תיקון תקרה/גג בבית משותף

  • תיקון תקרה/גג בבית משותף
    יוסי | 24/05/2018 17:09

    אני גר בבית משותף בקומה אחרונה. בית ישן המכיל תקרת רביץ המחוברת לקורות וגג רעפים. אחרי כעשר תיקונים במהלך השנים האחרונות בעקבות רטיבות שנוצרה מפגמים בגג הרעפים, לאחרונה הזמנתי מהנדס שהבחין בבטן של 5 ס"מ בתקרת הבית. ביקשנו חוות דעת והוא קבע שהבטן נוצרה כתוצאה מהתנתקות החיבור בין הקורות לבין התקרה. עוד קבע שבגג מסוג זה, גג הרעפים והקורות הם רכוש משותף ואילו התקרה היא רכוש פרטי. מאחר ולטענתו אין קשר בין מצב הגג (כאמור בית משותף בין כ 70 שנים) לבין מצב התקרה, עלות התיקון של התקרה היא רק עליי כבעל דירה. שאלתי היא: אם התקרה מחוברת לקורות של הגג שהן רכוש משותף כיצד ניתן לעשות הפרדה משפטית בין התקרה של הקומה האחרונה לבין הגג כאשר התקרה מחוברת לקורות של הגג. זה לא מציאותי בעיני שמהנדס יקבע שהתנתקות התקרה מהקורות נובעת מבלאי של התקרה ואילו בקורות עצמן אין שום בלאי. איך זה יתכן כאשר שני המרכיבים נבנו באותו זמן ? אבקש תשובה מקצועית בבקשה.

    • תיקון תקרה/גג בבית משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 27/05/2018 17:56

      שלום יוסי,

      הפורום הוא פורום משפטי ושאלתך היא שאלה הנדסית. אם אינך סומך על המהנדס שנתן את חוות הדעת תוכל לפנות למהנדס אחר ולבקש חוות דעת נוספת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com