עבירת טלפון

  • דיבור בנייד ללא דיבורית
    גבריאל | 18/06/2018 12:40

    עצרו אותי על דיבור בנייד כשהרכב היה בתנועה .

    הנייד היה מתחת לרגל  לא הוחזק ביד .לא היתה שום הסחת דעת מצידי וגם לא הבטתי למטה לכוון הנייד . וזה השוטר לא הכחיש ,

    בגלל  שהיינו בנסיעה איטית , לא הקפדתי להרים את שתי ידי לכוון ההגה אלא יד שמאל היתה תומכת בחלק התחתון של ההגה .השוטר לא ראה שהחזקתי את הנייד  (הוא גם שאל אותי בתמימות  אם אני יודע למה הוא עצר אותי . או שהוא חיכה שאני אודה גם בהחזקה .) לא הסתרתי ממנו שקיימתי שיחה דרך הנייד שהיה ברמקול לפיכך לא  בהכרח הייתי צריך להחזיק ביד .ענה לי שהייתי צריך להחזיק את ההגה בשתי ידיים .בתלונה הוא כתב שאחזתי או השתמשתי

    בטלפון נייד ללא דיבורית .עבירה 28 ב 1 א

    עוד הוא כתב דבר הנהג : "הנייד רק היה ביד . "

    זה לא מה שאמרתי לו כי הודתי שכן דיברתי .

    האם אכן עברתי על 3 סעיפים |? יש מקום לערער ?

    • עבירת טלפון
      יעקבי | 18/06/2018 20:13

      שלום גבריאל,
      ע"מ לחוות דעה מן הראוי לקרוא את גרסתו של השוטר.
      מה ראה?
      מאיזה מרחק?
      בשעת יום/לילה?
      ועוד כהנה וכנה.

      • גרסת השוטר
        גבריאל | 18/06/2018 21:22

        גרסה לא מדוייקת .

        טען שרכבו היה  על מפרץ חנייה עם הפנים לכוון מזרח

        כדי להוכיח שהוא היה מצד ימין של כוון הנסיעה שלי מצפון לדרום . בפועל הוא נסע אחרי בניידת פיקוח  עוד לפני הרמזור שממנו פניתי דרומה (תחילת הרצל ראשון לציון )

        ורכבו היה מאחורי  ורק בסוף הוא נצמד לימיני כדי לסמן לי לעצור  לא ייתכן שהוא ראה איפה מונחת ידי השמאלית כאשר השוטר היה ליד הנהג ורכבו היה מצד ימין שלי

        בנוסף  לאי דיוקים בגרסא  השוטר מצטט אותי  שאחזתי בנייד  זה  תיק תפור לטעמי ...גם במשקפת מאחור  אפשר לראות יד ימין שלי אוחזת אחיזה עליונה את ההגה אבל אם לא רואים יד שמאל למעלה  ספק  מאוד שבהכרח היד מחזיקה משהו

        • עבירת טלפון
          יעקבי | 18/06/2018 22:10

          שוב שלום גבריאל,
          אם אתה סבור שביכולתך לקעקע את גרסתו של השוטר ולעורר ספק אצל השופט - לך על זה.
          אגב, האם השותף (הנהג) רשום כעד? האם רשם מיזכר?
          זכור: הסיפא של התקנה מדגיש שהטלפון צריך להיות במקום יציב ברכב (ולא בין הרגליים). מה תטען בבית המשפט אם תישאל היכן היה הטלפון?
          הערה: על מנת להאשים נהג בשימוש/החזקה של הנייד על השוטר לציין שראה את הנייד.

          • דוח של השוטר
            גבריאל | 21/06/2018 11:13

            לפני כתיבת הדוח  השוטר שאל אותי  למה  הוא עצר אותי ?

            הוא לא שאל " למה החזקת את הנייד  או  למה דיברת בנייד ? "

            לאחר  שלא הודתי  הוא  לא רשם   כלום  גם  בשעה שהכחשתי  החזקה . הוא חזר לרכב  ורק  אחרי כמה  דקות  הוא   כתב את כל  הדוח וכמובן  אי דיוקים

            סעיף ד .השוטר כתב בדוח עובדות המהווה את העבירה :

            "נהגת ... ובעת שהרכב היה בתנועה אחזת  או השתמשת

            בטלפון  נייד שלא באמצעות דיבורית בניגוד לתקנה " .

