דמי לידה לאישה המובטלת

  • דמי לידה-היום הקובע
    אורנה | 02/08/2010 07:30

    ההגדרת היום הקובע היא משמעותית לצורך בדיקת זכאות לדמי לידה. הגדרת היום הקובע=היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההריון שהסתיים בלידה לא אחת, נשים מפסיקות עבודתך במהלך ההריון(בכל אחד מחודשי ההריון)מכל סיבה שהיא ואינן מודעות לזכאותן לדמי לידה,לאחר שעבדו עד ליום הפסקת עבודתן = היום הקובע וצברו את תקופת העבודה הנדרשת המזכה בדמי לידה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע או במחצית דמי לידה למי ששולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע על אף הרשום באתר ביטוח לאומי: "דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה" גם אשה שאינה עובדת/משתכרת סמוך ללידה,זכאית לדמי לידה,על פי הנתונים בהגדרת היום הקובע . ניתנת האפשרות להגיש תביעה לתשלום דמי לידה,לאחר הפסקת עבודה וצבירת תקופות עבודה כנ"ל לפי היום הקובע ,9 שבועות לפני תאריך לידה משוער. הגשת התביעה היא לצורך טיפול בניירת ולאחר הלידה יש להעביר אישור בית החולים. תשלום דמי הלידה יהיה לאחר הלידה, אולם חישוב ימי הזכאות יהיה 9 שבועות לפני הלידה ויסתיים כמובן בהתאם. בנוסף,ניתן לעבוד גם תקופה קצרה בתקופת ההריון(למי שיש תקופות עבודה מזכות,אך לא הפסיקה עבודתה בהיותה בהריון)כמפורט להלן מתוך דמי לידה - מי מבוטח "ובלבד שעבדה בעבודה שכירה או עצמאית 30 ימים רצופים לפחות בתכוף לפני היום שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון" מקווה שמידע זה יסייע לכל הנשים שהפסיקו עבודתן בהיותן בהריון ולא ידעו על זכאותן לדמי לידה כנ"ל. כתובות אינטרנט נלוות: דמי לידה

    • דמי לידה לאישה המובטלת
      נורית | 16/10/2010 16:11

      אורנה שלום, אני חייבת לציין שאני קצת מבולבלת וכנראה גם מבלבלת... אני בהריון בחודש 4 ומתכננים לפטר אותי מעבודתי מזה 9 חודשים. אני עדיין לא יודעת אם ולכמה ימי אבטלה אני אהיה זכאית (זאת בעצם הפעם השנייה שאני מובטלת השנה..למרות שבפעם הקודמת ניצלתי רק 30 יום). לפי הגדרת היום הקובע - אני זכאית לדמי לידה גם אם אפסיק לעבוד עכשיו. אולם! בפורומים מקבילים מציינים כי הביטוח הלאומי משלם דמי לידה רק לאישה שהופסקה עבודתה בכדי לצאת לחופשת לידה (כמו כן - אם היא זכאית לדמי אבטלה עד היום ה-49 לפני הלידה אז גם במקרה זה היא זכאית לדמי לידה). אצלי המקרה יותר מסובך... אני אוכל להגיש תביעה לדמי אבטלה רק בתחילת שנה הבאה. ואוכל לצאת לחופשת לידה כ-56 יום אחרי. ועכשיו השאלות: 1. לפי מה מחושבים דמי הלידה - לפי המשכורות האחרונות או לפי דמי האבטלה? 2. האם במצב בו אני מובטלת ומקבלת דמי אבטלה - היום הקובע הוא היום בו יצאתי לחופשת לידה? או היום בו הפסקתי את עבודתי? אודה על התייחסותך

      • דמי אבטלה ודמי לידה
        אורנה | 16/10/2010 17:34

        שלום נורית, אני מאוד שמחה על שאלותייך, ואנסה להסביר אחת לאחת את זכויותייך: אם מפטרים אותך עתה לפני תום השנה בה התחלת לקבל דמי אבטלה, (החישוב לבדיקת תום שנה נעשה מיום ההרשמה הראשון בשירות התעסוקה),את חוזרת להרשמה באופן שוטף וזכאית ליתרת דמי האבטלה העומדת לזכותך,אותה קיבעת לפי תקופת עבודה קודמת. בהיותך בחודש הרביעי,תוזמני להרשמה בשירות התעסוקה רק פעם אחת בחודש.העבירי אישורים על ההריון. לגבי דמי לידה: היום הקובע=היום בו הפסקת את עבודתך בהיותך בהריון זה, אשר בסופו של דבר מסתיים בלידה(כך יהיה ברור יותר). הגשת התביעה 49 ימים לפני תאריך הלידה המשוער מתיחס למועד הגשת התביעה ואינו מתיחס לתנאי הזכאות=היום הקובע: http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/מועד%20הגשת%20התביעה.aspx לשאלותייך: 1-את דמי הלידה יחשבו לפני ממוצע שכרך בעת הפסקת עבודתך הנוכחית כמפורט להלן: עובדת שכירה או עובדת עצמאית – על-פי החוק מחושבים לה דמי הלידה ליום על-פי מלוא שכרה או הכנסתה כעצמאית של היולדת בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה, לחלק ב–90, אך לא יותר ממקסימום דמי הלידה ליום. http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/שיעורי%20דמי%20הלידה.aspx 2- היום הקובע במצבך,הוא היום בו הפסקת את עבודתך בהיותך בהריון. אם יש לך שאלות נוספות אני ברצון אנסה לסייע בידייך. שיהיה לך בהצלחה.

        • אבטלה בזמן ההריון
          נורית | 17/10/2010 10:28

          תודה... עוד שאלה לחידוד - את בעצם אומרת שזה שאני אחתום אבטלה או לא - לא משנה/משפיע על זכאות דמי הלידה או סכום דמי הלידה? ז"א - חישוב הזמן לזכאות יהיה לפי היום בו הפסקתי לעבוד (ולא היום בו הפסקתי לקבל דמי אבטלה) וחישוב דמי הלידה יעשה לפי 3 משכורות אחרונות ולא לפי הסכום שאקבל מדמי האבטלה (אני חייבת לציין שזה הבדל משמעותי מאוד) האם הבנתי אותך נכון?

          • הבסיס לחישוב דמי לידה
            אורנה | 17/10/2010 13:18

            שלום רב נורית, להרגיעך,ראי המענה אותו קבלתי מהביטוח הלאומי בעבר כאשר שאלה כשאלתך נשאלה והופנת למחלקת אמהות בביטוח הלאומי: "אני לא יודעת מניין נלקח המידע שדמי אבטלה מהווים בסיס לחישוב דמי הלידה? הבסיס לחישוב דמי הלידה הוא ההכנסה ברבע השנה שקדם ליום הקובע- הוא יום הפסקת העבודה בהיותה בהריון. מדובר תמיד בהכנסה, מלבד מקרים יוצאי דופן שמירת הריון ואו דמי לידה עוקבים." אני מקווה שזה נותן לך מענה לשאלתך. על מנת למנוע ספקות ולקבל מענה אישי ספציפי לגבייך, תוכלי לפנות לסניף שלך בביטוח לאומי באמצעות אתר ביטוח לאומי כמצ"ב להעלות שאלתך ולקבל המענה בהתאם: http://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/default.aspx בהצלחה.

            • דמי אבטלה אינם מהווים בסיס לדמי לידה
              סופי | 12/07/2019 17:16

              שלום, האם תשובה זו עדיין רלוונטית להיום?
              אני כרגע בהריון בחודש השביעי ופוטרתי( בהסכמה). עד להיום עבדתי רצוף שנים. מעוניינת כרגע לחתום אבטלה עד הלידה. אך השאלה אם דמי הלידה יחושבו לפי המשכורות בפועל שעבדתי או לפי דמי האבטלה שאקבל?

              • דמי אבטלה ובהמשך דמי לידה
                אורנה | 12/07/2019 17:55

                שלום לך,

                לשאלתך, אין משמעות אם מקבלים קודם דמי אבטלה.
                דמי הלידה יחושבו על פי ממוצע השכר ב-90 הימים הקודמים,
                לחודש הפסקת העבודה, או ממוצע השכר ב-180 הימים שקדמו לחודש הפסקת העבודה, הגבוה מביניהם.
                ראי מתוך סכום דמי הלידה

                מי שמקבלת דמי אבטלה לפני הלידה, ישולמו דמי הלידה באופן אוטומטי.

                אם טרם סיימת למצות את מלוא מכסת הימים, בתום חופשת הלידה,
                תוכלי לחזור להרשמה בשירות התעסוקה.
                זכויות באבטלה נשמרות חשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.

                בברכה ובהצלחה!

                • דמי אבטלה אינם מהווים בסיס לדמי לידה
                  סופי | 13/07/2019 21:24

                  תודה על התשובה. רק לחידוד הפסקת עבודה נחשבת מהרגע שסיימתי לעבוד והתחלתי לחתום אבטלה? אבטלה לא נחשבת כעבודה,נכון?

                  • בסיס לחישוב דמי לידה
                    אורנה | 14/07/2019 10:45

                    אכן כן, הבסיס הוא לתקופת עבודה בלבד.
                    דמי אבטלה הם לא הכנסה מעבודה.

                    בברכה.

                    • דמי לידה ואבטלה
                      דנה | 16/07/2019 12:15

                      התפטרתי שאני בחודש הראשון להריון, לפחות מעל לשבוע ימים עבדתי בזמן שאני בהריון, הבנתי שאפשר לקבלדמי לידה מלאים אם היה לי רצף של תלושי שכר, כלומר יש לי כ 23 לפחות רציף תלושים וניתן לעבוד חלק מחודש ראשון להריון.
                      שאלתי כזו, התיצבתי ישר לחתום אבטלה, כבר מעל חודש, במידה ואהיה זכאית לדמי אבטלה, האם עדין יגיע לי דמי לידה מלאים? למרות האבטלה?
                      לפי הנתונים שצינתי , עבדתי עד אמצע חודש מאי והלידה באמצע ינואר.

