גנבו ונתפסו וחוששים מתלונה במשטרה

  • גניבה ממסעדה
    אורי כהן | 19/07/2018 17:51

    שלום, יש לי שאלה בנוגע למה כדאי לעשות.
    אני בן 17 וחבריי גם בני 16-17, לפני מספר חודשים מצאנו שיטה להזמנת אוכל בחינם ממסעדה ספציפית, וניצלנו את זה עד לסכום של כ4000 ש"ח.
    לאחרונה פנה אלינו המנהל וגבה מחבריי 1900 ש"ח משתיים מהם, ורוצה לגבות 2500 ש"ח ממני ומחבר.
    השאלה היא האם כדאי פשוט לשלם לו תכסף למרות שזה כפול הרבה מהסכום הכולל של האוכל שהזמנו בחינם, או לתת לו כנראה להגיש תלונה במשטרה? תודה!

    • גנבו ונתפסו וחוששים מתלונה במשטרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/07/2018 20:56

      אורי יקר, היות ופורום זה נועד לתת ייעוץ ראשוני ובלתי מחייב משפטית בלבד לא אוכל לקבוע עבורך ועבור חברך מה לעשות.
      יחד עם זאת, אני יכול לומר לך שאתה וחבריך אכן עברתם עבירה שאין להקל בה ראש ואם תוגש נגדכם תלונה במשטרה, הרי שמעבר להוצאות המשפטיות לעורכי דין, תצטרכו להתמודד עם תיק פלילי אשר לשם סגירתו יהיה צורך להשקיע לא מעט זמן אף בשירות המבחן.
      אם התיק לא ייסגר ויוחלט להגיש כנגדכם כתב אישום הרי שמדובר בהוצאות לא מבוטלות ותוצאות המשפט עלולות להשפיע גם על סיכויי הגיוס שלכם לצבא ומקום השיבוץ.
      יחד עם זאת, מצופה מבעל המסעדה שלא לסחוט אתכם ולדרוש סכום כפול משווי הגניבה, כך שבאופן תיאורטי ניתן אף להתלונן כנגדו על סחיטה באיומים ( האיום שילך למשטרה אם לא תשלמו לו את הסכום המופרז).
      בסופו של דבר כאמור, ההחלטה צריכה להיות שלכם ומאוד כדאי לערב את ההורים בנושא לרבות לערב עורך דין בנושא,  בין השאר, שאולי יסייע לכם להגיע לפשרה הוגנת עם בעל המסעדה לרבות ניסוח ההסכמות שהגעתם אליהם, כך שלא תקלעו לסיטואציה בה למרות ששילמתם את סכום הפשרה הוא מגיש נגדכם תלונה במשטרה.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il