            סעיף ח .נסיבות המקרה :

            אני בניידת פיקוח במפרץ חנייה של הבניין עם הפנים  לכוון  מזרח  ( הוא נסע  כל הזמן מאחורי  זה כביש עמוס שני נתיבים בסוף הוא נצמד לימיני כדי לאותת לי לעצור בצד )  הבחנתי בנהג נוסע מצפון לדרום ומחזיק בידו השמאלית טלפון נייד בגובה ההגה  והמסך  כלפי הנהג  ...

            בסוף הסעיף רשם תגובת הנהג :

            "הטלפון  רק היה ביד  " .

            תגובתי הייתה : היד השמאלית לא אחזה  נייד  .

            כי לא צריך  להחזיק  בשביל לדבר כאשר יש רמקול .

            ועצם זה שלא הסחתי דעתי מהכביש  ולו רק במבט

            (לא הכחיש )  זה מוכיח שלא התעסקתי בשיחה .

            לסיום : אם אני הולך  למשפט  אני יכול  לבקש  לפני  לקבל

            את התאור המדוייק  כיצד  השוטר  שהיה ברכב ליד הנהג

            הבחין  ביד שמאל  אוחזת נייד  ?

            • עבירת טלפון
              יעקבי | 21/06/2018 11:53

              שוב שלום גבריאל,
              מתיאורך ומתיאור הנסיבות אני מבין שהשוטר היה בניידת במצב סטטי, הבחין בך נוהג ואוחז נייד, נסע אחריך ואחר כך במקביל אליך.
              אתה מתייחס רק לנסיעה אחריך ובמקביל. לא שמת לב שהבחין בעבירתך (לכאורה) קודם לכן.
              לעניין שאלת השוטר בתחילת המפגש: יש שוטרים הנוהגים בגישה זו ואין בה פסול כלל ועיקר.
              סעיף ד' מועתק מחוברת נוסחי האישום ומהווה סעיף אישום ולא ראיה.

              • הבהרה
                גבריאל | 21/06/2018 16:05

                גירסתו  של השוטר לא נכונה . הוא לא עמד נייח  והבחין  בי  ממול  כאילו שידי מחזיקה משהו ביד . הוא  היה מאחורי עוד בתחילת הנסיעה .חיכינו ברמזור לירוק . בשלב זה לא סימן לי לעצור וגם זה לא המקום שבו  מתוארת העבירה . העבירה מתוארת לאחר שפנינו שנינו שמאלה לכוון הרמזור השני  ובדרך הזו הוא טוען שהוא היה  עם הפנים לצד מזרח  עם  הרכב שלו .זה בדיוק  הבעייה  הוא לא עמד במפרץ חנייה  וזיהה אותי מחזיק  נייד . הוא היה מאחורי  ועצם זה שהוא לא ראה איפה היד השמאלית הוא כבר צייר תרחיש דמיוני שהוא ראה נייד בגובה ההגה . השוטר צריך  להתגבר  על שתי ספקות :מאיזו נקודה בכביש הוא ראה נייד בגובה ההגה ? כיצד  להוכיח  שגם אם דיברתי , ביתי ישבה

                מאחור ואצלה נמצא המכשיר   .לכן נשאר לו רק  "ראיה" דחוקה שהחזקתי את הנייד  בנייד  ואפילו שאני הודתי  שהנייד היה רק ביד .כי גם הסח דעת אין לו וגם הפניית מבט לנייד  או לצדדים גם אין לו . שה הדבר היחיד שנשאר לו  המסקנה מה עשתה יד שמאל מתחת להגה ?

                • נא צלם גירסת השוטר בדו"ח והצג כאן.
                  יעקבי | 21/06/2018 20:51

                  • קובץ מצורף תמונות  לת
                    גבריאל | 22/06/2018 12:10

                  • קובץ מצורף צילום דוח  לת
                    גבריאל | 22/06/2018 12:15