הגבלות מרופא תעסוקתי במקום עבודה חדש

  • הגבלות מרופא תעסוקתי
    גל עינב | 18/07/2018 00:57

    קיבלתי הגבלות רפואיות מרופא תעסוקתי לעבודה הנוכחית. רציתי לדעת- במידה ואני מחליטה לעבור למקום עבודה חדש, האם יש עלי חובת דיווח של ההגבלות שניתנו לי?

    • הגבלות מרופא תעסוקתי במקום עבודה חדש
      עו"ד אחוה פודים | 18/07/2018 09:49

      גל שלום,

      המגבלות שקובע הרופא התעסוקתי הן לטובתך האישית ונועדו לאפשר לך להמשיך לעבוד מבלי לפגוע בבריאותך.

      בגדול אין חובה חוקית לדווח, אולם מומלץ לפעול בהתאם לעקרון תום הלב וככל שיש מגבלה משמעותית כן יש לדווח על כך למעסיק החדש.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • הגבלות מרופא תעסוקתי במקום עבודה חדש המשך
        גל עינב | 18/07/2018 10:44

        מי קובע אם ההגבלות משמעותיות או לא והאם ללכת לפי עקרון תום הלב והאם זו חובה לדווח.? התשובה שנתת לי לא ברורה...

        • הגבלות מרופא תעסוקתי במקום עבודה חדש
          עו"ד אחוה פודים | 18/07/2018 11:32

          גל שלום,

          קשה לייעץ דרך הפורום ייעוץ שהוא פרטני ונכון לך.

          כפי שאמרתי אין חובה חוקית לדווח.

          אך אם יש לך מגבלה שמונעת ממך להקליד על המחשב ואת מתמודדת לתפקיד של מזכירה, עקרון תום הלב אומר שראוי שתעדכני את המעסיק על המגבלה, משום שהקלדה על המחשב היא חשובה ועיקרית לעבודה כמזכירה.
          אך אם בעבודתך הקודמת היית נהגת משאית והמגבלה הייתה לא לנהוג הרבה שעות וכעת את עובדת כמזכירה, אז אין צורך ליידע משום שמגבלה לא שייכת לעבודה.

          מקווה שעזרתי.

          בברכה,

          אחוה פודים, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          יפו 33, בית יואל, ירושלים
          טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com