עיון בחומר חקירה

  • עיון בתיק חקירה שנסגר מ׳חוסר אשמה׳
    אפי ביטון | 23/06/2018 20:47

    הואשמתי ע״י חברה בפריצה לביתה.בעקבות תלונה שהגישה במשטרה, הובהר לי שאני חשודה ונחקרתי תחת אזהרה. לאחר שמונה חודשים הודיעו לי שהתיק נסגר מ׳חוסר אשמה׳.
    בשל העובדה שפירסמה זאת בקרב משפחה וחברים, יש לי עילת תביעה אזרחית וקובלנה פלילית ואני הולכת לממש זאת.
    שאלתי אם יתכן שהמשטרה תסרב לתת לי לעיין בחומר החקירה?

    • עיון בחומר חקירה

      לאפי שלום,

      בוודאי שיתכן שהמשטרה תסרב לתת לך לעיין בחומר. החובה לאפשר לך לעיין בחומר החקירה קמה עם הגשת כתב אישום, מה שלא קרה במקרה זה. יחד עם זאת בקשתך לעיין בחומר החקירה סבירה, ואם תפתחי בהליך משפטי ניתן להניח שתוכלי לקבל את החומר באמצעות בית המשפט. כמובן שקיימת גם אפשרות - וכך צריך להיות - שהמשטרה כן תאפשר לך להעתיק את החומר.

      לגבי כוונתך להגיש תביעה אזרחית וקובלנה פלילית, אני מפנה את תשומת לבך לכך שכאשר מדובר בהגשת תלונה למשטרה, המשוכות העומדות בפניך הן גבוהות ביותר.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • תודה רבה לתגובה!!!
        אפי ביטון | 24/06/2018 07:24

        לגבי ההערה,
        אחדד ואומר שבכוונתי להגיש ׳קובלנה פלילית׳ לבימ״ש שלום ובמקביל תביעה אזרחית.
        ׳תלונה במשטרה׳ לא אגיש מכיוון שהמשטרה תמשוך את זה הרבה זמן.

        תודה רבה!!!

        • לשון הרע

          ברור, מה שהתכוונתי לומר לך שבדרך כלל בתי המשפט אינם מחייבים בלשון הרע על תלונות שהוגשו למשטרה, גם אם התברר שהתלונות לא היו מוצדקות. זה קורה רק במקרים נדירים כשברור מעל לכל ספק שהמתלונן לא האמין מלכתחילה שתלונתו מוצדקת.

          בברכה,

          גדעון קוסטא, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          בית סילבר קומה 5,
          רחוב אבא הלל 7, רמת גן
          טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com