האם יש פטור ממס שבח במכירת דירה שהתקבלה בירושה ?

  • דירות ירושה
    ניל | 21/07/2018 22:41

    אדם ירש את דירתה היחידה של אמו ואת דירתו היחידה של אביו) גרושים( ודירה יחידה של סביו ודירה יחידה של אחותו.  ובנוסף חצי דירה מדירה יחידה של בן דוד.  האם פטור ממס שבח במכירת?

    • האם יש פטור ממס שבח במכירת דירה שהתקבלה בירושה ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 24/07/2018 11:51

      ניל שלום,
      בעקרון בעת מכירה של דירה שהתקבלה בירושה, כדי לתת מענה האם המכירה תהיה פטורה ממס שבח, יש לבחון מי המוריש (הקרבה שלו ליורש) והאם המוריש היה זכאי לפטור אם היה מוכר את אותה דירת ירושה.
      בהצלחה.

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com

      • אשמח
        אשמח | 24/07/2018 15:59

        אשמח לקבל מענה לשאלה שמתייחסת לריבוי ירושות.  כולן מזכות בפני עצמן

        • כיצד יודעים אם דירת ירושה זכאית לפטור ממס שבח ?
          יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 25/07/2018 07:10

          כמו שעניתי...כדי לתת מענה לגבי הפטור, אם קיים, לגבי כל דירה שהתקבלה בירושה...תלוי במוריש...
          צריך להיות קרבה ראשונה...
          ומצבו האישי...

          בברכה,

          יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
          מנהל פורום דיני מיסים

          כינור 14, ראש העין
          נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com

          • תודה ו
            ניל | 25/07/2018 07:30

            לא זו השאלה.  אלא אם אדם יכול לרשת כמה דירות בת אדם שיש פטור וקרבה ראשונה וכן.  השאלה אם הפטור צל גם על ריבוי ירושות