                      אשמח לדעת גם מה עושים במקרה שאני לא בקשר ממעסיק ואצטרך שיחתום על הטופס לדמי לידה, עבדתי שם זמן של חמישה חודשים ולא מעוניינת בקשר עימו לאחר עכובים בשתלומים וכו שיצרו מצב לא נעים של רדיפה אחר זכויות( הוא אינו יודע על ההריון) , יכול להיות שלא אצטאך בכלל להגיש תביעה לדמי לידה בגלל האבטלה? לפי החישובים שלי אקבל עד חודשיים לפני הלידה דמי אבטלה בערך, האם עדין אוכל לא להגיש תביעה לדמי לידה בגלל האבטלה? תודה מראש

                    • דמי לידה ואבטלה
                      דנה | 16/07/2019 12:15

                      התפטרתי שאני בחודש הראשון להריון, לפחות מעל לשבוע ימים עבדתי בזמן שאני בהריון, הבנתי שאפשר לקבלדמי לידה מלאים אם היה לי רצף של תלושי שכר, כלומר יש לי כ 23 לפחות רציף תלושים וניתן לעבוד חלק מחודש ראשון להריון.
                      שאלתי כזו, התיצבתי ישר לחתום אבטלה, כבר מעל חודש, במידה ואהיה זכאית לדמי אבטלה, האם עדין יגיע לי דמי לידה מלאים? למרות האבטלה?
                      לפי הנתונים שצינתי , עבדתי עד אמצע חודש מאי והלידה באמצע ינואר.

                      אשמח לדעת גם מה עושים במקרה שאני לא בקשר ממעסיק ואצטרך שיחתום על הטופס לדמי לידה, עבדתי שם זמן של חמישה חודשים ולא מעוניינת בקשר עימו לאחר עכובים בשתלומים וכו שיצרו מצב לא נעים של רדיפה אחר זכויות( הוא אינו יודע על ההריון) , יכול להיות שלא אצטאך בכלל להגיש תביעה לדמי לידה בגלל האבטלה? לפי החישובים שלי אקבל עד חודשיים לפני הלידה דמי אבטלה בערך, האם עדין אוכל לא להגיש תביעה לדמי לידה בגלל האבטלה? תודה מראש

                      • דמי לידה לאחר דמי אבטלה
                        אורנה | 16/07/2019 12:29

                        שלום לך,

                        עלייך יהיה להוכיח ע"י אישור מרופא מומחה לנשים ולידה, על מועד תחילת ההריון ומועד משוער ללידה.
                        עד לכאן, על מנת להוכיח הפסקת עבודה בהיותך בהריון.

                        ניתן לצרף תלושי שכר, במקום חלק המעסיק.

                        מי שיולדת במהלך תקופת האבטלה, משולמים לה דמי לידה באופן אוטומטי, על פי ממוצע השכר ב-90 הימים שקדמו לחודש הפסקת העבודה, או ממוצע השכר ב-180, שקדמו לחודש הפסקת העבודה.
                         ראי מתוך סכום דמי הלידה

                        לגבי התפטרותך, יש תקופת המתנה של 90 ימים, בהם לא ישולמו דמי אבטלה, אם ההתפטרות אינה מוצדקת.
                        ראי מתוך אתה מובטל, סיבות מוצדקות להתפטרות.

                        במקרה של התפטרות מוצדקת יש להגיש תביעה לדמי אבטלה עם תלושי שכר והסבר לסיבת ההתפטרות.
                        יש להמשיך ולהתיצב בשירות התעסוקה, ביום ובשעות שנקבעו,
                        כך ישולמו דמי אבטלה אם ההתפטרות תוכר כמוצדקת.

                        בברכה ובהצלחה!

                      • המשך
                        דנה | 16/07/2019 12:39

                        ועוד שאלה.. האם ניתן להגיש תביעה לדמי לידה לפני הלידה, בזמן שאני לא עובדת כבר אצל המעסיק? או להמתין לאחר לידה?
                        תודה

                        • הגשת תביעה לדמי לידה
                          אורנה | 16/07/2019 13:20

                          ניתן להגיש תביעה לדמי לידה 9 שבועות לפני תאריך לידה משוער.
                          ראי מתוך איך להגיש תביעה לדמי לידה

                          בברכה

      • היום הקובע
        אביב | 30/10/2012 11:46

        שלום רב,לא הבנתי מהמאמר לגמרי את הגדרת "היום הקובע". במקרה שלי, נכנסתי להריון בסמוך מאד לאחר פיטוריי (בהפרש של שבועיים). האם לפי הגדרת היום הקובע, אני זכאית לדמי לידה גם אם במהלך כל ההריון לא אעבוד? הרי, אם היום הקובע הוא יום סיום עבודתי, אז אני עומדת בתנאים של כמות החודשים שצריך כדי לקבל דמי לידה. אבל בהגדרה שכתבת מצויין שהייתי צריכה להיות כבר בהריון בזמן שפוטרתי (היום הקובע). שזה קצת מוזר כי לפי החוק אסור לפטר בזמן הריון.אודה לעזרתך,אביב

        • דמי לידה-היום הקובע
          אורנה | 03/12/2012 10:36

          שלום אביב, לא קבלתי הודעה כאשר שאלתך נרשמה,מאחר והיא נרשמה כתגובה לשואלת בשם נורית. לשאלתך,אכן יש להפסיק את העבודה בהריון,יחד עם תקופת העבודה הנדרשת כמפורט. ניתן לעבוד לפחות 30 ימים,על מנת לסיים את העבודה בהריון,כאשר בחישוב הכללי,עדיין נשמרת תקופת עבודה נדרשת באופן רציף/לא רציף של 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע לתגובה,נא להשיב למענה שלי. בברכה.

          • קבלת דמי לידה לאחר אבטלה
            נטע | 20/12/2012 11:34

            שלום רב,אני אמורה לסיים התמחות במשפטים במרץ הקרוב וללדת באוגוסט בעז"ה,ממאי אני יכולה לפי הביטוח לאומי לקבל דמי אבטלה למשך 67 יום.אם אקבל דמי אבטלה אוכל לאחר מכן לקבל דמי לידה?(יהיו לי 15 חודשי עבודה מתוך 22 אחרונים)ולפי מה יחושב שיעור דמי הלידה,

            • דמי אבטלה לאחר דמי לידה
              אורנה | 20/12/2012 19:53

              שלום נטע, כפי שתוכלי לראות בשאלה/תשובה של השואלת נורית להלן המענה מהביטוח הלאומי,מחלקת אמהות,לשאלה כשאלתך: "הבסיס לחישוב דמי הלידה הוא ההכנסה ברבע השנה שקדם ליום הקובע- הוא יום הפסקת העבודה בהיותה בהריון." ראי גם מאתר ביטוח לאומי מתוך שיעורי דמי הלידה "עובדת שכירה או עובדת עצמאית – מחושבים לה דמי הלידה ליום על-פי מלוא שכרה או הכנסתה כעצמאית בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה, לחלק ב–90, אך לא יותר ממקסימום דמי הלידה ליום." בברכה ובהצלחה.

              • חופשת לידה ודמי לידה
                לין | 27/08/2013 17:19

                שלום סיימתי ללמוד השנה (לימודים של 4 שנים) שמתוכן לא עבדתי, רק עבודות מזדמנות מדי פעם. רציתי לדעת האם אהיה זכאית לדמי לידה למרות ששנים לא עבדתי? כמה זמן אצטרך לעבוד כדי לקבל דמי לידה ממקום העבודה? האם דברים אלה תלויים במשכורת של בעלי? תודה רבה

                • דמי לידה
                  אורנה | 28/08/2013 17:18

                  שלום לך,

                  על מנת להיות זכאית לדמי לידה, גם מספר ימים קטן בחודש, נלקח בחשבון לצורך בדיקת חודשי עבודה שבעבורם שולמו דמי ביטוח.
                  יש לצבור 10 חודשים(באופן רציף/לא רציף) בתקופה של 15 חודשים,
                  או 15 חודשח עבודה(באופן רציף/לא רציף בתקופה של 22 חודשים.
                  כל הרשום לעיל, למי שהפסיקה עבודתה בהיותה בהריון, בכל אחד מחודשי ההריון, ועם הפסקת העבודה צברה תקופות עבודה כנ"ל.

                  ניתן כמובן גם עתה, להמשיך ולצבור תקופות עבודה.

                  לקרא בהגדרה, במאמר המופיע בראש העמוד דמי לידה - היום הקובע ואת המשמעות שלו.

                  בהצלחה ושנה טובה.

                  • דמי לידה:
                    ליאמצב יאנה | 28/09/2013 17:26

                    שלום אורנה! אני הייתי מובטלת גם בתחילת ההריון ז"א לא עבדתי בכל שלבי ההריון.לפני ההריון עבדתי חודשיים. האם לא מגיעה לי כלל דמי לידה?

                • דמי לידה
                  אנונימית | 02/09/2019 00:15

                  היי שלום
                  רציתי לשאול אם ילדתי ב 12/08/19 והפסקתי לעבוד 1/05/19 האם אהיה זכאית לדמי לידה?

      • דמי לידה למובטלת
        טליה | 10/11/2014 09:06

        אני עבדתי 10 שנים רצוף באותה חברה , פוטרתי באוגוסט (3 חודשים) חותמת כרגע אבטלה , וגיליתי שאני בחודש ראשון , (שבוע חמישי) האם אקבל דמי לידה ??

      • שמירת הריון ושיעור דמי הלידה
        נעמי | 05/06/2015 23:11

        שלום רב,
        אני בהריון עם תאומים ואמורה להיות מפוטרת לקראת חודש שישי-שביעי עקב סגירת חברה (באישור התמ״ת ככל הנראה) . ארצה לדעת אם אצא לשמירת הריון מעט לפני הפיטורים או אחרי האם אהיה זכאית לגמלה מביטוח לאומי? והאם דמי הלידה שלי יושפעו מגובה גמלת שמירת ההריון? או שמא יהיו על פי שכרי האחרון? ( שהרי ההבדל הוא משמעותי). תודה רבה!

      • דמי לידה לאחר אבטלה
        דמי לידה | 18/06/2019 11:21

        שלום ,
        אני כרגע חותמת אבטלה בחודש השביעי להריון.
        פוטרתי בדין מפטור בשל הרעת תנאים בזמן הריון.
        ביטוח לאומי הצדיק התפטרות ולכן חודש הבא אמורה לקבל דמי אבטלה.
        רציתי לדעת אם בחודש,ספטמבר אקבל דמי לידה ? האם אני זכאית? ביטוח לאומי כל פעם נותן לי תשובות אחרות פעם אןמרים שאקבל ופעם לא. חייבת לציין שעבדתי 8 וחצי שנים ברצף עד סוף חודש מאי.
        אני די בלחץ מהעניין כי באמת שאני לא מבינה את ביטוח לאומי.

