תשלום שכר טרחה

  • תשלום מראש ללא סכום נקוב עבור ייעוץ משפטי
    גבריאל | 03/06/2018 01:32

    שילמתי מראש עבור שכר טירחה לא ידוע מראש.

    האם יתרת הכסף  נשארת לזכותי בנאמנות או שזה חוב .

    נפקא מינא שהעוד יכול לומר יש התיישנות לחוב למה לא דרשת אותו .מדוע הגענו למצב כזה ? כי לכתחילה לא ידוע כמה טירחה תעלה אז שילמתי מראש יותר . לפני שהעוד עמד לסגור את התיק .לא עידכן אותי .הוא סגר את התיק עם העודף .מה אני יכול לעשות בעניין שהוא לא עידכן אותי לא בזמן הקרוב לתשלום ולא אחרי שנה ואני סמכתי עליו שהוא שומר את היתרה לעת צרה אם נצטרך .

    • תשלום שכר טרחה
      עו"ד אדם אשכנזי | 03/06/2018 12:26

      צר לי, רק שאלתך ממש ממש לא ברורה.
      שילמת שכר טרחה, האם יש הסכם שכר טרחה? איזה תיק מדובר? מה היה הסיכום עם עורך הדין? חסרים המון המון פרטים. כך שאין ביכולתי להתייחס לגופו.

      אתה מוזמן להבהיר קצת יותר.

      יום נעים

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • הסבר על התיק
        גבריאל | 03/06/2018 15:37

        מדובר בתיק  שהרווחה רצתה למסור את התינוק למשפחה אומנת  עקב חשש לסיכון מצד האם . היה משפט  השופט

        החילט למסור את התינוק למשפחה המורחבת (סבתא )

        למשך ששה חודשים  תיבחן האפשרות להחזיר להורים לאחר שייתבארו כמה דברים שקשורוים למסוגלות של האמא . על המשפט שולם כל הסכום של הייצוג 7500. לאחר מכן

        כאשר היינו לפני ( !!! ) פגישות מול הרווחה  ...כאשר אף צד לא ידע כמה הליכים נצטרך , העוד אמרה לנו  שהמחיר הגלובלי על התיק יהיה 10000  דולר   או  שאנחנו יכולים לבחור לפי שכר טירחה כמו שעות ו פגישות  לפי הצורך .בשלב זה לא החלטנו כי לא ידענו כמה  עוד נצטרך את הייעוץ המשפטי וגם לא קיבלנו הערכה  מה סדר גודל של הייעוץ שנצטרך ...ואפילו לא  תחנות החלטה  בזמנים אם  לשלם גלובל או  לפי שעות .בנוסף  למצבנו  הקשה באותה תקופה  אי וןודאות לגבי הילדה  ההסיח את דעתנו

        ליזום  ולהתעדכן  מה קורה לגבי צורת התשלום . לכן שילמנו מראש  10000 שקל  תוך אי ידיעה  מהו שכר הטירחה שנצטרך לשלם .מקווה ש הקדמה  זו  תעזור להבין את השאלה בכותרת

        • המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 03/06/2018 15:59

          בחרתם לשלם לעורך דין שכר טרחה של 10,000 ש"ח.
          הוא הציע לכם שתי אופציות.
          על יסוד מה שאתה מתאר, אני לא רואה כאן פגם.

          שוב, על יסוד מה שאתה מתאר כמובן.

          נחתם הסכם שכ"ט?

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

          • הבהרה
            גבריאל | 03/06/2018 17:34

            לא נחתם הסכם שכר טירחה . לא הגישו לי פירוט של  שכר טירחה כי  לא ידענו כמה פגישות נצטרך ומתי התהליך עם הרווחה יסתיים . זו הבעייה . לאחר ששילמנו 10000  תשלום  לא מחמת צפי שכר הטירחה שהוגש לנו . חשוב לזכור שבסיטואציה שהיינו בה  , רצינו  רק  לצאת מהגהנום

            שעבר עלינו ,לכן  הסחנו דעתנו  מהידיעה  מה באמת שכר הטירחה וגם  עורכי הדין לא טרחו  לעדכן אותנו   לפני סגירת  התיק  as is  עם היתרה .  הסיבה שאני מציג את הדילמה שלי  לפני  צד ניטרלי   נובעת מזה  שקשה לי   להתעמת לבד  מול  גוף משפטי  שהציל אותנו מקטסטרופה שעלולה היתה לקרות .

            • המשך
              עו"ד אדם אשכנזי | 03/06/2018 18:12

              ממה שאני מבין, שילמת שכר טרחה מראש, פיקס פרייס מה שנקרא.
              אני עדיין מתקשה להבין איפה הטרוניה.
              צר לי, עברתי על כל הודעותייך.

              עצם העובדה שנלקח ממך שכר טרחה מראש, וההליך היה לבסוף קצר, אין בו כדי להעלות או להוריד. אם זה מה שסוכם עם עורך דינך, הרי שזה מה שסוכם.

              מעבר לכך, אני מתקשה להבין היכן הפגם בהתנהלות של עורך הדין.
              מנגד, אם היו מצגי שווא כלשהן, הרי שמדובר בסיפור אחר.

              הצעתי הטובה ביותר, היא אולי שתנסה לבדוק את הסיפור פרטנית, ותפנה באמת לייעוץ אישי.

              אאחל המון בהצלחה,

              בברכה,

              אדם אשכנזי, עו"ד
              מנהל פורום אתיקה מקצועית

              רחוב האורגים 21, אשדוד
              טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

              • גבריאל
                גבריאל | 03/06/2018 18:30

                זה לא מסובך .שילמנו  סכום אקראי של 10000  לא בגלל שכך החלטנו  , אלא בגלל שלא  ידענו  כמה  תעלה שכר הטירחה .

                אם היינו משלמים  5000 שקל . אולי לא היינו מכסים את הטיפול העתידי בתיק  וזה  אולי לא היה פיקס פרייס  כמו שחשבת .הבעייה  היא  שהצד השני לא מעדכן  את מדיניות התשלום . זה קורה  .....  בתיק  מכירת דירה בירושה  קרתה  פשלה  שעורך הדין  שילם לרשויות מס שבח  מהכסף   שהיה בנאמנות   עבור  אחים שחייבים , ואת  שאר

                הכסף הוא חילק שווה בין האחים ... כך שטעויות קורות  במיוחד  שזמן זה המון כסף  אבל מה לעשות יש לזה מחיר של טעויות