ביטול פסק דין שניתן בהסכמה

  • האם זו עילה לבטל פסק דין שניתן בהסכמה?
    מירי | 17/07/2018 08:51

    בית המשפט קיים דיון למרות ששבוע לפני הדיון הונחו בפניו מסמכים רפואיים המוכיחים כי עברתי לפני הדיון , במשך חודשיים טיפולים אונקולוגויים שיש להם תופעות לוואי גם אחרי סיום הטיפולים. האם בית המשפט היה מחוייב מיוזמתו לבטל את הדיון למרות שלא ביקשתי? במהלך הדיון כפה עלי בית המשפט לחתום על הסכם שהוא ניסח למרות שאני לא הייתי מיוצגת בדיון. יוער כי ההסכם הוא דרקוני נגדי ומפלה אותי בכל מילה שנכתבה בו. האם אלו עילות מספיקות לביטול: 1. בעל דין לא מיוצג שאינו בקיא בניסוח הסכמים משפטיים,2. בעל דין חולה סרטן לאחר טיפול הקרנות במשך חודשיים.3. סעיפים לא נכונים משפטית בהסכם.

    • ביטול פסק דין שניתן בהסכמה
      עו"ד טליה שנברגר | 20/07/2018 09:21

      מירי שלום רב,
      צר לי על שנקלעת לסיטואציה כזו. אני חושבת שמצבך לא איפשר לך לקיים דיון כפי שהיית רוצה אם לא הנסיבות האישיות והטיפולים שעברת.
      יחד עם זאת, משהגעת לדיון והסכמת להסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, גם אם לא היית מיוצגת וגם אם זה היה בגלל לחץ שהופעל עליך באולם, הסיכויים לבטל את פסק הדין הם מאוד מאוד קשים ואת בוודאי חייבת ייצוג המשפטי הפעם.
      אני מציעה שתפני לעו"ד שמתמחה בייצוג בבתי משפט לצורך קבלת ייעוץ ספציפי בנוגע לטענות שאת יכולה להעלות והסיכויים לקבלתן.

      שיהיה בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il