פרשנות הסכם העסקה

  • סיוע בפרשנות הסכם העסקה
    גיא (שם בדוי) | 20/07/2018 14:33

    שלום לכם, שמי גיא (שם בדוי) ואני מעוניין בעצתכם בעניין פרשנות הסכם ההעסקה שלי מול המעסיק הנוכחי שלי. לפני שאגולל את פניי הדברים אציין כי מצפוני שקט מאוד ואני מבקש סיוע משפטי בלבד ולא פסיכולוגי J הסבר קצר: הנני עובד שכיר המועסק בתור יועץ ארגוני בחברה המעניקה שירותי ייעוץ בתחום התקינה הישראלית למגוון רחב מאוד של חברות במשק. בשל הידע והניסיון שצברתי, אני מרגיש שקיימת בי היכולת להתפתח כעצמאי בשוק, אך בשלב זה אני מעדיף לעשות זאת במקביל לעבודה אצל המעסיק הנוכחי שלי. עם זאת, לצערי, בחוזה ההתקשרות שלי עם המעסיק קיימים מספר סעיפים אשר לאדם כמוני (משכיל אך לא משפטן) מסתמנים כבעיתיים. בחוזה אין התייחסות לתחרותיות באופן כזה או אחר אבל כן יש התייחסויות להגבלת עיסוק ולניגוד עניינים ואינטרסים. להלן התמצית העיקרית מהניסוחים בחוזה: 1.      "בהיותו מועסק אצל החברה לא יפעל העובד בניגוד עניינים. למעסיק שיקול הדעת הבלעדי להכריע אם יש בעיסוקים הנוספים ניגוד אינטרסים עם תפקידו של העובד אצל המעסיק". האם לגיטימי שעצם חתימתי על סעיף כזה אכן משאיר את כל הכוח אצל המעסיק לקבוע באם עיסוקיי הנוספים מנוגדים לענייניו ולאינטרסיו? האם זה עומד במבחן בית המשפט? 2.      "כל זכויות הקניין הרוחני לרבות כל חומר שנערך ע"י העובד במסגרת עבודתו אצל המעסיק הינם קניינו הבלעדי והמלא של המעסיק". כחלק מהתשתית להיות עצמאי, ערכתי דוקומנטציה מתאימה כמוצר ללקוחות שלי. את הדוקומנטציה הזו לא שיתפתי עם לקוחות המעסיק שלי (אשר להם אני נותן שירות). האם המסמכים האלה הינם אכן קניינו של המעסיק? תודה רבה לעוזרים!!

    • פרשנות הסכם העסקה
      עו"ד לילך אקרמן | 22/07/2018 15:51

      שלום רב
      איננו עורכים בדיקות פרטניות של הסכמים בפורום. ככל וישנה שאלה קונקרטית של ותיענה בשמחה.
      באופן כללי אציין כי על פניו הסעיפים אליהם הפנית הנם סעיפים לגיטימיים כאשר יש לבחון את המידתיות וכן את החומרים עליהם אתה מדבר אך באם הם נערכו במסגרת עבודתך אכן זכותו של המעסיק לטעון לקניין בם

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il