    • דמי לידה למי שסיימה התמחות בחודש חמישי ומאז לא עבד
      שירה | 06/09/2014 21:45

      שלום,

      שוטטתי רבות באינטרנט ולא מצאתי תשובה. אודה לעזרתכם.
      אני סיימתי התמחות בתחילת ספטמבר בהיותי בחודש חמישי להריון.
      מאז ועד לסוף חודש נובמבר אני לומדת למבחני לשכה.
      אני מניחה שבהיותי בחודש 7-8 להריון (אחרי מבחני לשכה)
       לא אמצא עבודה ולכן כנראה אחתום אבטלה.

      השאלות שלי הן:
      1. האם אהיה זכאית לדמי לידה?
      2. מה היום הקובע לעניין דמי הלידה (האם ה-1.9 היום בו סיימתי התמחות)?
      3. האם העובדה שמיום סיום ההתמחות ועד הלידה לא עבדתי תפגע בזכאותי לדמי לידה?
      4. במידה ואני זכאית לדמי לידה החישוב ייעשה לפי ממוצע של השכר 3 חודשים לפני 1.9?

      תודה רבה

      • שלום רב
        רונן | 25/09/2014 11:05

        שלום, אשתי פוטרה מעבודתה בחודש מאי 2014. חודשיים וחצי לאחר מכן נכנסנו להריון. מיד עם הפיטורין חתמנו אבטלה (117 יום). האם נהיה זכאים לדמי לידה? האם נדרש לבצע תהליך כלשהו בכדי להיות זכאים?

        • גמי לידה -היום הקובע
          אורנה | 25/09/2014 11:10

          שלום רב, על מנת להיות זכאית לדמי לידה יש להפסיק את העבודה בהיותה בהריון(בנוסף לצבירת תקופות עבודה 10/14 או 15/22 כמפורט מעלה). לחפש עבודה זמנית על מנת שיתקיים התנאי. בברכה ודנה טובה.

    • דמי לידה
      שמחה גטהון | 28/04/2015 22:04

      שבועיים לאחר שפיטרו אותי גיליתי שאני בהריון אם אני זכאית לדמי לידה

    • הגשת התביעה לפני הלידה
      בושמת | 03/01/2016 10:27

      אורנה שלום, תודה על המידע המפורט.

      אשמח להסבר אודות יציאה לחופשת לידה לפני הלידה:
      אני עצמאית המשלמת כל חודש לביטוח לאומי, ובלידה קודמת קיבלתי באופן אוטומטי את הדמי לידה אחרי הלידה לחשבון הבנק.
      כעת אני אמורה ללדת עוד חודש וברצוני לצאת היום לחופשת לידה ולחזור לעבוד חודשיים אחרי הלידה.

      השאלה שלי:
      אם אני שולחת היום לביטוח לאומי טופס T355 של תביעה לדמי לידה עם תאריך הפסקת עבודה של היום. ואישור מרופא נשים על התאריך לידה המיועד -
      מתי אקבל את הדמי לידה? עכשיו או רק לאחר הלידה?

      תודה רבה לך!

      • יציאה לחופשת לידה
        אורנה | 05/01/2016 11:48

        שלום לך,

        יציאה לחופשת לידה, והגשת התביעה עד 7 שבועות לפני הלידה, הינה אופציה לעובדת שכירה.

        בברכה.

        • לא מדויק בכלל!!
          בושמת | 05/01/2016 16:03

          דיברתי עם ביטוח לאומי, וגם עובדת עצמאית רשאית להקדים את יציאתה לחופשת לידה (עד 9 שבועות לפני מועד הלידה המשוער)

          • אכן, צודקת בהחלט
            אורנה | 05/01/2016 16:30

            התנאים זהים הן לשכירה והן לעצמאית שצברו תקופות עבודה מזכות.

            בברכה.

        • דמי לידה
          אור | 28/12/2017 18:19

          היי אורנה.
          אני ילדתי לני 4 שבועות.
          אני מתכוונת לא לחזור לעבודה עקב שעות מאוחרות וחוסר פשרה במקום הנוכחי ולחתום אבטלה
          עבדתי במקום העבודה שנה ו3 חודשים בערך.
          השאלה שלי אםאני נכנסת להריון בזמן שאני חותמת מה הפרוצדורה? האם מגיע לי דמי לידה?

          • דמי לידה - היום הקובע
            אורנה | 28/12/2017 19:09

            שלום לך ומזל טוב!

            על מנת שתתקיים זכאות לדמי לידה בהריון נוסף, עלייך לעבוד ולסיים עבודתך בהיותך בהריון המסתיים בלידה.
            יש לצבור 10 חודשי עבודה הנבדקים לתקופה של 14 חודשים קודמים, לחודש הפסקת עבודה בהיותך בהריון,
            או 15 חודשי עבודה הנבדקים לתקופה של 22 חודשים קודמים.

            מי שמקבלת דמי אבטלה ולא סיימה עבודתה בהיותה בהריון, אינה זכאית לדמי לידה אם לא עבדה על פי הגדרת היום הקובע כמפורט בהודעה ראשונה מעלה, עליה הוספת את תגובתך.

            אם הלידה היתה לפני 4 שבועות, עלייך לסיים קודם כל את חופשת הלידה ורק לאחר מכן להגיע להרשמה בשירות התעסוקה.

            כפי שמופיע בתנאי זכאות לדמי אבטלה מתוך אתה מובטל  הזכאות תתקיים ללא תקופת המתנה של 90 ימים, למי שהפסיקה עבודתה לאחר הלידה בשל שעות עבודה ארוכות,  או פיצול בשעות עבודה, או נסיעה ארוכה לעבודה במרחק של 40 ק"מ לאם עם ילד מתחת לגיל 7.

             בתום חופשת לידה ולאחר הרשמה בשירות התעסוקה, יש להגיש תביעה לדמי אבטלה, עם סיבת ההתפטרות, בצירוף אישורים אם ניתן.
            בתקופה זו יש להמשיך ולהרשם בשירות התעסוקה, ביום ובשעות שנקבעו, כך ישולמו דמי אבטלה עבור ימי ההתיצבות, אם ההתפטרות תוכר כמוצדקת.

            בברכה.

            • פיטורין בהריון
              שרונה כהן | 15/01/2018 04:27

              שלום רב,
              לאחר שנה וחצי של עבודה, קיבלתי מכתב פיטורין כשאני בשבוע 6, מס שאלות:

              1. האם אהיה זכאית לדמי לידה? איך יחושבו דמי הלידה?
              2. באם אחתום אבטלה, האם הסכום של דמי אבטלה יגזר מהשלושה חודשים האחרונים בהם עבדתי או מדמי אבטלה?

              תודה רבה

              • פיטורין בהריון/דמי אבטלה/דמי לידה בהמשך
                אורנה | 15/01/2018 13:52

                שלום לך שרונה,

                לגבי פיטורייך בהיותך בהריון, ממליצה על בדיקת זכויותייך בפורום דיני עבודה באתר.

                לשאלותייך:
                1- היות וסיימת עבודתך בהיותך בהריון, על פי הגדרת היום הקובע, כמפורט מעלה, בבוא היום יהיה עלייך למלא טופס תביעה לדמי לידה, עם תלושי שכר, לפני הפסקת עבודתך בהיותך בהריון.
                דמי הלידה יחושבו על פי ממוצע שכרך ב-90 הימים, שקדמו לחודש הפסקת העבודה, או ממוצע השכר ב- 180 ימים, הגבוה מביניהם.
                2- אין מניעה בקבלת דמי אבטלה, בתקופת ההריון. החל מהחודש החמישי, יהיה עלייך להתיצב אחת לחודש בשירות התעסוקה.

                כרשום מעלה, לא תהיה השפעה של דמי האבטלה, על דמי הלידה.

                בברכה.

                • דמי לידה לאחר קבלת דמי אבטלה עם פער של חודש
                  מורן א | 31/01/2018 14:39

                  אורנה שלום, אני חושבת שהבנתי נכון את הפרטים שסיפקת לשרונה, אך רציתי לוודא:
                  אני בת 33 עובדת למעלה מ- 12 חודשים ב"טבע". אני בהריון, בחודש חמישי (מועד לידה משוער- 20 ביוני). תהליך קבלת ההיתר לפיטוריי מול משרד העבודה מתנהל.
                  1.מתוך הנחה כי במהלך פברואר יתקבל ההיתר- כמה זמן לאחר קבלת ההיתר יכולים לפטר אותי בפועל?
                  2. למיטב הבנתי אני זכאית לחתום אבטלה במשך 100 יום, ואם אתחיל לחתום מיד לאחר הפיטורין, עדיין ייתכן ויהיה פער של בין 30-50 יום עד מועד הלידה. האם אהיה זכאית לדמי לידה, גם אם בפער זמנים זה לא אעבוד ולא אחתום יותר אבטלה כי נגמרת תקופת הזכאות לדמי אבטלה?
                  3. דמי הלידה - יחושבו לפי המשכורות האחרונות, או לפי דמי האבטלה? האם אוכל לבקש כי הממוצמע יהיה לפי המשכורות ב- 6 חודשים שקדמו לפיטורין ולא 3, עקב מיעוט שעות עבודה בחודש האחרון - מחלה ובדיקות הריון וכו'?
                  4. האם גם בשבועות האחרונים של החתימה בלשכה עליי להתייצב כל שבוע בלשכה?
                  המון המון תודה!!!!
                  אורנה שלום, אני חושבת שהבנתי נכון את הפרטים שסיפקת לשרונה, אך רציתי לוודא:

                  אני בת 33 עובדת למעלה מ- 12 חודשים ב"טבע". אני בהריון, בחודש חמישי (מועד לידה משוער- 20 ביוני). תהליך קבלת ההיתר לפיטוריי מול משרד העבודה מתנהל.
                  1.מתוך הנחה כי במהלך פברואר יתקבל ההיתר- כמה זמן לאחר קבלת ההיתר יכולים לפטר אותי בפועל?
                  2. למיטב הבנתי אני זכאית לחתום אבטלה במשך 100 יום, ואם אתחיל לחתום מיד לאחר הפיטורין, עדיין ייתכן ויהיה פער של בין 30-50 יום עד מועד הלידה. האם אהיה זכאית לדמי לידה, גם אם בפער זמנים זה לא אעבוד ולא אחתום יותר אבטלה כי נגמרת תקופת הזכאות לדמי אבטלה?
                  3. דמי הלידה - יחושבו לפי המשכורות האחרונות, או לפי דמי האבטלה? האם אוכל לבקש כי הממוצמע יהיה לפי המשכורות ב- 6 חודשים שקדמו לפיטורין ולא 3, עקב מיעוט שעות עבודה בחודש האחרון - מחלה ובדיקות הריון וכו'?
                  4. האם גם בשבועות האחרונים של החתימה בלשכה עליי להתייצב כל שבוע בלשכה?

