ריבית והצמדה על יתרות במס הכנסה

  • ריבית בגין החזרי מס
    שי | 20/07/2018 13:12

    למיטב ידיעתי מס הכנסה נותן ריבית של כ-4% בגין החזרי מס המגיעים לנישום ממעוד כלשהו. בהנחה שאין במחשבי מס הכנסה רישום לגבי מספר חשבון להעברת הכספים האם צבירת הריבית היא לנצח או שיש הגבלה לכך. הרי באופן תאורטי זאת תוכנית חסכון מצויינת. או שאם אין מספר חשבון להעברת כספים הריבית לא מתחילה "לעבוד".

    • ריבית והצמדה על יתרות במס הכנסה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 23/07/2018 14:05

      אכן הריבית הקבועה בחוק היא 4%. זאת בנוסף להצמדה למדד.
      במקרה של דוח שנתי, הפרשי השערוך מצטרפים לקרן החל מסוף השנה אליה מתייחס הדוח ועד לתשלום ההחזר. לכן ככל שההחזר יתעכב במחשבי מס הכנסה (מכל סיבה) הקרן תצבור הפרשי שערוך כאמור.
      חשוב לציין שאותו עקרון בדיוק חל על חובות.
      האם זו תוכנית חסכון טובה? זו כבר שאלה אחרת.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il