האם פטור ממס להכנסה משכירות של דירת מגורים תקף גם כשמשכירים לשותפים?

  • השכרת דירה לשותפים
    משה | 16/06/2018 05:53

    שלום,

    ברצוני להשכיר דירה שברשותי לשותפים ויש לי מספר שאלות (בבעלותי דירה אחת בלבד):

    1. האם חוקית מותר לי לעשות חוזה עם כל שותף לחוד? "השכרת חדר בדירת שותפים".

    2. האם הפטור ממס עד 5,030 ש"ח תקף גם כשמשכירים לשותפים?

    3. במידה ואני משלם על חשבונות המים והחשמל, האם אני יכול לרשום בחוזה שהתשלום הוא לצורך העניין 5,000 ש"ח + 800 ש"ח חשבונות, כך שחוקית אני לא אצטרך לשלם מס על כל שקל מעל הפטור? (5,030 ש"ח נכון ל2018).

     תודה!

    • האם פטור ממס להכנסה משכירות של דירת מגורים תקף גם כשמשכירים לשותפים?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/06/2018 14:09

      שלום משה,

      כאשר משכירים דירה לשותפים ניתן (חוקית) לחתום על הסכם נפרד עם כל שוכר.

      יחד עם זאת קיימים שיקולים להחלטה האם לעשות זאת, וככל שבוחרים להשכיר בחוזה נפרד יש לכלול בו גם סעיפים הנוגעים לשימוש ושמירה על חלקים המשותפים ולאחריות השוכרים לביצוע התשלומים המשותפים (ככל שקיימים).

      הפטור ממס מתייחס להכנסה משכירות של דירת מגורים, בלי קשר למספר השוכרים.

      לעניין ההוצאות - כדאי שהשוכרים יעבירו את החשבונות על שמם וישלמו אותם ישירות לרשות הרלוונטית. החזר הוצאות יוכר ככזה רק אם הוא תואם את גובה ההוצאה האמיתית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

    • אז כל עוד הרווח לא עולה
      משה | 17/06/2018 16:48

      אז כל עוד הרווח לא עולה מעל המותר בחוק 5,030 פחות ההוצאות אני יכול לא לדווח לרשות המיסים?

      תודה רבה!!