תלונה למשטרה במסגרת סכסוך דיירים- האם לשון הרע?

  • שכנה מציקה ומקללת במדרגות ועוד
    ים מלול | 05/07/2018 14:38

    שלום שכנה שהצעצבנה עליי שהערתי לבעל הבית על רעש שעושה חיפשה אותי אציין שהיינו בסדר אני וועד בבניין שילמה וכו . יש לי ילד שנהיה מכןר למשחקים בנייד והפסקתי לו ביום הראשון שהפסקנו הוא נכנס לאמוק של צעקות מחרידות חברה של השכנה  הקליטה את הילד מבעד  לדלת שכנים ראו. והזמינה משטרה באו וראו שהילד בסדר הוא צועק על סתם אפילו יד לא נגענו בו.
     אימא שלי פנתה לחבררה של השכנה להורים שלה ללא ידעתי אמרה להן שהילדה מפריעה לי  ויש גברים בדירה . השכנה שמעה והחלה להשתכר באחת בלילה ולעשות לי רעש בכוונה הזמנתי משטרה המשטרה הרגיעה אותו אחרי שהלכו קיללה אותי זונה וחבטה בדלת וברחה חא הספקתי להסריט שוטר הגיע שוב ותפס אותה בדלת שלי דופקת בחוזקה בתואנה שאני שיקרתי והיא רוצה לדבר אתיי כאילו ילדה טובה ואני חולת נפש צעקה שייקחו לי הילדים לא התייחסו אליה השוטרים  מכירים אותה יש בעיות סמים בדירה וכו.
      הם רוצים הקצין שאשלים איתה ולא להגיש תלונה. אני לא סומכת עליה שמחר הילד ייצעק ולא ייקליטו אותי אני יומים ללא אוכל ומנוחה חולה במחלה והמצב שלי ן נפשי גרוע מה עושים .

    • תלונה למשטרה במסגרת סכסוך דיירים- האם לשון הרע?
      עו"ד לירן ינקוביץ | 05/07/2018 22:56

      ים שלום,

      השאלה כפי שנוסחה מסורבלת ואיננה ממוקדת.

      ככל שניתן להבין מהשאלה, אציין כי הגשת תלונה למשטרת ישראל ו/או כל רשות ממונה מוסמכת אחרת, בין אם על ידי השכנה נגדך ובין אם להפך, ככל ונעשתה בתום לב בעת הגשתה, איננה מהווה לשון הרע אלא אם תוכח כתלונת שווא בתום בדיקתה, או אז ניתן יהא לבחון נקיטה בהליך משפטי בגין לשון הרע כנגד המתלונן.

      בהצלחה.
      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com

      • שכנה מציקה ומקללת במדרגות ועוד
        ים מלול | 08/07/2018 02:38

        שלופ המשטרה הגיעה והכול היה בסדר למחרת שהגעתי לתחנה בגלל שהשכנה קיללה אותי שייקחו לי את הילדים הגעתי להגיש תלונה במשטרה הקצין הזמין את הבחורה שמע אצ 2 הגירסאות והסביר לה שלא כול צעקה זה התעללות ושהיא קראה לי במדרגות בשמות ועל הילדים זה תביעת דיבה.
         השאלה אם השוטרים גם כתבו את כול זה בתזכיר
        . ניסו שארד מתלונה
         אבל אני לא יכולה לשכוח
         בני הגדול רגיש ובכה שראה שאני בוכה שהשוטרים באו ולקחתי את זה קשה  גם בכה אחג שלא ראיתי וזה מה שהכאיב לי  . מה קרה לי יכול לקרות לכול אחד .
        זה לעולם לא האמנתי שייקרה לי
        אם השנה דבר כזה והכול עליי לבד מגדלת אותם ילדה קטנה באה ומקליטה אותי. אני רוצה לתבוע

        • מענה לשאלת ההבהרה
          עו"ד לירן ינקוביץ | 08/07/2018 15:41

          ים היקרה,

          ככל והתלונה נגדך נסגרה (ויש לעיין בדו"ח אירוע מהמשטרה ולבחון עילת הסגירה) ויש בידייך להראות כי הוגשה לכתחילה בחוסר תום לב וממניעי נקם וכוונה לפגוע בך במזיד, ככל הניתן תוך הוכחת נזקים נלווים (נפשי וכו'), ניתן לשקול נקיטה בהליכי משפט בגין לשון הרע, במישור האזרחי ו/או הפלילי, לפי חומרת העניין.

          נוכח הנסיבות המתוארות וחומרתן על פניה, מומלץ להיעזר בעורך דין לשם קבלת ייעוץ וסיוע משפטי מתאים.

          מקווה שהייתי לעזר.

          בברכה,

          לירן ינקוביץ, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דבורנית 8ב, נס ציונה
          טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com