חישוב שעות עבודה

  • חישוב שעות עבודה
    דורון | 12/07/2018 21:04

    שלום רב
    אני עובד בחברה פרטית קטנה בין השעות 9 עד 18 חמישה ימים בשבוע
    הבנתי שלפי החוק החדש אני זכאי לעבוד שעה פחות בשבוע.
    דהיינו באחד מימי השבוע לסיים ב 17.
    כמו כן, אני זכאי ל2 הפסקות של 15 דקות ו 30 דקות רצופות בצהרים.
    לטענת המעסיק זמן עבודה של 8:36 הוא זמן נטו וההפסקות על חשבון העובד. כך שאם אני מעונין לממש את ההפסקות במלואן עלי לעבודה בכל יום 9 ו 21 דקות .
    לאור זאת החליט המעסיק שבמקום העבודה ימשיכו לעבוד מ 9 עד 18 , אבל היום הקצר יקוצר בחצישעה בלבד. לטענתו במצב הקיים אם נקזז חצי שעה הפסקה בכל יום מגיעים לשבוע עבודה של 5*8.5 = 42.5
    1. האם זה חוקי?
    2. האם זה נכון ששתי ההפסקות הן על חשבון העובד?
    3.דבר נוסף, אני מגיע בכל יום ב 8:45 , עד עתה המעסיק היה משלםבגין 15 דקות שעות נוספות. עכשיו הוא מעוניין לבטל זאת. לטענתו ההגעה המוקדמת אינה תורמת כלל לחברה (מה שבמידת מה נכון ) ומי שיגיע לפני השעה 9 לא יהיה לזכאי לתשלום. האם זה חוקי?
    תודה רבה

    • חישוב שעות עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 16/07/2018 15:30

      שלום רב
      ראשית המעסיק מחויב לקצר שעה ביום אחד פעם בשבוע.
      לפי החוק אכן ככל ובזמן העבודה העובד רשאי לצאת ממקום העבודה אז זמן ההפסקה הוא על חשבון העובד.
      לגבי הגעה מוקדמת- זו זכותו של המעסיק להחליט שהוא לא משלם עבור שעות נוספות ולא מאשר עבודה בשעות נוספות ולכן אל תגיע בזמן זה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il