קיצור שבוע העבודה ל-42 שעות

  • הרעת תנאים? - הקטנת שכר יסוד
    ר.ל. | 20/06/2018 07:52

    שלום,אני מועסקת במשרה מלאה (9 שעות ביום, 5 ימים בשבוע), וככל הנראה לפי תקן "שעות גלובליות" - דבר שרק נודע לי בהמשך, ולא בתחילת עבודתי. כשיצא החוק החדש של הקטנת שעות העבודה (עובדים שמוסעקים במשרה מלאה יכולים לעבוד שעה אחת פחות בשבוע...), לא דובר איתי על זה בכלל מטעם המעסיקים. כשקיבלתי את התלוש הבא ראיתי שבשורה של "שכר יסוד" (כלומר המשכורת עליה סוכם מראש ועליה חתמתי חוזה) הוקטן הסכום, ונוסף שורה של "שעות נוספות" עם סכות כלשהו. כששאלתי לפשר הדבר הוסבר לי שאני עובדת על תקן "שעות גלובליות" (דבר שכאמור לא ידעתי לפני כן) אך עכשיו בגלל החוק החדש עלה צורך להציג כאילו משלמים לי גם על שעות נוספות שאני עובדת, קרי השעה בשבוע שהייתי אמורה לקבל בה חופש. השאלות שלי הן:א. האם זה חוקי להקטין את השכר יסוד שלי וכאילו לשלם לי על שעות נוספות, כאשר בשורה תחתונה אני מקבלת אותה משכורת כמו לפני כן? האם זה לא נחשב שינוי תנאי ההעסקה והרעת תנאים?ב. לפי החוק החדש, האם זה בסדר שלא נותנים לי את האפשרות לקחת את השעה השבועית הזאת חופש (לעבוד יום אחד רק 8 שעות במקום 9) וכאילו לשלם לי על השעות האלו במקום לתת לי את האפשרות לצאת מוקדם?אודה מאד על תשובתכם המהירה.תודה רבה.
    נ.ב. אבהיר שהתחלתי לעבוד לפני שהחוק החדש נוסד אך למרות זאת תנאי העסקתי לא השתנו כלל לטובתי מאז יצא החוק הזה.

    • קיצור שבוע העבודה ל-42 שעות
      עו"ד אחוה פודים | 21/06/2018 10:51

      שלום לך,

      המחוקק קיצר את שבוע העבודה בשעה אחת וקבע כי המעסיק צריך לתת שעה חופש ביום קבוע מבלי לפגוע בשכר של העובד.

      ככל שהמעסיק חייב שתעבדי מעבר ל42 שעות השבועיות, תהיי זכאית לגמול עבודה בשעות נוספות ולכן השכר אמור לעלות, שכן התמורה לשעות נוספות הוא לכל הפחות 125% מהשכר הרגיל.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • תודה על התגובה המהירה, שאלת הבהרה
        ר.ל. | 21/06/2018 16:31

        שלום,
        תודה רבה על התשובה המהירה. אני רק רוצה להבין עד הסוף - אם אני עובדת "שעות גלובליות", האם גם אז אני זכאית לתשלום של 125% על ה"שעות הנוספות" שמחייבים אותי לעבוד בהם (כל מה שמעבר ל-42 שעות)? או שזה נכנס תחת ה"שעות הגלובליות" ואין לי זכות לקבל עליהם כלום? בנוסף, האם המעביד יכול לחייב אותי לעבוד מעבר 42 שעות, או שזכותי לדרוש לקבל את השעה השבועית חופש?
        תודה רבה מראש.

        • זכאות עובד בשכר חודשי לשעות נוספות
          עו"ד אחוה פודים | 21/06/2018 18:32

          שלום,

          עובדים רבים משתמשים באופן שגוי במונחים המשפטיים.

          עובד שעובד על בסיס חודשי או "עובד גלובאלי" כפי שקראת לזה, זכאי לשעות נוספות ככל שהוא מבצע אותן בפועל.

          אין כל הבדל בין עובד בשכר שעתי לבין עובד בשכר יומי או בין עובד בשכר חודשי בעניין הזכאות לשעות נוספות.

          ההבדלים בעובדים הנ"ל הוא רק הבסיס לחישוב השכר.

          לכן אם את עובדת מעבר למה שמוגדר בחוק וזה מעל 8.2 שעות ביום ומעל 42 שעות בשבוע, את זכאית לשעות נוספות בגין השעות שביצעת.

          בברכה,

          אחוה פודים, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          יפו 33, בית יואל, ירושלים
          טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

          • תודה רבה על התגובה!
            ר.ל. | 24/06/2018 08:31

            תודה רבה על התגובה המהירה והמוסברת היטב. עזרתם לי מאד.