עבודה על בסיס שעתי

  • עבודה על בסיס שעתי
    תמר | 14/07/2018 11:28

    שלום רב,
    כשעובד חתום על חוזה המגדיר אותו כעובד על בסיס תשלום לפי שעות,(חוזה למספר חודשים) האם מגיעים לו ימי חופש וימי מחלה? באם כן האם יש תקופת המתנה לזכאות הזו ? ואיך מחשבים את התשלום אם רוב ימי העבודה הם של 8 שעות אבל יום 1 בשבוע 5 שעות?
    דבר נוסף לגבי תשלום ימי חג שבהם לא עובדים, האם העובד הנל זכאי לשכר בימים אלו ואם כן איך מחשבים את הסכום לתשלום?
    תודה מראש ואודה לכם מאוד אם בנוסף לתשובות תפנו אותי לסעיפי החוק שהתשובות מופיעות שם.

    • עבודה על בסיס שעתי
      עו"ד לילך אקרמן | 16/07/2018 15:35

      שלום רב
      ימי חופשה וימי מחלה מגיעים לעובד מהחודש הראשון בהתאם להיקף משרתו. ראי חוק שעות עבודה ומנוחה וחוק דמי מחלה והתקנות על פיהם לגבי ימי חג- עובד שעתי זכאי לתשלום עבור ימי חג באם עבד 3 חודשים טרם ימי החג אצל המעסיק ובאם עבד יום לפני ויום אחרי החג ( אלא באם נעדר בשל צרכי המעסיק)

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il