סוגיות בסיום יחסי עובד ומעביד במקרה של פיטורים

  • פיטורים וחוקים
    מור | 20/06/2018 19:25

    פוטרתי היום וקיבלתי מכתב סיום העסקה. האם אני צריכה ללכת כבר מעכשיו לשירות התעסוקה ולהירשם? או ללכת אחרי היום האחרון והסופי שלי בעבודה? שזה באמצע חודש הבא בערך. שנית, עבדתי כשנתיים וחודש בערך ושמעתי שמגיע לי פיצויים אבל זה לא כתוב במכתב הפיטורים שקיבלתי ולא מוזכר בכלל. והמעסיק גם לא דיבר איתי על זה בכלל כשמסר לי את המכתב ביד. וגם לא על נושא של דמי הבראה. שלישית, אם אני מחליטה שלא ללכת לעבודה עד היום האחרון שקבעו לי במכתב ואין לי מחלה ואין לי כלום, האם המעסיק מחוייב לשלם לי את הימים האלה שלא הגעתי לעבודה? (כאילו שכן הייתי בעבודה ועבדתי)

    • סוגיות בסיום יחסי עובד ומעביד במקרה של פיטורים
      עו"ד אחוה פודים | 21/06/2018 18:23

      מור שלום,

      כל אדם יכול לגשת לשירות התעסוקה בכדי שיסייע לו בחיפוש אחר עבודה.
      ביטוח לאומי אשר משלם את דמי האבטלה, יעשה זאת רק עבור התקופה שלאחר שהפיטורים נכנסים לתוקף ולא בזמן ההודעה המוקדמת.
      לכן גם אם תלכי כעת, לא תקבלי דמי אבטלה על ימים אלה, אלא רק כאשר הפיטורים יכנסו לתוקפם.

      מעסיק לא מחוייב לכתוב במכתב פיטורים שהוא משלם לך פיצויים, שכן לא לשם כך נועד המכתב.
      ככל שפוטרת לאחר שנתיים וחודש את בהחלט זכאית לפיצויי פיטורים.

      דמי הבראה המעסיק יצטרך לשלם לך על התקופה היחסית שלא שילם מהמועד האחרון ששולמו דמי הבראה ועד סיום יחסי העבודה בפועל.

      ככל שלא תלכי לעבודה עד תום ימי ההודעה המוקדמת, המעסיק יהיה זכאי לקזז לך את ימי העבודה הללו מהשכר האחרון או מכל סכום אחר שהוא חייב לך, ככל שאין שכר אחרון. לכן מומלץ כן לעבוד עד תום ימי ההודעה המוקדמת.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com