הוראת הורשה בהסכם ממון

  • ענייני ירושה ההסכם ממון
    אלמונית | 22/07/2018 20:32

    שלום רב,
    בעלי ואני נישאנו לפני כ-14 שנה וערכנו הסכם ממון אצל רב העיר שהשיא אותנו.
    לבעלי יש דירה על שמו ולי לא!
    אך במשך כל השנים שאנו נשואים אנחנו משלמים ביחד משכנתא על הבית!
    בהסכם בעלי ביקש להכניס סעיף שמתייחס לשאלה מה יקרה עם הנכס לאחר מותו.
    ובסעיף זה נכתב שאם חלילה הוא הולך לעולמו תהיה לי זכות לגור בביתו במשך 4 שנים שבמהלכם הנכס יימכר והכסף ייחולק שווה בשווה ביני ובין שלושת בניו.
    בהתייעצות עם עו"ד נאמר לנו שסעיף כזה אי אפשר להכניס להסכם ממון ולכן אין לו תוקף.
    שאלתי: האם באמת אין תוקף לסעיף כזה בהסכם ממון ומה זה אומר לגבי הנכס במידה וחלילה הוא הולך לעולמו?
    תודה

    • הוראת הורשה בהסכם ממון
      עו"ד רוית טוב-לי | 23/07/2018 12:57

      אלמונית, שלום,
      לצערי, ההסכם מגן עלייך במקרה של פרידה, אך לא במקרה של פטירה.
      על בעלך לערוך צוואה ולתת הוראות לגבי זכות המגורים שלך בדירה.
      אם לא תהיה צוואה, את יורשת חצי מהדירה בעוד שהחצי השני יהיה לילדים בחלקים שווים. הם יוכלו לדרוש שתפני את הדירה מיידית.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • ענייני ירושה ההסכם ממון
        אלמונית | 24/07/2018 07:16

        בהמשך לעניין זה....
        כיצד הסכם זה מגן עליי מפני פרידה?
        מה הדין של הסכם זה במקרה של פרידה?
        תודה