שינוי בתנאי העסקה - האם מהווה הרעת תנאים

  • הרעת תנאי העסקה?
    רוני | 23/05/2018 21:22

    שלום, יש לי שאלה לגבי הרעת תנאי העסקה: במשך תקופה מסויימת ניהלתי מילקה מסויימת בארגון שלי. הארגון עבר טלטלות קשות (פיטורי עובדים, היעדר ניהול והובלה, עזיבת עובדים וכו'). עקב הקשיים אלו וקשיים נוספים שנאלצתי להתמודד איתם כגון היעדר כוח אדם (כמותית ואיכותית), היעדר גיבוי מהמנהלת שלי, "כיבןי שריפות" וחוסר יכולת באמת לבצע שינויים ולהקים מחלקה מקצועי , בעקבות כל אלה הודעתי כל התפטרותי התפקיד זה. אומר כי בנוסף לתפקידי זה החזקתי בתפקיד נוסף ואיתו נשארתי. היות והעלו את שכרי כאשר מיניתי למנהלת, כך רצו מהר להחזיר אותי לשכרי הקודם (והנמוך). לאחר שיחות שקיימתי מול המנהלת שלי ומול מנהלת משאבי אנוש הוחלט כי אשאר בשכר זה בנתאי שאפי אירוע חברה גדול ולאחריו נשוב ונראה איל מתקדמים. לפני מספר ימים הודיעו לי שכעת משהאירוע עבר (בהצלחה רבה), קיימות שתי אפשרויות: או שאחזור לנהל את המחלקה או ששכרי ירד משמעותית. שאלתי היאי. - האם חוקית המעסיק שלי יכול להוריד לי אץ שכר אני מזכירה שאכן זו אני שהודעתי על עזיבת התפקיד אך הנסיבות פשוט לא איפשרו לי לבצע את תפקידי למרות ניסיונותי הרבים לעשות כן. ולמרות שיחות חוזרות ונישנות עם המנהלת שלי על כך.

    • שינוי בתנאי העסקה - האם מהווה הרעת תנאים
      עו"ד אחוה פודים | 24/05/2018 15:45

      רוני שלום,

      הרעת תנאים יש לבחון בדקדקנות.
      לא כל שינוי בעבודה הוא הרעת תנאי עבודה.
      כמו"כ כפי שכתבת ההורדה בתפקיד הייתה ביוזמתך. דווקא אם היית פונה לפני שהיית מפסיקה לנהל את המחלקה ואומרת כי נוצרה לך הרעה בתנאי העבודה משום שאין לך את היכולת לבצע את עבודתך לאור כל מה שטענת, אז הסיכוי שלך לטעון להרעת תנאים היה טוב יותר.

      אינני אומרת כי אין בסיס לדברייך. נשמע כי המעסיק אף הוא התנהל שלא כשורה.

      חשוב לזכור דבר נוסף, הרעת תנאים אינה מילת קסם. כאשר ישנה הרעת תנאים זה אומר שהעובד יוכל להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויי פיטורים.
      על כן עלייך לשקול אם זהו רצונך, לעזוב את העבודה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com