                  המון המון תודה!!!!
                  אורנה שלום, אני חושבת שהבנתי נכון את הפרטים שסיפקת לשרונה, אך רציתי לוודא:

                  אני בת 33 עובדת למעלה מ- 12 חודשים ב"טבע". אני בהריון, בחודש חמישי (מועד לידה משוער- 20 ביוני). תהליך קבלת ההיתר לפיטוריי מול משרד העבודה מתנהל.
                  1.מתוך הנחה כי במהלך פברואר יתקבל ההיתר- כמה זמן לאחר קבלת ההיתר יכולים לפטר אותי בפועל?
                  2. למיטב הבנתי אני זכאית לחתום אבטלה במשך 100 יום, ואם אתחיל לחתום מיד לאחר הפיטורין, עדיין ייתכן ויהיה פער של בין 30-50 יום עד מועד הלידה. האם אהיה זכאית לדמי לידה, גם אם בפער זמנים זה לא אעבוד ולא אחתום יותר אבטלה כי נגמרת תקופת הזכאות לדמי אבטלה?
                  3. דמי הלידה - יחושבו לפי המשכורות האחרונות, או לפי דמי האבטלה? האם אוכל לבקש כי הממוצמע יהיה לפי המשכורות ב- 6 חודשים שקדמו לפיטורין ולא 3, עקב מיעוט שעות עבודה בחודש האחרון - מחלה ובדיקות הריון וכו'?
                  4. האם גם בשבועות האחרונים של החתימה בלשכה עליי להתייצב כל שבוע בלשכה?

                  המון המון תודה!!!!

                  • דמי אבטלה/דמי לידה
                    אורנה | 31/01/2018 19:39

                    שלום לך,

                    לשאלותייך:

                    1- שאלתך הינה בתחום דיני עבודה. ממליצה להעלותה בפורום באתר.
                    2- סיום עבודה בהיותך בהריון, לאחר שצברת תקופות עבודה מזכות בדמי לידה, על פי הגדרת היום הקובע (כמופיע מעלה במידע, איליו הגבת), יזכו אותך בבוא היום בדמי לידה, גם לאחר מיצוי מכסת ימי האבטלה וגם אם יש פער עד ללידה.
                    3- דמי לידה מחושבים על פי ממוצע השכר ב-90 הימים, שקדמו לחודש הפסקת העבודה או ממוצע השכר ב-180 ימים, שקדמו לחודש הפסקת עבודה, הגבוה מביניהם.
                    ניתנת האפשרות לחישוב דמי לידה לפי ממוצע שכר קודם, אם ההכנסה פחתה, בשל אישורים על  ימי מחלה, כמו גם אישורים עבור העדרות בשל בדיקות. ראי להלן מתוך דמי לידה - סכום דמי הלידה
                    ..."השלמת שכר לצורך חישוב הקצבה
                    אם הייתה ירידה בשכר שלך ב-6 החודשים שקדמו להפסקת העבודה בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או כל סיבה אחרת שאינה תלויה בך, ויש לך אישורים מתאימים, אנו נבדוק את האפשרות לחשב את סכום הקצבה בדרך אחרת, בהתאם לעיסוקך:
                    ...עובדת שכירה  אם לא קיבלת שכר מלא ב-6 החודשים שקדמו להפסקת העבודה, אנו נבדוק את האפשרות לחשב את הקצבה לפי שכר גבוה יותר, או לפי חודשים קודמים."

                    4- החל מהחודש החמישי ההתיצבות בשירות התעסוקה הינה אחת לחודש.

                    בברכה ובהצלחה!

                • דמי לידה
                  צליל | 06/04/2018 16:27

                  אורנה שלום,
                  יש לי שאלה בקשר לדמי לידה

                  בחודש יולי 2017 ילדתי וקיבלתי דמי לידה מלאים (עבור 105 ימים). לפני סיום חופשת הלידה שלי גיליתי שאני בהריון שני
                  ובכל זאת משיקולים אישיים בחרתי להתפטר מעבודתי בסיום חופשת הלידה הראשונה שלי.
                  כלומר, התפטרתי בתאריך 30/10/17, כשהייתי בשבוע 5 לערך להריוני השני.
                  מאז ועד היום אינני עובדת.
                  כעת אני עתידה ללדת בע״ה בתחילת חודש יולי.
                  על פי החוק ותשובותייך לשאלות שנשאלו לפניי, אני מבינה כי אהיה זכאית לדמי לידה נוספים בגין לידתי השנייה. האם אני צודקת?
                  ואם כן, כיצג יחושבו לי דמי הלידה? הרי השכר שקיבלתי בשלושת החודשים שקדמו להפסקת עבודתי היה שכר מדמי הלידה הראשונה.

                  תודה!

                  • דמי לידה - תנאי זכאות
                    אורנה | 09/04/2018 21:15

                    שלום לך,

                    ראי מתוך דמי לידה - תנאי זכאות:
                    ..."תנאי שני – הפסקת לעבוד בזמן שהיית בהיריון, ולא עבדת במשך תקופת הזכאות לדמי לידה.גם אם הפסקת לעבוד בחודש הראשון להיריון, את עשויה להיות זכאית לדמי לידה בהתאם לשאר תנאי הזכאות."

                    לגבי הבסיס, אם דמי הלידה יאושרו, על פי מסמכים מרופא מומחה לנשים ולידה, על תחילת ההריון, ישולמו דמי לידה.
                    כיצד יבוצע החישוב? אערוך בדיקה ואעלה כאן מענה לכשאקבלו.

                    בברכה ובהצלחה!

                    • דמי לידה
                      צליל | 10/04/2018 20:05

                      היי אורנה,

                      תודה רבה על המענה המהיר
                      בהמשך לשאלתי הקודמת-
                      אם לצורך העניין אמצא עבודה זמנית לכחודשיים-חודשיים וחצי
                      (מסוף אפריל ועד ללידה המשוערת בתחילת יולי)
                      עדיין אהיה זכאית לדמי לידה?
                      או שמא עליי לעבוד מס׳ חודשים מינימלי לשם הזכאות ?

                      תודה

                      • דמי לידה
                        אורנה | 15/04/2018 09:56

                        על פי המידע אותו ציינת בשאלתך,
                         סיימת עבודתך בהיותך בהריון.

                         על פי המידע אותו העברתי לשאלתך הראשונה מתוך אתר ביטוח לאומי,
                         מתקיימת זכאות לדמי לידה, גם אם אינך עובדת כעת.

                        ממליצה על פניה לסניף שלך/אמהות,
                        על מנת לבדוק זכאות ותשלום דמי לידה מוקדמים,
                        עד 9 שבועות לפני תאריך לידה משוער, על פי אישור רפואי.

                        בברכה.

                        • הריון נוסף בחל״ת
                          גאיה פרדו | 04/07/2018 14:03

                          שלום אורנה,
                          ילדתי בסוף נובמבר 2017
                          הארכתי את חופשת הלידה שלי ( כרגע כבר 7 חודשים)
                          במהלכה נקלטתי שוב בהריון.
                          במידה ולא אשוב לעבודתי ואתפטר, האם אהיה זכאית לדמי לידה?
                          צפי לידה פברואר 2019

                        • דמי לידה למתפטרת
                          דניאל | 07/10/2018 13:47

                          שלום
                          אני אמורה לעזוב את עבודתי בשבוע הזה.
                          עבדתי 4 שנים ונאלצת לעזוב עקב לימודים שיתקיימו בבוקר.
                          כרגע גיליתי שאני בהריון
                          האם מגיע לי דמי לידה או זכאות כלשהי?

                          • דמי לידה
                            אורנה | 16/10/2018 22:30

                            שלום לך,

                            אם הפסקת העבודה נערכת בחודש הראשון להריון,
                            וניתן להוכיח ע"י אישור מרופא מומחה לנשים ולידה, על המועד בו החל ההריון,
                            אזי יפעלו כמפורט להלן מתוך תנאי זכאות - דמי לידה:

                            בברכה ובהצלחה!

                            • שלום אורנה
                              דריה | 16/12/2018 07:35

                              אודה על תשובתך,
                              עבדתי במשך 3 שנים רצופות באותו מקום עבודה,
                              בחודש ספטמבר עזבתי את מקום העבודה ויצאתי לחופשה ללא תשלום וללא תביעת דמי אבטלה.
                              בסוף חודש נובמבר גיליתי על הריון, ותחילת דצמבר כבר התחלתי עבודה חדשה כדי לעמוד בתנאי היום הקובע לתביעת דמי הלידה בעיתו.
                              נכון להיום שבוע 7 להריון, אחרי חצי חודש של עבודה, לא מצליחה לתפקד בעבודה החדשה.
                              ישולמו עבור החודש הזה דמי ביטוח לאומי בתלוש השכר.
                              השאלה שלי היא, האם אני צריכה לחרוק שיניים ולעבוד שם עוד 3 חודשים מלאים, או שאוכל לעזוב עכשיו ודמי הלידה יחושבו לפי 6 חודשים הקודמים ליום ההתפטרות החודש?

                              • דמי לידה היום הקובע
                                אורנה | 16/12/2018 16:04

                                שלום לך,

                                באופן כללי את עומדת בתנאי הזכאות לדמי לידה.
                                אנסה לברר את הסוגיה בביטוח לאומי/אמהוּת ואעלה כאן מענה לכשאקבלו.

                                בברכה.

                                • דמי לידה
                                  הדס | 17/12/2018 17:55

                                  שלום אורנה היקרה,
                                  קודם כל תודה שאת עונה לשאלות.
                                  יש לי שאלה קצת מסובכת. עבדתי 4 שנים במקום העבודה.
                                  יצאתי לשמירת הריון בחודש יוני 2017 וילדתי ב״ה בדצמבר 2017. הארכתי את חופשת הלידה ואז הודעתי על פיטורין בתאריך.18.6.18 בחודשים של החל״ת  קיבלתי הבראה , בונוס וכו׳ שמהם מנקים כמובן ביטוח לאומי . הבעיה שלי שהתפטרתי כי רציתי להתקדם לצאת ללמוד וכו׳ מה שלא ידעתי זה שההריון הלא מתוכנן שלי התחיל בתאריך 19.6.18 לפי ווסת אחרונה. ז״א התפטרתי יום לפני תחילת ההריון.
                                  שלושה חודשי המתנה ואז קיבלתי 3 חודשים אבטלה עד החודש האחרון. כרגע אני בחודש שישי רוצה להתחיל עבודה זמנית של חודש.
                                  האם אהיה זכאית לדמי לידה אם אני עובדת חודש אחד בכל ההריון אם יש לי כן תקופת אכשרה , ואם כן איך יקבע החישוב?

