פיטורים מעבודה

  • פיטורים מעבודה
    גיא | 16/06/2018 23:47

    שלום רב, פוטרתי מעבודתי. 1. לגבי פיצוי פיטורין - המעסיק צריך להשלים לי את סכום הפיצויים לפי המשכורת האחרונה כפול מספר שנות עבודה פחות סכום הפיצויים בקרן הפנסיה, נכון? 2.ההפרשות לפיצויים אותן הפריש המעסיק לקרן הפנסיה, צברו רווחים ולכן סכום הפיצויים שהצטבר בקרן הפנסיה שלי גדול מסכום שהופרש בפועל על ידי המעסיק. שאלתי היא האם ההשלמה מבוצעות לפי הסכום שהמעסיק הפריש בפועל או לפי הסכום שהופרש+ רוויחים שהוא צבר עד יום הפיטורין? 3. כיצד מחושב סכום דמי ההבראה שהמעסיק חייב לשלם לי בגמר חשבון? המעסיק שילם לי תמיד דמי הבראה בחודש אוגוסט. האם חישוב דמי ההבראה אמור להתבצע החל מספטמבר 2017 עד היום או החל מתחילת 2018 בלבד? תודה רבה

    • פיטורים מעבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 17/06/2018 11:52

      שלום רב
      1. על פניו אכן כן אלא אם היה שינוי באחוז המשרה.
      2.לפי הסכום+ רוחים. לפי השורה התחתונה שבקופה.
      3. אם המעסיק שילם לך רק עד אוגוסט 2017 אז הוא צריך לשלם בגין היתרה עד היום. יש לבחון האם התשלום היה בדיעבד או קדימה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • לדעתי החובה לגבי פיצויים שונה
        מיכל | 18/06/2018 10:18

        לדעתי, ואני לא עו"ד, אם הופרשו 6% לפיצויים, אז בפיטורים, המעסיק צריך לשלם 2.33% כפול השכר האחרון, בכלי קשר לרווחים שנצברו בקופה.

        (בדיוק כמו שאם היו הפסדים בקופה, המעסיק לא היה צריך לשלם יותר).