אכיפת הסכם שכירות

  • אכיפת הסכם שכירות חנות
    אלדד | 20/06/2018 09:27

    שלום,
    השכרתי חנות לעמותה עד לסוף שנת 2019.
    השבוע הודיע לי השוכר כי בעוד חודשיים הוא עוזב את הנכס. ההודעה הועברה אליי במייל, השבתי לשוכר במייל כי הוא לא יכול לעזוב לפני תום תקופת השכירות אלא אם כן יביא שוכר חלופי במקומו שיאושר על ידי בכתב. השוכר לא השיב לתגובתי. היום הבחנתי כי השוכר שם שלט בחנות המודיע על מכירת חיסול עקב כוונה לעבור מקום.
    שאלתי היא מה ניתן לעשות כעת? ניכר כי השוכר הולך להפר את ההסכם ואני מעוניין למנוע נזק. האם ניתן לתבוע אכיפת הסכם כבר עכשיו? מה ניתן לעשות? תודה

    • אכיפת הסכם שכירות
      עו"ד טליה שנברגר | 21/06/2018 15:01

      אלדד שלום רב,
      הלכה למעשה, גם אם יש לך הסכם שכירות בתוקף והשוכר רוצה להתפנות, אתה לא יכול להכריח אותו להישאר שם בדרך של "אכיפת החוזה". אם הוא רוצה להתפנות אתה לא יכול לעצור אותו ולהכריח אותו להמשיך להיות שם. יחד עם זאת, אם הוא מתפנה ללא נקודת יציאה בהסכם וצוין מפורשות בהסכם שכל פינוי מוקדם לא ישחרר את השוכר מחיוביו בהאתם להסכם השכירות (היינו תשלום דמי שכירות, ארנונה, ועד בית וכיוצ"ב), אתה יכול לתבוע אותו על הכספים שהוא נותר חייב לך בשל אותו פינוי מוקדם.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il