רכוש לבעל צרכים מיוחדים

  • רכוש לבעל צרכים מיוחדים
    רוני | 22/07/2018 11:59

    שלום רב,
    בני בן 23 מאובחן כ PDD בתפקוד גבוה ומוכר ברווחה. בגיל 18 עשינו לו אפוטרופוס ולאחר שנה ביטלנו עקב תפקודו הגבוה. רציתי לשאול האם זה נכון שיהיה רכוש על שמו (ירושה שייקבל, דירה שנרכוש לו שתהיה על שמו) האם הרווחה יכולה למנות לו אפוטרופוס בכח לאחר מותנו ולהשתלט לו על הרכוש ? או שבגלל שכבר אין לו אפוטרופוס אז הוא כמו על בגיר אחר במדינה .

    תודה

    רוני

    • רכוש לבעל צרכים מיוחדים
      עו"ד רוית טוב-לי | 22/07/2018 13:47

      רוני, שלום,
      את שואלת שאלה נכונה וכואבת.
      גם לי יש אח אוטיסט והורי תמיד מודאגים בשאלה זאת ודומותיה.
      נשמע שלא יכול להיות ביטחון שגם בעתיד הבן לא יזדקק לאפוטרופוס. לכן, על פניו לא מומלץ שיהיה רכוש על שמו. עם זאת, אתם רוצים להבטיח אותו. לכן הייתי פונה לעורך דין כדי ליצור מנגנון שמגן עליו מבלי לחשוף אותו להתערבות מוגזמת מצד המדינה.
      בהצלחה ורק בריאות,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il