אפוטרופסות

  • אופוטרופוס ובעלות על עסק
    עינת | 16/07/2018 15:08

    שלום רב. אחותי אובחנה כחולת סכיזופרניה. ואנו מעוניניפ להוציא עליה אופוטרופוס. האם העובדה שהיא בעלת מניות במפעל יכולה להיות סיבה מספקת על מנת להוציא לה אופוטרופוס? זא,על מנת שהיא לא תפגע בעסק.

    • אפוטרופסות
      עו"ד רוית טוב-לי | 16/07/2018 18:15

      עינת, שלום,
      העובדה שאחותך בעלת מניות אינה מהווה כשלעצמה סיבה למנות לה אפוטרופוס.
      בית המשפט ידרוש להשתכנע שמינוי אפוטרופוס הוא האינטרס של האחות, ושהאינטרס לא יוכל להיות מושג באמצעות חלופה שתפגע פחות בחירותה ובכבודה.
      כדי להגיש את הבקשה יש להצטייד בחוות דעת רפואית ובתסקיר סוציאלי.
      אם אחותך מסוגלת להביע את דעתה, בית המשפט ייחס לה משקל רב.
      הייתי ממליצה לכן לפנות יחד לעורך דין, כדי לזהות מהי הדרך הטובה ביותר להגן עליה ועל רכושה.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il