הגבלת סדרי ראיה

  • הסדרי ראיה
    ליאן אלי | 04/06/2018 18:06

    שלום, לאחר משפט בנוגע להסדרי הראיה שבו הוחלט על יום אחד בשבוע מ15:00(מוציא את הילד מהגן מוקדם ) עד 19:00 סה"כ 4 שעות וכל שבת שניה ל4 שעות, האב רואה את הקטין-כיום בן שנתיים וחצי,  במרכז קשר (לאחר שהתעלם מקיום הילד כל שנתו הראשונה ), המפגשים לא סדירים, ביהמ"ש  החליט להעביר את הסמכות על עו"ס לקבלת החלטה, לפתע האב החליט שמעוניין לקחת את הקטין ללינה ולמרות שלא עומד בהסדרי הראיה ומגיע ל3 שעות בקושי בשבוע וגם אז בודק בשעונו כל רגע על מנת ללכת בזמן, האב מסתבר ביקש מאחורי גבי אישור על לינה בדירתו עם עו"ס מאזור מגוריו שאישרה שיש תנאים ללינה. האב החליט לכלול בהסכם שנדרש מהעו"ס שלנו שהוא מבקש ומתעקש על לינה ביום שישי ה22, ובימי שלישי ושבת לסרוגין (במקום סופש ) לקחת אל ביתו ,יש לציין שהאב מתגורר 40 דקות מביתי לפני פקקים. וכן לציין שהקטין מדבר גיבריש בגלל ריבוי שפות,    אני התנגדתי, העו"ס כתבה שממליצה לאב לפנות שוב לביהמ"ש לקבלת הסדר לינה ושמבחינת העו"ס  היא לא רואה סיבה למה האב לא יוכל לקחת את הקטין. יש לי מה לעשות? האב לא אחראי, מעולם לא שלח הודעה לשלום בנו, מבחינתו הקטין קיים רק בשעות שהוא איתו, הוא דמות שנעלמת וחוזרת עבורו.

    • הגבלת סדרי ראיה
      עו"ד רוית טוב-לי | 06/06/2018 15:46

      ליאן, שלום,
      ייתכן שהאב קיבל ייעוץ להגדיל ולקבע את סדרי ראיה כשלב בדרך להפחתת מזונות עתידית.
      מכל מקום, המאמץ שלך צריך להיות אל מול פקידת הסעד, כי בית המשפט נוטה לאמץ את המלצותיה. נסי לשכנע אותה שההתנהגות הלא עקבית של האב מזיקה לקטין.
      אני ממליצה כמובן שתהיי מיוצגת, אבל אל תנהי אחר הבטחות שווא.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il