                                  • דמי לידה דחוף !!
                                    יוסי | 28/01/2019 20:28

                                    הי , אשתי בהריון חודש 8
                                    היא עבדה בעבודה כ - 5 חודשים
                                    לאחר מכן היא פוטרה עקב סגירת החברה שבו היא עבדה .
                                    מין הסתם שום עבודה לא תקבל אותה בחודש 8
                                    מה קורה לגבי הדמי לידה שהיא אמורה לקבל ?
                                    מימי היא אנחנו לקבל ? ביטוח לאומי?

      • דמי לידה
        אורנה | 09/02/2016 13:27

        שלום לך,

        דמי לידה משולמים לאחר הלידה.
        תוקף חופשת הלידה מיום היציאה לחופשת לפני הלידה ועד 7 שבועות לכל היותר.

        לא ראיתי את שאלתך עד כה, שכן היא לא נרשמה בתגובה להודעה שלי, בה אני מקבלת תגובות במייל כאשר נכנסת הודעה חדשה.

        שיהיה במזל טוב ובהצלחה!

    • בעלת עסק עצמאי בחופשת לידה
      בושמת | 03/01/2016 10:29

      שלום אורנה,

      אשמח אם תוכלי להסביר לי מה קורה אם העסק מרוויח במהלך חופשת הלידה שלי?
      האם עלי לסגור את החנות / להפסיק לתת שירות וייעוץ במהלך חופשת הלידה?
      או שמותר לעסק להרוויח תוך כדי שאני בחופשת לידה?
      מה הפרוצדורה בענין מבחינת ביטוח לאומי??
      תודה רבה!!

      • הכנסות בחופשת לידה
        אורנה | 05/01/2016 11:53

        שלום לך,

        אין מניעה בקבלת הכנסות בעת חופשת לידה, כאשר העסק מופעל ע"י גורם אחר, או לחילופין עסקאות שנחתמו וטופלו לפני חופשת לידה ועתה מגיע מועד התשלום.

        לעצמאית, יחשבו מחדש את גובה דמי הלידה, עם הגשת השומה, בגין השנה בה חושבו דמי הלידה, ויחייבו/יזכו אם היה עודף/חוסר בחישוב ראשון.

        מומלץ תמיד לקבל מענה אישי ספציפי ע"י פניה לסניף שלך גם באמצעות אתר ביטוח לאומי.

        בברכה.

      • ראי עוד מתוך שאלות/תשובות בנושא הכנסות לעצמאית בחל
        אורנה | 05/01/2016 16:36

        אמהות - אני עצמאית המצויה בחופשת לידה. האם מותר שיהיו הכנסות לעסק בזמן היותי בחופשת לידה (אני לא עובדת, אך מעסיקה עובדים)?
        אין מניעה בחוק לקבל שכר או הכנסות בזמן חופשת לידה.
        https://www.btl.gov.il/About/faq/%D7%90%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%AA/Pages/%D7%90%D7%A0%D7%99%20%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%99%D7%AA%20%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%99%D7%94%20%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%AA%20%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94.%20%D7%94%D7%90%D7%9D%20%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8%20%D7%A9%D7%99%D7%94%D7%99%D7%95%20%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%A2%D7%A1%D7%A7%20%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%9F%20%D7%94%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%99%20%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%AA%20%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94%20%D7%90%D7%A0%D7%99%20%D7%9C%D7%90%20%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%AA%20%D7%90%D7%9A%20%D7%9E%D7%A2%D7%A1.aspx

        בברכה.

    • זכאות לדמי לידה
      ענבל דהן | 09/02/2016 12:16

      שלום שמי ענבל פוטרתי מעבודתי ואחרי חודשים וחצי גיליתי שהתעברתי אני כרגע מובטלת אשמח לדעת אם אני זכאית לדמי לידה

      • דמי לידה - היום הקובע
        אורנה | 09/02/2016 13:19

        שלום לך,

        על פי תנאי הזכאות והגדרת היום הקובע, יש לסיים את העבודה בהיותך בהריון.

        על מנת שישולמו דמי לידה בבוא היום, יש למצוא עבודה גם זמנית, על מנת לעמוד בתנאי הזכאות.

        בנושא דמי לידה - היום הקובע, ראי מעלה בשרשור בשאלה/תשובה.

        בברכה.

    • לפונים בשאלה בהמשך למידע בדמי לידה- היום הקובע
      אורנה | 09/02/2016 13:30

      שלום רב,

      כל שאלה העולה בפוסט זה שהינו משנת 2010,
      אם היא לא נרשמת בתגובה לפוסט שלי, איני מקבלת הודעה במייל עליה.

      מתנצלת בפני השואלים/שואלות, שרק עכשיו אני רואה שלא קבלו תגובה לפנייתם.

      בברכה ובהצלחה לכולם.

      • חפיפה בין דמי אבטלה לדמי לידה
        רוית | 07/11/2016 16:13

        שלום ארנה,
        אני בהריון חודש 4, פוטרתי בסמוך לתאריך בו גיליתי שאני בהריון, אך למעשה היום האחרון לעבודתי היה כבר בסוף החודש השני. אני מבינה שאהיה זכאית לדמי לידה לפי שכר 90 היום שקדמו לפיטוריי, יש לי בדיוק 10 חודשי שכר ב-14 החודשים שקדמו ליום הקובע.
        שאלותיי בעיקר לגבי דמי אבטלה - יש באפשרותי לקחת כעת עבודה זמנית (של חודשיים) אשר בסיומה אהיה זכאית לאבטלה.
        ייצא שאוכל לחתום אבטלה במשך כ-3 חודשים לפני יציאתי לחופשת הלידה. האם בזמן חופשת הלידה משולמים גם דמי האבטלה במקביל? או האם הם מוקפאים וממשיכים להיות משולמים בסיום חופשת הלידה? או האם השארית שלהם פשוט מתבטלת בגלל סוג של קיזוז עם דמי הלידה?
        היות ומדובר בעבודה זמנית לחודשיים (לגביה אני מתלבטת), היא תהיה בשכר נמוך משמעותית מהשכר הרגיל שלי. איך יחושבו במקרה זה דמי הלידה?
        תודה רבה!

        • דמי אבטלה/דמי לידה
          אורנה | 07/11/2016 19:56

          שלום לך,

          אכן, כפי שציינת בבוא היום ישולמו דמי לידה, שכן הפסקת עבודתך היתה בהיותך בהריון וצברת תקופת עבודה מזכה בדמי לידה.

          לשאלותייך:

          לא ניתן לקבל במקביל דמי אבטלה ודמי לידה.

          זכויות באבטלה נשמרות לשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.

          בתום חופשת לידה וכאשר יהיה סידור לתינוק שיוולד, ניתן יהיה לחזור להרשמה באופן שוטף בלשכת שירות התעסוקה.
          חלק מתנאי הזכאות לדמי אבטלה, הינו פניוּת לעבודה שיפנו אותך אליה, כדי להמנע מרישום סרוב והפחתה של 30 מימי הזכאות ולתקופת המתנה של 90 ימים.

          ראי בהרחבה מתוך תנאי זכאות - אתה מובטל:
          https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/tnaiZakaut/Pages/muvtal.aspx

          חודשי עבuדה בתקופה זו, כאשר ההכנסה תהיה נמוכה יותר, תשפיע על חישוב דמי הלידה בהמשך.

          בברכה ובהצלחה.

      • דמי לידה
        מריאם | 06/12/2016 22:43

        שלום לך,
        יש לי שאלה לגבי הזכאות לדמי לידה, אני עזבתי את עבודתי כשהייתי בחודש השישי להריון ואני עומדת בתנאים של 10 חודשים מתוך 14 לפני היום הקבוע. האם מגיע לי דמי לידה גם בהיותי מובטלת בזמן הנוכחי?

        • דמי לידה - היום הקובע / דמי אבטלה קישור
          אורנה | 07/12/2016 09:18

          שלום לך,

          אכן, על פי תקופות העבודה והפסקת עבודה בהיותך בהריון,
          ישולמו דמי לידה.

          תשומת הלב לזכאות לדמי אבטלה, אם צברת 12 חודשי עבודה לפחות, באופן רציף/לא רציף, גם אצל מספר מעסיקים, הנבדקים לתקופה של 18 חודשים קודמים לאחד בחודש בו נרשמת לראשונה בשירות התעסוקה.

          לא ברור מהשאלה אם התפטרת מסיבה מוצדקת, במקרה זה, ניתן להרשם בשירות התעסוקה. להגיש תביעה לדמי אבטלה עם הסבר לסיבת ההתפטרות.
          להמשיך ולהתיצב אחת לחודש (נשים החל מחודש חמישי מתיצבות אחת לחודש), כך ישולמו דמי אבטלה מתחילת ההתיצבות אם תמצא סיבה מוצדקת להתפטרות. מי שאין לה סיבה מוצדקת, קיימת תקופת המתנה של 90 ימים, שבעבורה לא משולמים דמי אבטלה.
          מלוא ימי האבטלה כמובן נשמרים להמשך הרשמה.
          סיבות מוצדקות להתפטרות ניתן למצוא בקישור מטה מתוך אתה מובטל.

          חשוב לדעת הזכויות באבטלה נשמרות לשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה, ניתן לאחר חופשת לידה וכאשר יהיה סידור לתינוק שנולד, לחזור להרשמה באופן שוטף ולהיות זכאית לדמי אבטלה.

          אשה בהריון המקבלת דמי אבטלה, תקבל לאחר הלידה את דמי הלידה מבלי שתצטרך להגיש תביעה.

          בברכה ובהצלחה!

