אחריות שוכר לנזקי שריפה בדירה

  • חובת שוכר לתשלום תיקון עקב שריפה שנגרמה ברשלנות
    אור | 17/06/2018 20:14

    שלום רב

    הנני משכיר של דירה אשר נשרפה בעקבות רשלנות של שוכר (קיים דו"ח כבאות אשר קובע באופן מובהק כי השריפה פרצה בעקבות רשלנות).
    לאחר השריפה ניתקה חברת חשמל את החשמל לדירה ועל מנת להחזיר את החשמל השקעתי כ-8000 ש"ח לתיקון מערכת החשמל וקבלת אישור מומחה לצורך הזמנת חברת חשמל לחיבור מחדש (את התשלום ביצעתי אני במלואו שכן לא היה ידוע מדוע פרצה הדליקה ורציתי לאפשר לדייר לחזור לדירה בהקדם האפשרי). לאחר קבלת דוח הכבאות דרשתי מהמשכיר לשאת בעלות התיקון אך זה טוען שעלויות החזרת החשמל נבעו רק בחלקן הקטן בשל הדליקה ולכן מוכן להשתתף בסכום פעוט בלבד מסך העלות (זאת על אף שרק עלויות מומחה והזמנת חברת חשמל עומדות על כ-30% מהעלות הכוללת עוד לפני עלויות תיקון הנזקים בפועל). שאלתי היא אם כך היא.. האם חייב המשכיר לשאת בהוצאות התיקון במלואו (חלק מעלויות התיקון נוצרו גם בשל תיקון ליקויים שאינם מהשריפה) ? במידה ולא, מהו חלקו של המשכיר בתשלום והאם חייב המשכיר לשאת בהוצאות מומחה והזמנת חברת חשמל במלואן (שהרי לא היה צורך לשלם עלויות אלו לולא נותק החשמל עקב השריפה) ? האם ניתן לחייב חשמלאי לספק חשבוניות על חומרי הגלם בהם השתמש בעת התיקון (המשכיר דורש לראות חשבוניות בגין חומרי גלם בהם נעשה שימוש ולא מסתפק בחשבונית המפרטת את עלויות התיקון) ?
    המון תודה מראש.
    אור

    • אחריות שוכר לנזקי שריפה בדירה
      עו"ד תומר ששון | 18/06/2018 22:57

      שלום,
      כעיקרון אם השריפה נגרמה עקב רשלנות מובהקת של השוכר, אזי על השוכר לשאת בנזקים אשר נגרמו כתוצאה מהשריפה , לרבות הצורך בהזמנת אנשי מקצוע כאלה ואחרים בהנחה שלולא השריפה לא היה צורך בהזמנתם.
      לגבי עלויות, בסופו של יום יש לבחון את הסבירות של העלויות וככל והן אינן חורגות מעלויות סבירות של בעלי מקצוע דומים אזי יש מקום לשלם.
      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com