תאום מס

  • הבנה של תאום מס
    שירה | 15/07/2018 21:22

    שלום וברכה, שאלה לצורך הבנה-ערכתי תאום מס באינטרנט ולאחר שהנהלת חשבונות אמרה לי שנראה לה לא הגיוני הלכתי גם לפקיד שומה והוצאתי תאום מס.בתחתית התאום רשום: יש לחייב במס הפקדה לקרן השתלמות, ב 2 תאומי המס.מההנהלת חשבונות אומרים לי שהם מחויבים לחייב באחוז המס שנקבע ע"י הפקיד מהשקל הראשון לקרן השתלמות, לי זה נשמע ממש הזוי, לפי דעתי הכוונה היא מתקרת המס להפקדה של קרן השתלמות 15700 וקצת ואני לא עוברת אותם אז יש לי פטור. אך הנהלת חשבונות טוענת שכשזה רשום בתאום מס היא חייבת להוריד מהשקל הראשון... אשמח מאוד לדעת מה נכון.שאלה נוספת-אם רשום בתאום המס עד הכנסה שנתית מסויימת מס 10% ומעל 35%, האם זה אומר שזה 10% מכל המשכורת בלי התחשבות בנקודות זיכוי או שמורידים מהם את נקודות הזיכוינניח על משכורת של 15000 אני אמורה לשלם מס של 1500 שח או שמזה יורד נקודות זיכוי או ממדרגה מסויימת.. אשמח להבין גם את זה. תודה רבה!

    • תאום מס
      עו"ד משה (מוש) גבע | 19/07/2018 18:12

      כאשר מס הכנסה נותן תאום מס, ההנחיה שלו גוברת על כל חישוב אחר. האחוז שנקבע בתאום הוא אכן מהשקל הראשון. אם יש טעות באישור, צריך לתקן אותו. למעסיק אים שיקול דעת מרגע שהוצג לו תאום מס.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il