תביעה אזרחית והשלכות פליליות

  • אזרחי ופלילי
    אנה | 12/06/2018 06:55

    שלום רב

    אם מתנהלת כנגד מישהו תביעה אזרחית בגין רשלנות, ויש בה עניין פלילי כמו  גרימת חבלה חמורה, תקיפה וכו באופן פושע וסדרתי מתועד במסמכים?

    האם בית המשפט יעיין בחומר וישקול להוסיף  זאת מעצמו לתביעת הפיצויים? פנייה למשטרה? תביעה פלילית נפרדת?

    • תביעה אזרחית והשלכות פליליות
      עו"ד אמיר מורשתי | 12/06/2018 09:30

      אנה יקרה, ככל וישנו בסיס להגשת תלונה במשטרה כנגד הפוגע, הרי שזכותו של נפגע העבירה להגיש תלונה במשטרה בגין החבלות שנגרמו לו ולהציג את התיעוד שיש בידו וזאת ללא קשר לניהול ההליכים האזרחיים ואין כל טעם לצפות שבית המשפט יפנה מיוזמתו למשטרה בעניין זה.
      לעניין שאלתך לגבי תביעת הפיצויים הרי שיש להפנות השאלה לפורום דיני נזיקין.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • אזרחי ופלילי
        אנה | 12/06/2018 11:27

        עוד אמיר יקר
        העניין הוא שאם המשטרה תחליט לסגור את התיק מסיבות שונות יוכל העבריין לנופף בזה בהליך האזרחי על היות העבירות חמורות ביותר ואין  ספק באשמה כי מהבנתי עבירות פליליות מקבלות יחס אחר כמו ברשלנות רפואית. ממה שהבנתי קשה יותר לתבוע בפלילי על אף היות העבירה פלילית לכל דבר ואולי אף יותר, ארוויח כנראה הרבה יותר מהפיצויים, הוא צריך להיענש אבל זה לא ישיב את המצב לקדמותו. איך ניתן לבקש פיצויים וגם להענישו על העבירות הפליליות שייבחנו על ידי בית משפט?
        הוא גם ביצע עבירות פליליות חמורות וגם גרם לנזק חמור.
        מה אתה ממליץ?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 12/06/2018 12:13

          אנה יקרה, היות ופורום זה נועד לייעוץ ראשוני בלבד ובלתי מחייב משפטית אני לא יכול באמת לתת לך המלצה מה עלייך לעשות והמלצה כאמור יכולה להינתן רק לאחר עיון בכל חומר הראיות שבידייך.
          יחד עם זאת, היכולת של נתבע לנופף בכך שהמשטרה החליטה לסגור את התיק לרוב לא אמור להיות שיקול לאי הגשת תלונה במשטרה ככל והיא מבוססת כנדרש ( וכדאי להתייעץ כאמור עם עו"ד פלילי בנושא ) - בסופו של דבר, כפי שאת מציינת ובצדק נטל ההוכחה בפלילי הוא גבוה הרבה יותר מאשר נטל ההוכחה במשפט אזרחי ולכן אם אדם מורשע בפלילים ניתן להשתמש בהכרעת הדין המרשיעה כראיה במשפט האזרחי - אך לעומת זאת אם לא ניתן לעשות שימוש בפסק דין אזרחי להליך הפלילי.
          מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il