עובד שפוטר ולא מגיע לעבודה בימי ההודעה המוקדמת

  • דמי הודעה מוקדמת
    רוי | 30/05/2018 12:01

    במידה ונכון ליום זה אני עובד 6 וחצי חודשים החל מ- 15/11/17.  ומפטרים אותי כמה ימים הם צריכים לתת לי/לשלם לי הודעה מוקדמת במידה שמפטרים אותי?

    אני יכול להחליט לשבת ובבית אחרי הפיטורים והם ישלמו לי בכל מקרה על הימים או שהם יכולים לחייב אותי לעבוד בהודעה המוקדמת?

    שאלה נוספת: במידה ואין לי ימי חופש בתשלום שאני יכול לנצל הם בכל מקרה ישלמו לי את הימי הודעה מוקדמת, למרות שאין להם מאיפה לקחת ימים? או שזה לא קשור מה שאמרתי

    • עובד שפוטר ולא מגיע לעבודה בימי ההודעה המוקדמת
      עו"ד אחוה פודים | 31/05/2018 16:02

      רוי שלום,

      במידה ומפטרים אותך צריך לתת לך הודעה מוקדמת של 6 ימים.
      ככל שלא תגיע לעבודה בימי ההודעה המוקדמת ללא הסכמת המעסיק, ניתן לנכות לך את הימים הללו מהשכר.

      לגבי החופשה בתשלום, אין קשר בין הודעה מוקדמת לחופשה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com