          אתה מובטל

    • שאלה
      ענבר | 10/02/2016 09:44

      אורנה שלום,
      אני עובדת במקום עבודה חדש כבר כמעט 4 חודשים. אני בהריון בחודש 3. אני מאוד סובלת במקום העבודה החדש מבחינה נפשית ומבחינת האנשים. כמובן שלא יודעים שאני בהיריון. מאוד הייתי רוצה לעזוב את המקום העבודה החדש ולא יודעת מה לעשות הרי שלא אמצא משהו אחר ואולי גם לא אקבל דמי לידה.
      קשה לי נפשית להישאר לה וזה מקשה עלי גופנית.
      מה עלי לעשות? אני לא רוצה להישאר בעבודה הזאת.
      יש לציין כי לפני העבודה הזו עבדתי גם ויש לי 13 תלושי שכר באופן רציף שקדמו לעבודה החדשה הזאת( ועוד תלושי שכר אבל לא רציפים)
      שאלה נוספת- לא מצליחה להבין בכלל את המושג של היום הקובע למרות המאמר. הרי שביטוח לאומי מסתכל רק על התאריך לידה ועל ה-3 חודשים האחרונים שלפני הלידה.
      במידה ולא עובדים עד הלידה( כ-5 חודשים לפני) האם בכלל אני זכאית למשהו?

      סליחה על כל השאלות אני פשוט אובדת עצות!
      תודה רבה!

      • דמי לידה היום הקובע
        אורנה | 10/02/2016 20:51

        שלום רב ענבר,

        על פי המידע בשאלתך, יש לך 10 חודשי עבודה ב-14 חודשים אחרונים. ניתן לצבור אותם באופן רציף/לא רציף, כמו גם אצל מספר מעסיקים.
        מתקיים לגבייך התנאי של הפסקת עבודה בהיותך בהריון.
        בבוא היום ולאחר הלידה, יש להגיש תביעה לדמי לידה.
        חישוב דמי הלידה יהיה על פי שכרך הממוצע ב-90 הימים שקדמו לחודש הפסקת העבודה.

        ראי באתר ביטוח לאומי/אמהות/דמי לידה/ תנאי זכאות.
        מחר כאשר אהיה מול המחשב אעביר את הקישור ואוסיפו לתשובה זו.

        תרגישי טוב ובהצלחה!

        • דמי לידה-הפסקת עבודה בחודש חמישי להריון
          מיקי | 08/02/2022 14:13

          היי אשמח מאוד למענה:)

          אם אני מסיימת את עבודתי בסוף החודש הזה 02/22 ואהיה בחודש חמישי להריוני

          האם אהיה זכאית לדמי לידה?

          והאם דמי אבטלה נכללים בזכאות לחודשי האכשרה?

          תודה רבה

          • חסר לי חודש
            מ | 15/02/2023 05:38

            עכשיו גיליתי כי חסר לי חודש להשלמת הזכות לדמי לידה יש לי 14 מתוך 22 או 9 מתוך 14. הייתי בטוחה שיש לי מספיק אבל מסתבר שמכוון שאומנם הייתי מובטלת בחודש מסויים אבל חתמתי בסוף החודש וזה זמן שלא שולם ביטוח לאומי עליי (5 ימי אבטלה ראשונים) ולכן החודש לא נחשב.

            עכשיו הסיבה שלא עבדתי היא מכוון שהייתי בטיפולים בחו"ל עם בעלי שחולה. האם לדעתכם יש מקום לבקש בקשה מיוחדת? האם יש מה לעשות עם זה?

            • דמי לידה עבודה פיטורין והריון נוסף
              צבר | 25/06/2023 23:17

              היי

              אם ילדתי וקבלתי דמי לידה מלאים

              לאחר 3 וחצי חודשים חזרתי לעבודה שהועסקתי בה לפני הלידה ואז לאחר חודש עבודה נכנסתי להריון ואז קבלתי בדיוק את מכתב הפיטורין ולאחר 35 יום מאז שנכנסתי להריון בעצם פוטרתי ממקום עבודתי.

              כעת חותמת אבטלה בעצם כ4 חודשים כבר וצריכה ללדת עוד 3 חודשים

              השאלות הן כאלה

              האם אני זכאית לדמי לידה ואם כן איך הם יחושבו הרי יש לי רק שני תלושי שכר בין הלידה ועד שפוטרתי

              אז האם אצטרך לחזור לעבודה מסוימת בשביל השלמות וכו???

              דבר נוסף לא יודעת אם רלוונטי לכאן האם אפשר להמשיך לקבל אבטלה היות ואני בהריון ותאכלס אף מעסיק לא באמת יקח אותי??

              תודה רבה על העזרה…

          • דמי לידה
            תסנים | 25/08/2023 16:38

            שלום וגם אני הפסקת לעבוד בחודש חמישי האם אהיה זכאית לדמי לידה??

    • המשך שאלה
      ענבר | 15/02/2016 11:03

      אורנה שלום,

      תודה על תגובתך.
      אני רוצה לדעת אם הבנתי אותך נכון אז לכן אחדד שוב את השאלה.
      במידה ואני מפסיקה את העבודה באמצע ההיריון (נניח בחודש רביעי של ההיריון), ולא יעבוד עד הלידה( כי הסיכויים למצוא עבודה הם מאוד נמוכים) ,אז החישוב של הביטוח לאומי של דמי לידה יהיה לפי ה-3 חודשים שלפני שעזבתי את העבודה?
      או שה-3 חודשים המדוברים הם ה3 חודשים שלפני הלידה?
      (כמובן שכל זה בתנאי שעבדתי 10 חודשים מתוך 14).
      שאלה נוספות- היום הקובע לפי ביטוח לאומי הוא היום שבו אישה הפסיקה לעבוד גם אם זה באמצע היריון? או שהיום הקובע הוא בהכרח היום שבו האישה הפסיקה לעבוד עקב לידה?
      אשמח מאוד שתעני לי על שתי השאלות כי אני מאוד מבולבלת.

      תודה רבה!

      • דמי לידה - היום הקובע
        אורנה | 15/02/2016 11:10

        שלום ענבר,

        אכן הגדרת היום הקובע מתיחסת ליום הפסקת עבודה בהיותך בהריון, לאחר שצברת תקופות עבודה כנדרש 10/14 או 15/22

        כפי שרשום במידע בראש העמוד בנושא דמי לידה - היום הקובע (משנת 2010) , למרות הרשום באתר ביטוח לאומי, גם אשה המפסיקה את עבודתה בכל אחד מחודשי ההריון, תהיה זכאית בבוא היום לדמי לידה, על פי הגדרת היום הקובע.

        בברכה.

      • ועוד...
        אורנה | 15/02/2016 11:30

        חישוב דמי הלידה כפי שרשום בשאלתך, על פי ממוצע השכר ב-90 הימים שקדמו לחודש הפסקת העבודה בהיותך בהריון המסתיים בלידה.

        לתשומת ליבך לזכאות לדמי אבטלה.

        אם סיבת ההתפטרות מוצדקת, לאחר הרשמה ראשונה להגיש תביעה לביטוח לאומי עם הסבר לסיבת ההתפטרות.

        בתקופת ההמתנה למענה ביטוח לאומי יש להמשיך ולהתיצב בשירות התעסוקה (החל מחודש חמישי ההתיצבות הינה אחת לחודש).

        אם יאשרו ההתפטרות כהתפטרות מוצדקת, ישולמו דמי אבטלה עבור ימי ההתיצבות.

        ראי אתר ביטוח לאומי/אבטלה/תנאי זכאות/אתה מובטל, סיבות מוצדקות להתפטרות המזכות בדמי אבטלה ללא תקופת המתנה.

        בכל מקרה, הרשמה ראשונה מקבעת הזכויות לשנה, החל מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה. ניתן לחזור בתום חופשת לידה להרשמה באופן שוטף.

        בברכה.

        • דמי לידה עזרה בבקשה
          דניאל | 18/02/2016 17:40

          היי אורנה .
          אם אני מסיימת לעבוד ב1.3 והתאריך המשוער שלי בעזרת השם הוא במאי.
          כמה תלושי שכר אני צריכה בשביל לקבל דמי לידה ?
          והאם אני אקבל דמי לידה בכלל אם הפסקתי לעבוד במרץ. כי לא הבנתי את היום הרובע הזה .
          תודה!

          • דמי לידה היום הקובע
            אורנה | 18/02/2016 20:00

            היי דניאל,

            זכאות לדמי לידה מתקיימת כאשר מסיימים את העבודה בהריון וצוברים תקופות עבודה באופן רציף/לא רציף 10 חודשים לפחות ב-14 חודשים קודמים או 15 חודשים מתוך 22 חודשים קודמים לחודש הפסקת עבודה.
            מחצית דמי לידה למי שצברה 6 חודשי עבודה הנבדקים לתקופה של 14 קודמים, לחודש הפסקת העבודה בהיותך בהריון המסתיים בלידה.

            שיהיה בהצלחה.

            • דמי לידה/אבטלה
              גלי | 07/05/2017 16:52

              מה קורה במקרה בו:
              - עובדת מפסיקה עבודה למשך חודשיים בזמן הריון (חודשים 6-7)
              - חוזרת לעבוד בחודשיים שלפני הלידה (חודשים 8-9)

              1. כיצד נעשה חישוב דמי הלידה?
              2. האם יש/כיצד משפיעה קבלת דמי אבטלה בחודשים בהם לא עבדה?

              • דמי לידה/דמי אבטלה קישור
                אורנה | 08/05/2017 20:45

                שלום לך,

                ניתן לבקש לבדוק את חישוב הבסיס לדמי לידה על פי ההכנסות לפני הפסקת העבודה לחודשיים אם מתקיימים התנאים כמפורט מתוך שיעורי דמי הלידה בקישור המצורף מטה:
                ..."מי שלא קיבלה שכר מלא בששת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה בגלל ההיריון  או בגלל מחלה, חופשה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה, ויש בידה אישורים מתאימים - תיבדק האפשרות להשלמת שכרה  בחודשי בסיס או לחישוב שכרה על פי החודשים שקדמו לחודשים שבהם הייתה הירידה בשכרה."

                לגבי דמי אבטלה בהמשך,
                יש לעשות הבחנה בין התפטרות/פיטורין.

                מי שמתפטרת מעבודה מסיבה שאינה מוצדקת, יהיה עליה להמתין 90 ימים, לפני שתתקיים זכאות לדמי אבטלה.

                בתום חופשת לידה, יש להרשם בשירות התעסוקה כדורשת עבודה (חלק בלתי נפרד מתנאי הזכאות לדמי אבטלה), במקביל להגיש תביעה עם הסבר לסיבת ההתפטרות.
                אם קיימת סיבה מוצדקת להתפטרות, יש לציינה.
                להמשיך ולהתיצב בשירות התעסוקה ביופ ובשעות שנקבעו, כך ישולמו דמי אבטלה אם ההתפטרות תוכר כמוצדקת.

