עוד משהו...

  • חוק שעות עבודה
    איה | 23/05/2018 11:27

    היי
    אני עובדת קבלן בחברת תקשורת, כל הזמן עבדתי שעות נוספות ללא הגבלה, לא עברתי את 12 שעות ליום, לאחרונה ביקשו בעבודה שלא נעבור 200 שע' לחודש כי זה לא חוקי וכי אם יש צורך שלא נגיע לעבודה רק שלא נעבור את 200 שעות, אם זה לא חוקי איך נתנו מקודם במשך שנים? האם זה נחשב להרעת תנאים? תודה

    • עוד משהו...
      איה | 23/05/2018 16:10

      חייבת רק לציין שלאחרונה עברתי תפקיד שבמסגרתו הקבלן משלם לי ישירות, הקודם, החברה ששוכרת את שירות הקבלן שילמה, כמה חודשים לא הוחתמתי על חוזה לגבי התפקיד החדש ובמהלכם לא הוזכר הנושא של שעות נוספות, חודש שעבר הוחתמתי והנושא של השעות פתאום עלה למרות שמדובר באותו תפקיד ז"א זה שאעבוד פחות שעות לטובת המעסיק שלי, אבל מבחינתי מדובר בפגיעה כלכלית של ממש ובהרעת תנאים

    • הפחתה בשעות נוספות האם מהווה הרעת תנאים
      עו"ד אחוה פודים | 25/05/2018 15:31

      איה שלום,

      העסקה בשעות נוספות בכללי איננה מותרת, אולם בכל המשק מעסיקים בשעות נוספות.

      אינני מכירה איסור ספציפי שנוקב דווקא בהגבלה להעסקה מעל 200 שעות.

      אך יחד עם כל שנרשם לעיל, הפסיקה קבעה כי הורדה של שעות נוספות לא נחשבת להרעת תנאי עבודה ולו משום שמלכתחילה ההעסקה בשעות נוספות אסורה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com