שאלה לגבי מועד מתן גזר הדין לאחר ההרשעה

  • טיעונים
    אלכס | 19/07/2018 07:46

    האם בתיק בענינים מקומיים עבירת בניה ההרשעה והעונש יהיהיו יחד? נקבע מועד לטיעונים לעונש במעמד הקראת כב אישום

    • שאלה לגבי מועד מתן גזר הדין לאחר ההרשעה
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/07/2018 10:10

      אלכס יקר, בתיקים שאינם מורכבים ( ושאינם מצריכים קבלת תסקיר שירות מבחן או חוות דעת ממונה על עבודות השירות ), בהחלט ישנה הסתברות גבוהה שאחר שמיעת הטיעונים לעונש, יינתן גזר דין במקום.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • המשך
        אלכס | 19/07/2018 13:44

        שאלתי על הרשעה.  לא על גזר דין.  האם יד לחכות לשיעורים לעונש? למה לא  פידבק די ן קודם כמו בתיק פלילי רגיל בבית משפט ואחר כך גזר דין

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 19/07/2018 13:50

          אלכס יקר, הרשעה בתיק בנושא תכנון ובניה בדיוק כמו בתיק פלילי רגיל תלויה בשאלה מה אתה מתכוון לעשות בהליך ההקראה. אם אתה מתכוון להודות הרי שההרשעה תהיה במקום וסביר להניח כפי שהבהרתי בתשובתי הראשונית, כי ישמעו טיעונים לעונש בהמשך להודאתך ואז יינתן גזר דין .
          אם אתה מתכוון לכפור הרי שהמשפט יועבר לניהול הוכחות במועד נפרד .
          מקווה שעניתי לשאלתך

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

          • אפשר הסבר?
            אלכס | 19/07/2018 19:18

            אני המתלונן ואני רק רוצה להבין מה קורה שם. היתה הקראה וקבעו טיעונים לעונש. ואמר לי התובע שאין עדיין הרשעה. אפשר הסבר?

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 19/07/2018 20:41

              אלכס יקר, ראשית, במקרה כפי שאתה מתאר היה ראוי לשאול את התובע את השאלות הללו, שכן מבלי שאני יודע את מלוא העובדות ועל מה התיק לא אוכל לתת לך תשובה בדוקה.
              בכל מקרה אם הייתה הקראה והתיק נקבע לטיעונים לעונש מבלי שעדיין הייתה הרשעה, הרי סביר שבית המשפט התבקש לשקול אפשרות לסיים התיק ללא הרשעה, שאז הנאשם נשלח לקבלת תסקיר שירות המבחן ואם התסקיר יהיה חיובי בפרמטרים שנקבעו בפסיקה, הרי השופט יצטרך להחליט האם מן הראוי להרשיע את הנאשם ולפסוק לו עונש או שמא לאחר טיעונים לעונש לאפשר לו לבצע למשל עבודות התנדבות ( של"צ) מבלי להכתים את שמו בהרשעה פלילית.
              מקווה שהייתי לך לעזר
              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי

              דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
              טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il