האם הפרת חובת החיסיון של עורך דין מהווה עבירה?

  • עבירה
    תומר | 13/07/2018 12:06

    האם עו"ד המוסר דברים חסויים ללא הצדקה במסגרת הליך משפטי האם זו עבירה של פגיעה בפרטיות? (לא שואל על עוולה) אלא על עבירה פלילית)

    • האם הפרת חובת החיסיון של עורך דין מהווה עבירה?

      לתומר שלום,

      הפרת חובת החיסיון עשויה בהחלט להיחשב כפגיעה בפרטיות, בעיקר בהתאם לסעיף 2(7) לחוק הגנת הפרטיות, אך גם לפי סעיפים 2(5) או 2(9). מכאן שהיא מהווה עבירה לפי סעיף 5 לחוק.

      בנוסף לכך, היא מהווה עבירה משמעתית, ועוולה אזרחית כפי שאתה כבר יודע.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • כתב אישום
        כתב אישום | 15/07/2018 22:03

        תודה. הם בפרקטיקה יגישו כתב אישום במקרה זה (בהינתן העובדה שאין עבר פלילי לחשוד)

        • פגיעה בפרטיות במסגרת הליך משפטי
          עופר בן אברהם | 15/07/2018 22:21

          בהתאם לסעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע ו- 18(1) לחוק הגנת הפרטיות, פרסום על-ידי בעל דין או בא כוחו במסגרת הליך משפטי אינו עילה למשפט פלילי או אזרחי.

          • עבירה
            תומר | 15/07/2018 23:05

            האם לפי דבריך כשעורך דין ישתמש במידע שהשיג תוך כדי ייצוגייועכשיו בתביעה  אחרת נגדי שאי ושהוא מיייצג בה יעיד כנגדי ויגיד מסמכים עליהם חל חיסיון מוחלט.  ואז לא תהא זו עבירה ולא עוולה?????

            • קרא את סעיפי החוק שציינתי והחלט בעצמך
              עופר בן אברהם | 16/07/2018 10:13

              • המשך
                המשך | 16/07/2018 10:25

                קראתי ואני חוזר ושואל לגבי נושא זה אשר, אני לידי ביטוי בעניין ראיות חסויות ובעניין אתיקה.  האם שם זה מסתיים ולא בתביעה נזיקית או עבירה פלילית?

                • החזרה על השאלה אינה משנה את האמור בחוק
                  עופר בן אברהם | 16/07/2018 11:59

                  גם אם קשה לך להשלים אתו.