פגיעה בלב עקב מחלת ריאות

  • פגיעה תפקודית בלב בלבד עקב פגיעה אורגנית בריאות
    ארנון | 09/07/2018 10:51

    שלום רב!
    נפגעתי בריאות - מחלת מקצוע, 80% נכות לצמיתות. עם הזמן הבעיה הריאתית השפיעה על תפקודי לב עד ל-NYHA 3., או 75% נכות לפי תקנות המל"ל. מחד גיסא, הלב לא נפגע פיזית (אין שינויים אורגניים), מאידך גיסא, הלב לא מתפקד כראוי. כלומר, אם לחסל בעיה ריאתית, הלב יתפקד ללא הפרעה.
    האם ניתן להוסיף לתביעה 75% בגין הפרעות בתפקוד הלב, בנוסף ל-80% של הפרעות בתפקוד הריאות במקרה הזה?
    (ידוע לי רק על פס"ד אחד תקדימי של עו"ד ליאור טומשין לגבי קשר של פגיעה בע"ש ופגיעה נוירולוגית בגפיים).
    תודה רבה.

    • פגיעה בלב עקב מחלת ריאות
      עו"ד גיל קראוס | 09/07/2018 15:55

      צהריים טובים,

      ראשית, תוכל להפנות את שאלתך לפורום ביטוח לאומי באתר.

      שנית, בהנחה שניתן לקשור קשר רפואי סיבתי בין מחלת הריאות ופגיעה בתפקודי הלב ואף ניתן לתמוך זאת בחוות דעת רפואית, אפשר והדבר יתקבל.

      יכול להיות שזה יצריך ניהול הליך בבית הדין לעבודה מול ביטוח לאומי, במידה ובקשתך להכרה בקשר הרפואי תידחה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il