עבירות אתיות שמתבצעות במדינה זרה

  • פרסום בחו"ל
    בנימין | 25/06/2018 21:59

    עו"ד שמנסה לשווק עצמו בחו"ל, לדוג' נדלניסט שמנסה לתור אחר לקוחות בחו"ל כאשר קהל היעד שלו הוא אזרחים זרים.
    מן הסתם, כללי הפרסום לעורכי דין משתנה מלשכה ללשכה, ממדינה למדינה.
    פרסומות בחו"ל- לפי אילו כללי אתיקה נוהגים- של הלשכה המקומית או של הלשכה הישראלית?

    • עבירות אתיות שמתבצעות במדינה זרה
      עו"ד אדם אשכנזי | 25/06/2018 23:05

      ניתן להעמיד לדין עורך דין בגין עבירות שביצע בחו"ל.

      אמור מעתה - אם עורך דין מבצע עבירה לפי כללי הפרסום (או כל עבירה, אני מציג זאת כדוגמא בלבד) במדינה זרה, הרי שהוא עשוי להיות כפוף לכללי האתיקה הישראלים, שלאורם ניתן להעמידו לדין.

      ודוקו: בד"א 13/84 פלוני נ' וועדת האתיקה של מחוז תל אביב, (פורסם בפדאור), בפסקה 4.

      אגב, צחוק הגורל הוא שאותו פסק דין עסק דווקא בעורך דין שביצע עבירה לפי כללי הפרסום, כך יפים הדברים שם:

      "בהתאם להלכה ולאור עובדות המקרה מתבקשת אפוא  המסקנה כי אפילו ישעה בית הדין לחוק הבינלאומי הפרטי, קרי, להוראות לשכת עורכי הדין בניו-יורק, המתירים פרסומת אישית האסורה על עורך דין בארץ אף אז יעשה זאת בלי לייחס לאותו חוק בינלאומי פרטי את הערך המכריע. קל וחומר משמצווים אנו ליתן פירוש להוראות חוק בעל גוון מקומי מובהק כשמטרתן יצירת נורמות התנהגות שנקבעו על-ידי המחוקק לגבי חברי לשכת עורכי הדין בישראל. מושכלות ראשונים, כי מנהג המקום עשוי לשמש מבחן לקביעת דרגת העונש, ברם לגבי שאלת ההרשעה, התנהגות פסולה של חבר הלשכה המבוצעת בחו"ל איננה חדלה מלהיות פסולה מחמת היותה מותרת במקום ביצועה, אפילו התנהגות זו אינה בבחינת האיסור אלא אף המותר".

      מקווה שסייעתי בידך.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il