כתב הגנה וקדם משפט

  • השופט לא התייחב לכתב הגנה וקבע כבר דיון
    דור | 23/07/2018 20:01

    הוגש נגדי כתב תביעה השופט בקש ממני  כתב הגנה בתביעה אזרחית. הגשנו לו  בתוספת. לחייב את המתלונן בתשלום  הוצאות עו"ד שלי במידה ואצא לא אשם. וכמו כן  הסרה של התביעה  על הסף התיישנות  או שיהוי על ארבעים ויותר שנים. ובתגובה קיבלנן. כי הדיון ממש בפתח.אוקטובר

    שאלתי א. יתכן שהשופט לא קרא את כתב ההגנה?

    ב. העוד שלי אמר שישלח לו שוב את הסתיגויות.  וכתב ההגנה.  מחדש יש אפשרות כזאת?

    ממש אובד עצות.

    תודה

    • כתב הגנה וקדם משפט
      עו"ד טליה שנברגר | 26/07/2018 09:34

      דור שלום רב,
      אם הגשת כתב הגנה ויש נסיבות חדשות שלא ידעת בזמן שהגשת את כתב ההגנה, עורך הדין יכול להגיש בקשה לתיקון כתב ההגנה. קח בחשבון שהצד השני יכול לעמוד על הוצאות אם תבקש לתקן את כתב ההגנה.

      אם טענת טענות מקדמיות (סילוק על הסף בגלל שיהוי, התיישנות וכו'), סביר להניח שלא תינתן החלטה בטענות האלה, אלא בקדם המשפט יאפשרו לכם דיון לגביהם ואולי גם מתן החלטה בהן כרגע או בהמשך ההליך.

      אם הגשת כתב הגנה ובית המשפט קבע מועד לדיון, זה התהליך הרגיל. בקדם המשפט תעלו את כל הטיעונים שלכם, לרבות הטיעונים המקדמיים, ותבקשו החלטה. יתכן ובית המשפט ייעתר לבקשתכם. הוצאות משפט ושכר טרחת עורך הדין נפסקים בדרך כלל בסוף ההליך.

      אני לא חושבת שיש לך ממה להיות מוטרד.
      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il