תשלום מקדמה

  • טיוטת חוזה מכירת דירה על עסקה שלא התקדמה
    קובי | 20/06/2018 16:59

    שלום, לקחת עורך דין  לייצג אותי במכירת דירתי אך משום מה העסקה בינתיים לא יצאה לפועל (אולי תצא בהמשך) העו"ד רוצה כבר תשלום מקדמה על הכנת טיוטת החוזה וזאת בשעה שלא סיכמנו איתו דבר כזה אלא סיכמנו בהתחלה מחיר על כל העסקה...אז בגלל שהעסקה מתעכבת בא בבקשה זו...

    האם זה מעשה מותר/ אתי? אני מבין שעבד וגם מתכוון לשלם אבל בכוונתי לעשות זאת כשיש מכירה, מאיפה אביא לו כסף כעת..לא ידעתי את זה מראש והוא לא אמר שככה יהיה ...

    • תשלום מקדמה
      עו"ד אדם אשכנזי | 20/06/2018 17:26

      שלום רב,
      עניתי על שאלה דומה בפורום, תוכל לעיין מטה.

      לא ברור האם יש הסכם שכ"ט, ככל שיש הסכם, הרי שהוא מחייב. ככל שנערך הסכם בעל פה, הרי שעורך הדין יהיה במצב נחות יותר.

      אתי? זה שיש אולי מחלוקת על שכר טרחה, זה לא הופך את זה לסוגיה "אתית". דרישת עו"ד שמייצג אותך לשכר טרחה, גם אם היא לא מוסכמת עלייך, לא הופכת בהכרח לעניין אתי, אלא לסכסוך עסקי.

      אני מציע לך לבוא עם עורך הדין שלך בדין ודברים, ולראות איך אפשר לפתור את המחלוקת.

      לשאלתך לגופה - אם לא סוכם על תשלום מקדמי, הרי שיתקשה עורך הדין לדרוש ממך תשלום. אך כאן עולה השאלה, "מה הוסכם", וכאמור האם נערך בכלל הסכם שכ"ט.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il