האם ניתן להתחייב להסכמה עקרונית ויפוי כוח?

  • קובץ מצורף חסרונות הסכמה עקרונית
    אלי | 15/07/2018 11:44

    מהם חסרונות מסמך שכזה לחותם, שמאתר- עסקאות וגם עו"ד-לא אותו אדם) מנסים להחתימני? תודה רבה

    • האם ניתן להתחייב להסכמה עקרונית ויפוי כוח?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 15/07/2018 16:10

      אלי שלום,

      ההסכם למעשה כובל אותך לאותו עו"ד ולא מאפשר לנהל מו"מ עם יזמים אחרים שלא באמצעות אותו עו"ד.

      אלו בדיוק ההסכמים שחוק המארגנים (חוק התחדשות עירונית (הסכמים לארגון עסקאות), תשע"ז-2017) מנסה להגן מפניהם.

      על פי החוק הסכם שכזה יכול להיות בתוקף ללא יותר מ-6 חודשים מיום חתימת הדייר הראשון. בהמשך ככל שהוחתמו על ההסכם לפחות 50% מבעלי הדירות ניתן להאריך את ההסכם בעוד 6 חודשים.

      המסמך שצירפת מדבר על תקופות של לפחות 18 חודש מיום חתימת הדייר האחרון ולכל היותר 3 שנים.

      מדובר על תקופה מאוד ארוכה ולא ברור מה ההצדקה לכך, מעבר לשאלת העמידה בדרישות החוק כאמור לעיל.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • כמה יעלה לי ליווי ע" עו"ד שאין לו עניין בעיסקה אל
        אלי | 16/07/2018 07:56

        אל מול עו"ד המחתים, שיש לו עניין בעיסקה?
        לערך...
        האם מקובל לאמץ עו"ד מגן כזה בתמא 38?

        • עלות שכר עו"ד "מחתים"
          עו"ד אלעד וייסטוך | 17/07/2018 17:20

          גם את עניין השכר היה על עו"ד לכלול מול בעלי הדירות בהסכם זה ככל שהוא ידוע באותו מועד.

          אין מניעה להתקדם מול עו"ד במתווה הזה רק בלי ההתניות של תקופות הזמן הארוכות כפי שפירטתי בתשובתי לעיל.

          בברכה,

          אלעד וייסטוך, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          השילוח 4, פתח תקווה
          טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il