ניהול מו"מ בחוסר תום לב

  • הסכם מכר בעל פה
    אלון נתן | 18/07/2018 12:04

    לפני כחודש ימים פתחתי במו"מ לרכישת דירה. לאחר שהגעתי לסיכום עם המוכר לגבי המחיר והמתווך שלח לי הודעה שהכל סגור ומחכים לטיוטת הסכם מכר ואף קיבלתי אישור עקרוני מהבנק, פניתי לעו"ד שלי וביקשתי שיקדם מול עורך הדין של המוכר את העסקה.

    לאחר מס' ימים בהם לא קיבל  ערך הדין שלי טיוטת הסכם, הוא פנה לעורך הדין של המוכר, שאמר לו שהמוכר קיבל הצעה גבוה יותר מהצעתי ולכן הוא לא מוכר ל את הדירה.

    האם הוא רשאי לעשות כך? האם זה הגיוני שלאחר שסוכמו איתי הפרטים  בעל פה הוא המשיך להתנהל עם אחרים? האם אני יכול לתבוע אותו על התנהלתו זו?

    תודה.

    • ניהול מו"מ בחוסר תום לב
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/07/2018 14:50

      שלום אלון,

      במקרה שלך לא זו בלבד שלא נחתם חוזה - טרם החלה חלופת טיוטות בין עורכי הדין. לפיכך לא ניתן לטעון לקיומו של חוזה או להפרתו.

      יתכן שתוכל לתבוע את המוכר בגין הנזקים שנגרמו לך עקב ניהול מו"מ בחוסר תום לב ע"י המוכר.

      כדאי להתיעץ בעניין זה עם עו"ד שיבחן את העובדות והמסמכים הקיימים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com