                ראי להלן סיבות מוצדקות להתפטרות, מתוך דמי אבטלה - אתה מובטל:
                ..."מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, מאחת הסיבות שהוגדרו בחוק ובתקנות כמוצדקות – צריך להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיו, ויתחיל לקבל את דמי האבטלה כרגיל.דוגמאות לסיבות מוצדקות להפסקת העבודה: התפטרות של עובד עקב מצב בריאותי שלו או של בן משפחתו, התפטרות בשל הרעה מוחשית בתנאי העבודה או שנוצרו נסיבות במקום העבודה שלא אפשרו לעובד להמשיך בעבודתו. שינוי מקום המגורים או שינוי מקום עבודה, ייחשבו גם כן להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 קילומטר, או 40 קילומטר לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים.יולדת שהתפטרה מעבודתהאישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (עליה להמציא אישור מהמעסיק). אמנם על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה נחשבת כסיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ביטוח אבטלה. עם זאת, במקרים הבאים התפטרות של יולדת תוכר כהתפטרות מוצדקת:- המעסיק מאשר שהיולדת נדרשת לעבוד שעות עבודה ארוכות, ולא ניתן לקצר את שעות עבודתה על פי חוק עבודת נשים.- המעסיק מאשר שהיולדת נדרשת לעבוד במשרה מפוצלת, גם יום אחד בשבוע.- היולדת גרה במרחק 40 קילומטר ממקום העבודה, או שהיא גרה במרחק קצר יותר ממקום העבודה, אבל משך הנסיעה או הסדרי התחבורה אינם מתאימים לשעות הפעילות המקובלות של מסגרות הטיפול לגיל הרך."
                https://goo.gl/fWnv0p

                בברכה.

                שיעורי דמי הלידה

                • פיטורים
                  גלי | 22/05/2017 18:13

                  האם מותר להפסיק עבודתה של אישה בהריון שעבודתה עוד לפני תחילת ההריון היתה מוגבלת בזמן לפי חוזה?

                  • השטלה מתאימה לפורום דיני עבודה באתר. בברכה.
                    אורנה | 22/05/2017 19:54

                    • דמי לידה  לת
                      אדר כסלאסי | 30/07/2017 20:28

    • שמירת הריון ותקופת הודעה מוקדמת
      נורית | 05/09/2017 08:45

      שלום רב,
      אני הגשתי מכתב התפטרות ב23/08 ובו הודעתי כי אני מתכוונת לעבוד עד ה 31/10 (בהיותי בהריון).
      מ25/08 אני במחלה שייתכן שזה יהיה שמירת הריון.
      רציתי לדעת אם:
      1. אהיה זכאית לדמי לידה עבדתי שנה ותשעה חודשים רצופים?
      2.האם תקופת המחלה היא חלק מתקופת ההודעה המוקדמת?
      3.האם אפשר להתחרט להודיע לה שאיני מעוניינת לתת יותר מהודעה המוקדמת לפי החוק, כלומר חודש.

      אודה לתשובתך!

      שבוע מקסים!

      • שמירת הריון ודמי לידה בהמשך
        אורנה | 05/09/2017 14:47

        שלום לך,

        ראשית, יש לשים לב, לא תאושר שמירת הריון למי שאינה עובדת.
        האם עדיין את מעונינת להתפטר? האם לא כדאי למשוך את מכתב ההתפטרות?

        לשאלותייך:
        1- סיום עבודה בהיותך בהריון וצבירת תקופת עבודה של 10 חודשים לפחות (לפני היום הקובע),
         ציינת שאת עובדת שנה ותשעה חודשים, המזכים בדמי לידה בבוא היום.
        2,3 שאלות אלה בתחום דיני עבודה. ממליצה להעלותן בפורום באתר.

        מוסיפה עוד... ניתן להגיש תביעה לדמי אבטלה וקצבת נכות במקביל, אם בשל המחלה אינך יכולה להמשיך לעבוד, ותביעתך לשמירת הריון תדחה (בשל אי עבודה ו/או מסיבה אחרת)
        אם יקבע אבדן כושר עבודה מלא בקצבת נכות, לא ניתן יהיה במקביל לקבל דמי אבטלה.

        אין מניעה בקבלת דמי אבטלה.
         החל מחודש חמישי ההתייצבות הינה אחת לחודש בשירות התעסוקה.

        למי שמקבלת דמי אבטלה עד סמוך ללידה, אינה צריכה להגיש תביעה לדמי לידה.
        דמי לידה ישולמו אוטומטית, כאשר חישוב הבסיס לדמי לידה, יהיה על פי הכנסתך ב-90 הימים, שקדמו לחודש הפסקת העבודה.

        בברכה ובהצלחה!

    • דמי לידה למובטלת
      טליה מילקיס אלמוג | 12/09/2017 07:26

      סיימתי את עבודתי30.4.2017 מאז התחלתי לחתום בלשכה וקיבלתי דמי אבטלה החל מחודש 6 . שנת 2017. תאריך הלידה המשוער הוא 26.2.2018 . האם אני זכאית לקבל דמי לידה ועל פי מה זה יחושב..?

      • דמי לידה - היום הקובע
        אורנה | 12/09/2017 07:34

        שלום לך,

        אני מבינה משאלתך, שלא סיימת את עבודתך בהיותך בהריון, על פי הגדרת היום הקובע ( במאמר מעלה, איליו הגבת).
        על מנת שתתקיים זכאות לדמי לידה, יש למצוא עבודה, גם זמנית, לתקופה של 4 חודשים לפחות, על מנת שסיום העבודה יהיה בהריון המסתיים בלידה ויהיה בסיס לחישוב דמי לידה, על פי ממוצע השכר ב-90 הימים, שקדמו לחודש הפסקת העבודה בהיותך בהריון.

        בברכה.

    • דמי לידה לעובדת בחלת
      מיטל | 09/10/2017 16:47

      שלום
      רציתי לדעת.
      אני בחודש רביעי להריון ויוצאת לחלת. אני משרתת קבע והחלת הוא חלק מתוכנית שירות שלי.
      האם אני זכאית לדמי לידה?
      עליי לציין שמ2008 אני בשירות קבע פעיל
      בברכה

      • דמי לידה למשרתת בקבע
        אורנה | 10/10/2017 11:20

        שלום לך,

        ראי מענה אותו קבלתי בעבר מהביטוח הלאומי:
        במסגרת השירות בקבע,לא משולמים דמי ביטוח לכיסוי דמי לידה ולפיכך, מי שמשרתת בקבע, מקבלת את דמי הלידה מצה"ל.

        בברכה ומועדים לשמחה!

        • דמי לידה בחלת מקבע
          מיטל | 10/10/2017 11:35

          שלום
          לפי מה שרשמת לי.
          אני לא אהיה זכאית לדמי לידה .
          בזמן הלידה אני לא אהיה בשירות פעיל אני אהיה בחופשה ללא  שלום מצהל.
          בחלת צהל ישלם לי דמי לידה?

          • יש לבדוק מול מדור תשלומים בצה"ל. בברכה
            אורנה | 10/10/2017 11:38

    • תודה על המידע
      שרית | 31/10/2017 12:50

      היי אני בהריון של תאומים פוטרתי מעבודתי לפני כשנה קיבלתי דמי אבטלה לקראת סיום קבלת דמי האבטלה נכנסתי להריון תוך כדי ההריון עבדתי בכמה עבודות מזדמנות לא משהו קבוע רציתי לדעת האם אני זכאית לדמי לידה אפילו שזה מכמה מקומות עבודה וגם אם אני יקבל שמירת הריון אני יכולה לקבל כסף על זה תודה רבה על העזרה

      • שמירת הריון ודמי לידה בהמשך קישור
        אורנה | 31/10/2017 13:26

        שלום לך מיטל,

        שמירת הריון ניתנת רק למי שעובדת.
        בהנחה שאת עובדת עתה, גם בין מס' מעסיקים,
        וצברת לפחות 6 חודשי עבודה ב-14 חודשים קודמים (באופן רציף/לא רציף וגם אצל מס' מעסיקים), ושמירת הריון ניתנת ע"י רופא מומחה לנשים ולידה, אם המשך העבודה מהווה סיכון לאם או לעובר(עוברים במקרה שלך).
        ראי בקישור מטה בנושא שמירת הריון ותנאי הזכאות.

        לגבי דמי לידה, יש לסיים את העבודה בהיותך בהריון, כאשר צברת לפחות 10 חודשי עבודה הנבדקים לתקופה של 14 חודשים קודמים, או 15 חודשי עבודה הנבדקים ל-22 חודשים קודמים.
        גם כאן ניתן לצבור באופן רציף/לא רציף.
        כל חודש עבודה נלקח בחשבון, גם אם היו בו מספר ימי עבודה.

        דמי אבטלה במקרה בו סיימת את עבודתך בהיותך בהריון, אינם נלקחים בחשבון.
        ראי מתוך תנאי הזכאות לדמי לידה:
        https://goo.gl/A7m19a

        בברכה ובהצלחה!

        שמירת הריון

        • דמי לידה בזמן אבטלה
          מלאק | 02/11/2017 21:15

          שלום
          יש לי שאלה, אני כרגע בחודש שישי להריון, עובדת מזה שנה בבית חולים כעבודת זמנית, אני מסיימת עבודה בסוף החודש, מועד הלידה שלי הוא עד 27/02/18
          אני זכאית לדמי אבטלה לחודשיים, השאלה שלי אם אני אקבל אבטלה? האם אני אהיה זכאית לדמי  לידה? האם זה ישפיע על חישוב דמי הלידה?
          שמעתי מאנשים שחובה לחזור לעבודה לפחות  ליום אחד אחרי האבטלה כדי לקבל דמי לידה,האם זה נכון?

          • דמי לידה - היום הקובע
            אורנה | 02/11/2017 22:14

            שלום לך,

            סיום העבודה בהיותך בהריון, לאחר שצברת שנת עבודה מלאה, תזכה בבוא היום בדמי לידה.

            דמי אבטלה ישולמו עד לחודש הלידה.

            אשה בהריון, החל מחודש חמישי, מתייצבת אחת לחודש בשירות התעסוקה.

