועדת האתיקה תפתח את אותו נושא או שתגיד מה שנידון והוכרע כבר לא ידון מחדש? ( למרות שאתיקה לא כבולה לסדרי הדין והראיות ולמרות שלפי דין אתיקה לא כפופה להכרעות בבימ"ש) שאלתי מה המדיניות למעשה

    • ממצאים עובדתיים נגד עורך דין
      עו"ד אדם אשכנזי | 29/07/2018 01:10

      אור שלום רב,

      שאלה מאוד חשובה.

      למעשה אם אני מבין נכון, שאלתך היא האם בעצם בסיטואציה שבה אומנם עורך דין ניצח במסגרת תביעה נגדו, או יצא זכאי בהליך פלילי, אפשר לפתוח נגדו בהליכים אתיים?

      אני חושב שהתשובה היא בחיוב, אבל מקרים כאלו יהיו מאוד חריגים.
      אשיב לך בדוגמא:

      אם עורך דין ניצח בהליך משפטי, ונקבע כי הוא לא נטל כספים שלא כדין. אך באותה הנשימה, ייקבע כממצא עובדתי, ולא חלוט שהוא עיכב מסמכים, הרי שבוודאי וועדת האתיקה תוכל לפעול נגד אותו עורך דין.

      כך גם בהליך פלילי, אם ייקבע שעורך דין זכאי משום שלא הוכח שהוא תקף פיזית, אך יוכח שהוא ניבל את פיו שלא לצורך, אכן תיאורטית - וועדת האתיקה תוכל לפעול נגדו.

      אך שוב, ולסיום - צריכה להיות סיבה מאוד טובה לפתוח בהליך משמעתי נגד עורך דין, על יסוד ממצאים עובדתיים, הגם שעורך הדין יצא זכאי או ניצח בתביעה שהוגשה נגדו.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • מדיניות
        אור | 29/07/2018 01:13

        תודה לך על המענה המהיר. השאלה שלי גם מה המדיניות של וועדת האתיקה למעשה?

        • המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 29/07/2018 01:20

          כמו שכתבתי, מקרים כאלו הם כל כך חריגים, כך שאתה לא תמצא הרבה מקרים כאלו. כך שניתן להניח שהמדיניות היא מאוד זהירה.

          אני כותב זאת בזהירות, ולא מכוח מידע פנימי או מוקדם, שוב כי אלו סיטואציות מאוד חריגות שכמעט לא תיתקל בהן.

          בהצלחה

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

        • המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 29/07/2018 01:20

          עוד נקודה - כך או אחרת, אינני מכיר את נסיבותייך, אבל אתה בהחלט יכול לנסות להתלונן, אין לכך עלות כספית. כן, אתה תמיד מוזמן לפנות לייעוץ פרטני אצל עורך דין, למען הסר ספק.

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il