תשלום בכרטיס אשראי וחובת ניכוי במקור

  • תשלום לספקים "אקראים" בכרטיס אשראי
    רונן מאור | 08/07/2018 21:32

    שלום רב,
    האם ניתן לשלם לספקים אקראיים באמצעות כרטיס אשראי? לדוגמא, מחזיק כרטיס האשראי בחברה מזמין לארוחה קבוצה אשר הגיעו מחו"ל לארוחת ערב בשווי של 3000 ש"ח, האם ניתן לשלם באמצעות כרטיס אשראי של החברה כנגד קבלת חשבונית מס? במידה וכן ואין בעיה איך "מתגברים" על עניין של חובת ניכוי מס במקור וללא כל קשר לתקרות?
    כמו כן, הזמנות בכרטיסי אשראי להזמנת מלונות בארץ ובחו"ל האם ניתן לבצע? (ללא קשר בשאלתי לעניין עודפות).

    תודה רבה,
    רונן

    • תשלום בכרטיס אשראי וחובת ניכוי במקור
      עו"ד משה (מוש) גבע | 10/07/2018 08:13

      אין כל מניעה לשלם כל תשלום או הוצאה של העסק באמצעות כרטיס אשראי של העסק.
      חובת ניכוי במקור חלה רק כאשר התשלום מהווה הכנסה בצד של המקבל. וכשמדובר בתושב חוץ, רק אם מדובר בהכנסה שנחשבת ככזו שמופקת בישראל. כמובן שזה עוד בטרם בדיקה האם בכלל המשלם נכנס לחובת ניכוי במקור עקב היקף פעילותו וגובה המחזור שלו.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il