            דמי לידה למי שקבלה דמי אבטלה קודם לכן, ישולמו באופן אוטומטי מבלי להגיש תביעה לדמי לידה.

            הבסיס לתשלום דמי לידה, יהיה על פי ממוצע השכר ב-90 הימים שקדמו לחודש הפסקת העבודה, או ממוצע השכר בששה חודשים קודמים, הגבוה מביניהם.

            אם תוותר יתרת ימי אבטלה,  לאחר תשלום דמי הלידה במלואם, ניתן לחזור להרשמה באופן שוטף, הפעם אחת לשבוע בשירות התעסוקה.
            עלייך להיות זמינה לעבודה שיפנו אותך אליה.

            זכויות באבטלה נשמרות לשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.

            ניתן לחזור במהלך שנת האבטלה, להרשמה באופן שוטף, עד למיצוי מכסת הימים/הפניה לעבודה/תום שנת הזכאות, המוקדם מביניהם.

            בברכה ובהצלחה!

    • דמי לידה למלגאים/מובטלים
      אלי אלבג | 22/02/2018 17:22

      שלום אורנה,

      תודה על המידע! אשתי בחודש חמישי :) היא דוקטורנטית בארה״ב אז היא מקבלת מלגה משם (ולא זכאית לדמי לידה מהם) ורשומה בביטוח לאומי כמובטלת ומשלמת להם חודשית בהתאם כבר ארבע שנים. אני דוקטורנט פה בארץ, גם כן על מלגה מהאוניברסיטה. אציין שלא מוציאים לי תלוש אלא עושים לי העברה בנקאית ישירה כמלגה חודשית. האם אני או היא זכאית לאיזשהם דמי לידה מביטוח לאומי?

      שוב תודה על העזרה!
      אלי

      • דמי לידה עבור 5 חודשים
        יגאל | 05/03/2018 02:52

        שלום!!

        אשתי לא עבדה כמה שנים והתחילה לעבוד באקטובר 2017 היא אמורה ללדת באמצע מרץ 2018 היא קיבלה משכורות עבור 5 חודשים
        אקטובר , נובמבר , דצמבר, ינואר , פברואר , עדיין עובדת במרץ עד ללידה

        היא תהיה זכאית לדמי לידה ?

    • אשמח לעזרתך
      יפית נחמד | 07/03/2018 22:58

      היי
      עבדתי מיוני 2014 עד נובמבר 2017 במקום עבודה אחד התפטרתי ולא עבדתי חודשיים. ב.1.2.2018 התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בחוזה כתוב לי עובדת זמנית לשלושה חודשים. גיליתי הריון לאחר חודש בערך מיום התחלת עבודתי. מה שאומר שכרגע אני חודש שלישי (בחצי השני של החודש).
      חודש הבא אני אמורה לדווח על הריון עד ה25.4
      אם המעביד מחליט לפטר אותי האם אני זכאית לדמי לידה? אני אהיה בחודש חמישי להריון
      כבר אף אחד לא יעסיק אותי לדעתי עם בטן.
      כמו כן הוא רשאי לפטר בשל הריון? אין איסור? במיוחד שבעת חתימת חוזה בסוף דצמבר טרם נכנסתי להריון וגם לא ידעתי עד סוף חודש פברואר?
      אשמח לעזרה הלכתי קצת לאיבוד

      • דמי לידה - היום הקובע
        אורנה | 08/03/2018 13:21

        שלום לך,

        על פי המידע בשאלתך, עבדת לפני הפסקת העבודה בהיותך בהריון, 10 חודשים לפחות הנבדקים לתקופה של 15 חודשים קודמים לחודש הפסקת העבודה בהיותך בהריון (בכל אחד מחודשי ההריון), או 15 חודשי עבודה הנבדקים לתקופה של 22 חודשים קודמים.
        העבודה יכולה להיות באופן רציף/ לא רציף וגם אצל מספר מעסיקים.

        לתשומת לבך לזכאות לדמי אבטלה לאחר הפסקת העבודה.
        החל מהחודש החמישי, ההתיצבות בשירות התעסוקה, הינה אחת לחודש.
        דמי האבטלה, אינם משפיעים על גובה דמי הלידה אם צברת תקופות עבודה כנ"ל.
        זכויות באבטלה נשמרות לשנה, מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.
        אם את לא ממצה את כל מכסת הימים המגיעה לך, תוכלי בתום חופשת לידה, לחזור להרשמה באופן שוטף, ביום ובשעות שנקבעו.

        אם את מקבלת דמי אבטלה עד ללידה, דמי הלידה ישולמו באופן אוטומטי ולא צריך להגיש תביעה לדמי לידה.

        בברכה ובהצלחה!

        • שאלה נוספת
          ?יפית נחמד?‎ | 08/03/2018 15:22

          תודה רבה קודם כל
          שאלה נוספת. האם אני יכולה לחתום ולקבל דמי אבטלה למרות שאני חתומה על הסכם זמני לשלושה חודשים עם אופציה להמשיך בחברה במקרה והמעסיק מחליט לפטר אותי? בעיקרון הוא רוצה שאמשיך בחברה אבל לדעתי כאשר ישמע שאני בהריון יחליט להעזיב אותי
          מאחר וזה חוזה זמני הוא לא חייב לתת לי מכתב פיטורין איך בדיוק יקבלו את זה בביטוח לאומי אם בכלל?

          • סיום תקופת עבודה קצובה מראש
            אורנה | 09/03/2018 10:04

            בתום החוזה ניתן יהיה לקבל דמי אבטלה.
            סיום חוזה דינו כדין פיטורין.
            יש להעביר מהמעסיק אישור על תקופת עבודתה שהיתה קצובה מראש.

            בברכה.

    • זכאות לדמי לידה
      גרי בר | 16/07/2018 15:02

      כלתי הייתה בפוסט דוקטורט 15 חודשים ואז התחילה לעבוד ולשלם ביטוח לאומי במשך 7 חודשים וילדה תינוק .  האם פוסט הדוקטורט יכולה להחשב כהכשרה מקצועית לשם קבלת דמי לידה ?

      • דמי לידה ופוסט דוקטורט
        אורנה | 16/07/2018 15:43

        שלום לך,

        ראי המענה לשאלתך מתוך שאלות/תשובות באתר ביטוח לאומי:

        "אני סטודנטית לדוקטורט המקבלת מלגה חודשית מהאוניברסיטה. האם המלגה תוכל להיחשב כשכר עבודה לצורך הזכאות לדמי לידה?"

        "דמי לידה הם קצבה שנועדה להחליף את השכר בתקופת חופשת הלידה.
        אם המלגה נחשבת כהכנסה ומנוכים ממנה דמי ביטוח ומס הכנסה, היא תיחשב כשכר המזכה בדמי לידה. אם המלגה אינה נחשבת כשכר, לא תהיי זכאית לדמי לידה מכוחה
        ."

        https://www.btl.gov.il/About/faq/%D7%90%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%AA/Pages/Milga%D7%99.aspx

        לבדוק אם מתקיימים תנאי הזכאות כנ"ל ולא, על פי תקופת עבודה ב-7 חודשים אחרונים, הזכאות תתקיים כמפורט מתוך תנאי הזכאות:

        ..."אם שילמת דמי ביטוח לאומי עבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני יום הפסקת העבודה  תהיי זכאית לדמי לידה חלקיים עבור 8 שבועות (56 ימי זכאות)."

        בברכה.

    • דמי לידה
      שיר | 03/03/2020 13:33

      שלום,
      רציתי לדעת אם עבדתי במשרה חלקית במשך 11 חודשים והתפטרתי בחודש הראשון להריון (כעת אני מובטלת בחודש שישי)
      האם מגיעים לי דמי לידה כלשהם?

    • הריון בזמן הודעה מוקדמת
      פציקולדה | 16/04/2020 10:53

      שלום רב אורנה
      פוטרתי בעקבות הקורונה לאחר 5 שנות עבודה.
      קיבלתי חודש הודעה מראש בתשלום היות והמעסיק סגר את הסניף בו עבדתי.
      במהלך תקופת ההודעה מראש גיליתי כי אני הרה
      סיום העסקה 5.3
      הודעה מראש עד 5.4
      היום הקובע 13.3 (לצורך הדוגמא)
      האם אהיה זכאית לדמי לידה?
      במידה ולא כמה זמן עלי לעבוד על מנת להיות זכאית?
      אם אמצא עבודה זמנית ואתפטר, איכל לחתום אבטלה בלי תקופת המתנה של 90 יום?

    • לישוב היום הקובע
      לילי | 03/10/2023 20:39

      שלום,

      אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.

      ילדתי בחודש אפריל, כאשר יש בידי אישור הריון מרופא מחודש אוגוסט.

      מה1.9 קיבלתי דמי אבטלה, ולפני חודש יולי הייתי בחל"ת וכד'.

      המידע החשוב - עד להתפטרות הייתי מורה.

      להבנתי אני זכאית לדמי לידה כי חודשים יולי?אוגוסט עבורם קיבלתי גם משכורת ותלוש מסודר הם חודשים בהם אני נחשבת עובדת ומשלמת דמי ביטוח לאומי.

      להפתעתי הביטוח הלאומי דחה את התביעה בטענה שלא עבדתי בזמן ההריון, ולכן לא הפסקתי את העבודה בזמן ההריון, ולכן אין לי יום קובע.

      ואף ביקש שאביא הוכחה מהמעסיק כי נכחתי פיזית בתאריכים שהם בחודש אוגוסט כולל פירוט על מהות העבודה. דבר שאינו אפשרי מהטעם שסיום היחסים עם בית הספר הסתיים בצורה לא טובה בלשון המעטה וכן כי כמורה אני מוגדרת בחופשת קיץ בתקופה זאת.

      היתכן? לי נשמע לא הגיוני, למעשה מבקשים הוכחה ואישור מעסיק כי נכחתי בעבודה ולא רק כי התקיימו יחסי עובד-מעביד.

      לא מבינה באיזה עוד מקצוע יגדיל הביטוח לאומי לדרוש מהאם היולדת הוכחה כי היא עבדה באמת באמת ולא הייתה בתקופה הרלבנטית בחופשים סלש בימי מחלה וכו.

      מה דעתך?

      ** עריכה **

      התביעה נדחתה בטוענה "לאחר בדיקתנו עם מחלקת הגבייה בביטוח לאומי, נמצא כי אינך זכאית לתשלום דמי לידה מכיוון שהיום בו הפסקת לעבוד לא היה בעשרת החודשים שקדמו להריון.